بلاگ

6 استراتژی معاملاتی پول بک برای بهتر ترید کردن

استراتژی معاملاتی پول بک یکی از جذابترین و پردرآمدترین برای تریدرهای حرفه‌ای است راه‌های بسیاری برای کسب سود از طریق معامله با پول بک‌ها وجود دارد.

با استفاده از تمام بازه‌های زمانی می‌توانید از پول بک‌های معاملاتی سود کسب کنید. علت آن است که یک روند می‌تواند هرجایی ظاهر شود، از یک نمودار 5 دقیقه‌ای گرفته تا بازه زمانی یک‌ماهه.

چه یک معامله‌گر روزانه یا معامله‌گر سوئینگ باشید، می‌توانید با اعتماد از رویکرد معاملات پول بک ما استفاده کنید.

آموزش پرایس اکشن یکی از بهترین دوره‌های مدرسان پیشتاز توسط استاد کریمی شاد با سابقه زیاد به صوررت لایو ترید برگزار می شود

منظور از استراتژی معاملاتی پول بک چیست؟

منظور از پول بک توقف یا کاهش ناچیز قیمت سهام یا کالا است که در طی یک پیش رفت ادامه‌دار روی می‌دهد.

پول بک تقریباً معادل اصلاح (retracement) یا تثبیت (consolidation) است. عبارت «پول بک (pullback)» به کاهش قیمتی اشاره می‌کند که برای دوره زمانی کوتاهی پیش از شروع روند صعودی ادامه دارد، مثلاً چند سشن موفق.

پس‌ازاین‌که امنیت روند صعودی قیمت را تحت تأثیر قرار داد، پول بک‌ها اغلب به‌عنوان فرصت‌های خرید در نظر گرفته می‌شوند.

برای مثال پس از یک گزارش سودآوری، ممکن است سهام پیش از بازگشت با افزایش قیمت مواجه شود، زیرا معامله‌گرانی که پوزیشن های باز دارند، سود کسب می‌کنند. از طرفی دستاوردهای مثبت، سیگنال اصلی برای تداوم افزایش قیمت سهام هستند.

بیشتر پول بک‌ها پیش از شروع مجدد روند صعودی خود شاهد رسیدن قیمت امن به یک سطح حمایت تکنیکال مانند میانگین متحرک یا پیوت پوینت هستند. معامله‌گران باید این سطوح حمایت مهم را زیر نظر داشته باشند، زیرا شکست در زیر آن‌ها می‌تواند نشانگر یک بازگشت باشد نه یک عقب‌نشینی.

استراتژی‌های معاملاتی پول بک:

در ادامه 6 استراتژی معاملاتی پول بک که بک می‌توانید به کار ببرید را مشاهده می‌کنید:

1. خطوط روند (Trendlines)

تعیین جهت روند باید نسبتاً آسان باشد. ساختار سوئینگ سقف و کف ساده‌ترین برای شناسایی روند است.

توالی مجموعه‌ای از کف های بالاتر که پس از سقف‌های بالاتر قرار دارند، تشکیل روند صعودی می‌دهد. درحالی‌که توالی کف های پایین‌تر و سقف‌های پایین‌تر روند نزولی ایجاد می‌کنند.

مشکل این است که ارزش‌گذاری خطوط روند اغلب بیشتر طول می‌کشد. یک خط روند به سه‌نقطه تماس برای ارزش گیری نیاز دارد. شما می‌توانید همیشه دونقطه تصادفی را به یکدیگر متصل کنید، اما تنها زمانی که نقطه سوم را تعیین کنید خط روند واقعی تشکیل‌شده است.

ازاین‌رو، پول بک خط روند تنها می‌تواند در نقطه تماس سوم، چهارم یا پنجم معامله شود.

خطوط روند می‌توانند همراه با دیگر روش‌های پول بک، عملکرد خوبی داشته باشند، اما به‌عنوان یک روش جداگانه، ممکن است معامله‌گر هنگامی‌که ارزش‌گذاری خط روند زمان زیادی را به خود اختصاص دهد، فرصت‌های بسیاری را از دست بدهد.

خطوط روند

2. میانگین متحرک

میانگین متحرک‌ها بدون شک یکی از پرکاربردترین ابزارها در تحلیل تکنیکال هستند و به روش‌های مختلفی به کار می‌روند. همچنین می‌توانید از آن‌ها برای معامله پول بک‌ها استفاده کنید.

یک میانگین متحرک 20، 50 یا حتی 100 روزه می‌توانند به کار روند. این موضوع نیز در واقع اهمیت زیادی ندارد و همه‌چیز به این بستگی دارد که شما معامله‌گر بلندمدت هستید یا کوتاه‌مدت.

میانگین متحرک‌های کوتاه‌تر توسط معامله‌گران کوتاه‌مدت به کار می‌روند تا سریع‌تر نشانه‌ها را پیدا کنند. همچنین بیشتر مستعد نویز یا سیگنال‌های خطا هستند.

از طرفی میانگین متحرک‌های بلندمدت بسیار آرام تر حرکت می‌کنند، کمتر مستعد نویز هستند اما ممکن است فرصت‌های معاملاتی کوتاه‌مدت را از دست بدهند. برای انجام معاملات خود، باید مزایا و معایب آن‌ها را در نظر بگیرید.

با توجه به نمودار هفتگی پایین از شرکت Suzlon Energy Ltd، می‌توان مشاهده کرد که چگونه یک میانگین متحرک نمایی 50 روزه به‌عنوان حمایت عمل می‌کند و معامله‌گران می‌توانند درصورتی‌که فرصت خرید را در هر پول بکی ازدست‌داده‌اند، وارد بازار بورس شوند.

میانگین متحرک

3. فیبوناچی

در بازارهای مالی سطوح فیبوناچی در کل و برای معامله‌گران پول بک عملکرد خوبی دارند. روش کار به این شکل است که منتظر پدیدار شدن یک روند جدید می‌شوید، سپس ابزار فیبوناچی A-B خود را از مبدأ روند تا پایان موج روند ترسیم می‌کنید. سپس پول بک‌ها می‌توانند با استفاده از نقطه C فیبوناچی اصلاحی انجام شوند.

روند جدید پیش از شروع مجدد روند صعودی تا 50 0R 61 درصد فیبوناچی اصلاحی عقب‌نشینی کرد، همان‌گونه که در نمودار زیر مشاهده می‌کنید.

فیبوناچی اصلاحی زمانی می‌تواند موفق باشد که با میانگین متحرک‌ها ترکیب‌شده باشد و زمانی که با میانگین متحرک هم‌زمان به کار رود، می‌تواند مناطق پول بک با احتمال بالا باشند.

بیشتر بخوانید:

4. شکست (Breakout)

قیمت همیشه مستقیم حرکت نمی‌کند و نوسانات قیمت هر بازار مالی را با امواج قیمت می‌توان شناسایی کرد. به‌علاوه، امواج روند صعودی و نزولی در بازار متناوب هستند.

همان‌گونه که در گراف زیر مشاهده می‌کنید، امواج روند غالب در طی یک روند صعودی بالاتر می‌روند. امواج اصلاحی نوساناتی در جهت مخالف روند فعلی هستند. معامله‌گرانی که پول بک‌ها را معامله می‌کنند، به دنبال مراحل اصلاحی هستند و در طی آن مراحل معاملات را وارد می‌کنند.

مفهوم این است که باید منتظر پول بک قیمت در طی یک روند باشید تا قیمت ورود بهتری به دست آورید. زمانی که بازار صعودی است و به ادامه آن باور دارید، می‌خواهید یک معامله را با کمترین قیمت ممکن وارد کنید.

استراتژی معاملاتی پول بک که شکست پول بک بسیار متداول هستند و بیشتر معامله‌گران احتمالاً از این الگوی پرایس اکشن در معاملات خود استفاده می‌کنند.

پول بک‌های شکست معمولاً در نقاط عطف بازار زمانی که شکست قیمت یک الگوی تثبیت روی می‌دهند، صورت می‌گیرند. Wedge ها، مثلث‌ها یا مستطیل‌ها از محبوب‌ترین الگوهای تثبیت هستند.

شکست

5. Horizontal Steps

رفتار پلکانی در همه بازارهای مالی در طی مراحل مختلف معاملاتی دیده می‌شود. این ریتم درونی قیمت است و نشانگر فعالیت نوسانی بازار است.

این الگوهای پله‌ای بیشتر در طی مراحل ادامه‌دار معاملاتی دیده می‌شوند. این استراتژی پول بک تکمیل‌کننده اصلاح شکستی است که پیش‌تر روی داد. پول بک شکست نزدیک به نقاط عطف بازار روی می‌دهد.

بااین‌وجود، اگر یک معامله‌گر فرصت های ورود اولیه را از دست بدهد، horizontal steps می‌تواند به او کمک کند تا با پیش برد معامله فرصت‌های ورود دیگری را در سر راه او قرار دهد.

به‌علاوه، یک معامله‌گر باید از این الگو استفاده کند تا حد ضرر را به شکل امن‌تری به پشت روند بکشاند. در این مثال معامله‌گر صبر می‌کند تا این‌که قیمت پیش از کشیدن حد ضرر به پشت منطقه پیشین عقب‌نشینی، مرحله‌ای را تکمیل کرده باشد. سپس حد ضرر ایمن‌سازی می‌شود و دیگر چندان آسیب‌پذیر نیست.

6. استفاده از خط روند و فیبوناچی:

در این استراتژی، هم از خط روند و هم از سطوح فیبوناچی برای معامله پول بک‌ها استفاده می‌کنیم. مراحل آن به شرح زیر هستند:

  1. اول باید با جستجوی مجموعه‌ای از سقف‌های بالاتر و کف های بالاتر، روند صعودی را شناسایی کنیم.
  2. اکنون می‌توان پس از تعیین موفق الگو، بازه زمانی موردنظر خود را انتخاب کنیم. هر بازه زمانی که برای شما مناسب‌تر است را انتخاب کنید. بااین‌حال، دوره زمانی یک‌ساعته را برای این روش معامله پول بک به کار خواهیم برد.
  3. کف سوئینگ و سقف سوئینگ را از جدیدترین سوئینگ تعیین کنید. اندیکاتور فیبوناچی اصلاحی را میان دو سوئینگ قرار دهید.
  4. باید به محض این‌که در نقطه فیبوناچی اصلاحی در نمودار شما معامله انجام شد، خرید را انجام دهید که منطقه‌ای میان 50% و 8/61% فیبوناچی اصلاحی است. این‌که هنگام رسیدن به 50% قصد خرید دارید یا تا رسیدن به 8/61% صبر می‌کنید به شما بستگی دارد.
  5. آخرین کف سوئینگ که برای ایجاد سطوح فیبوناچی اصلاحی به کار رفت، می‌تواند بهترین منطقه برای قرار دادن حد ضرر محافظتی باشد.
  6. برای کسب سود از پول بک‌های معاملاتی، به یک تکنیک کسب سود نیز نیاز داریم. در این صورت، بهترین زمان برای نقد کردن پوزیشن زمانی است که به یک سقف جدید می‌رسیم.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید