آموزش طراحی سایت، قدمی کلیدی در خلق درآمدی پایدار

رشد انفجارگونه کسب‌وکارهای اینترنتی در کنار تمام کسب‌وکارهای سنتی که حالا مایل هستند تا حضوری قدرتمند نیز در دنیای اینترنت داشته باشند، یک دست‌آورد کلیدی است. دست‌آوردی که قرار است رونق چشمگیری را برای صاحبان مهارت‌های کامپیوتری به همراه داشته باشد. در دنیایی که انبوهی از سایت‌ها فعالیت‌هایی جدی دارند و یا می‌خواهند به شکل جدی پا در عرصه رقابت بگذارند، کسانی که توانمندی کافی در خلق چنین سایت‌هایی را دارند، یکی از برنده‌های واقعی ماجرا هستند. شغل طراحی سایت در راس تمام مهارت‌هایی است که به هر ترتیبی به یک شاخه از دنیای اینترنت متصل هستند.

تقریباً هر کسب‌و‌کاری نیاز به حضوری جدی در دنیای اینترنت دارد. بسترهای عادی مانند شبکه‌‌های اجتماعی نمی‌توانند رنگ و بوی کاملاً حرفه‌‌ای شده‌ای داشته باشند. سایت‌داری، کلاس کار خودش را دارد و تمام صاحبان کاربلد انواع کسب‌وکارها علاقه دارند تا از این کلاس کاری بهره‌مند باشند. اما طراحی سایت به هیچ حالت شبیه به راه‌اندازی یک پیج و یا صفحه‌ای ساده در شبکه‌‌های اجتماعی نیست. سایت دنیای بزرگی از مهارت‌ها را نیاز دارد. مهارت‌هایی که باعث خلق شغل نان و آبداری با نام طراحی سایت شده است.

شغل خوب نظر مساعد بسیاری از افراد را به سمت خود جلب می‌کند. مانند شغل طراحی وبسایت که هم اکنون و قطعاً تا همیشه در لیست بهترین و پردرآمدترین شغل‌های جهان قرار خواهد گرفت. اما این شغل دقیقاً چیست؟ و چرا برای ورود به آن نیاز به آموزش طراحی سایت داریم؟ در این مقاله همراه ما باشید تا مختصری از دنیای جذاب و مدرن شغل طراحی سایت بگوییم و در امتداد آن مباحث کلیدی مانند آموزش طراحی سایت را مطرح کنیم.

 قرار است در شغل طراحی سایت چه کار کنیم؟

تمام کاری که قرار است در طراحی سایت انجام بدهید، در نام همین شغل آمده است. کسب مهارت‌های کافی برای آنکه بتوانید یک سایت حرفه‌ای و توانمند را پدید آورید. در شغل طراحی سایت قرار است برای انواع کسب‌وکار ها، نهادها، سازمان‌ها، افراد شخصی و یا هر موضوع گسترده دیگری سایتی را طراحی کنیم. سایتی که بتواند تمام جنبه‌‌های حرفه‌‌ای آن کسب‌وکار و یا سازمان را پوشش دهد، ساختار منظم و هماهنگ با فضای کسب‌وکار داشته باشد و در عین حال از الگوهای کاملاً مدرن در دنیای طراحی وبسایت برخوردار باشد.

شغل طراحی سایت یک مهارت حرفه‌ای در چند شاخه مجزا اما درگیر با هم است. در این شغل باید تسلط بالایی بر تمام جنبه های کامپیوتری داشته باشید. نسبت به انواع نرم‌افزارهای طراحی سایت تا گرافیک و… اطلاع کافی داشته باشید. از تسلط کاملی بر انواع روش‌های کدنویسی برخوردار باشید و در نهایت به طور کامل مهارت تحلیل شرایط هر کسب‌و‌کار را به دست آورده باشید و این همه را در کنار یک ذوق هنری و روانشناسی در دنیای اینترنت همراه کرده باشید. هر کسی که قرار است در شغل طراحی وبسایت فعالیت کند، باید مهارت و توانمندی‌هایی مانند موارد زیر را داشته باشد.

مهارت‌های لازم برای شغل طراحی وبسایت

  • قابلیت و تحمل آن را داشته باشد که ساعت‌های متوالی پشت کامپیوتر بنشیند.
  • از قدرت خلاقیت بالا در کنار فکری باز و ایده‌پرداز برخوردار باشد.
  • در پشتکار و تلاش مستمر کم نیاورد.
  • از یاد گرفتن چیزهای جدید واهمه نداشته باشد و نسبت به یادگیری عملاً حریص باشد.
  • قابلیت دست و پنجه نرم کردن با انواع چالش‌های سخت و آسان در دنیای اینترنت و کامپیوتر را داشته باشد.

در این ویژگی‌ها شاهد هستید که برخی از نکات شرایطی ذاتی دارند. به هر حال برخی از افراد قابلیت‌‌های خوبی در کار با کامپیوتر دارند و یا می ‌توانند خلاقیت‌‌های بالایی در این عرصه داشته باشند. اما اگر اندکی دقیق‌تر شوید، کاملاً متوجه هستید که بخش بزرگی از شغل طراحی سایت با کسب دانش و مهارت‌های کافی تکمیل می‌‌شود.

برای آغاز به کار در شغل طراحی وبسایت شاید بتوانید با اندک آگاهی از دنیای کامپیوتر و اینترنت وارد گوی رقابت باشید و آرام و پیوسته همراه با تجربه انواع آزمون و خطا مهارت‌هایی سطح بالا را کسب کنید. اما قطعاً در راه رسیدن به این مهارت‌ها زمان و فرصت ‌های بسیاری را تلف خواهید کرد. در مقابل، یک فرد حرفه‌‌ای در طراحی سایت از همان قدم اول می داند که این شغل وابستگی دائمی به آموزش دارد. لزوم توجه به آموزش طراحی سایت، رسیدن به قدم‌های سریع‌تر، مهارت‌‌های حرفه‌‌ای‌تر و در نهایت توانمندی بالاتر برای انواع طراحی سایت می‌باشد.

مقدمات برای آغاز آموزش طراحی سایت چیست؟

بسیاری از کارجویان در آغاز به کار برای ورود به حرفه طراحی سایت فکر می‌ کنند که این شغل ماجرایی تخصصی برای فارغ‌التحصیلان رشته‌های کامپیوتر است. البته این موضوع تا حدودی در آسان شدن مراحل آموزش طراحی سایت تاثیرگذار است. به هر حال وقتی با یک فارغ‌التحصیل رشته های کامپیوتری مواجه هستیم، بهتر و راحت‌‌تر می‌‌توانیم الگوهای حاکم بر حرفه طراحی وبسایت را آموزش دهیم. اما الزاما نمی‌‌توان حضور تحصیلات آکادمیک را به عنوان یک پیش نیاز معرفی کرد.

به طور یقین تمام ماجراها در شغل طراحی سایت دنیای کاملاً متفاوت و البته فراتر از تحصیلات آکادمیک در رشته‌های مرتبط به کامپیوتر می‌باشد. هر چند آموزش، وابسته به هیچ نهاد دانشگاهی و علمی نمی‌باشد. هر کسی در هر سن و سالی با هر سطح از آگاهی و تحصیلات می‌تواند هر نوع آموزشی را آغاز کند. پس اگر از تحصیلات آکادمیک در زمینه کامپیوتری برخوردار نیستید، به هیچ حالت در آموزش طراحی سایت پا پس نکشید. کافی است بخواهید تا مهارت های این شغل را در جریان یک آموزش طراحی وبسایت حرفه‌ای بدون نیاز به هیچ پس زمینه‌ای و تنها با تکیه بر همت و تلاش خودتان یاد بگیرید.

بازار کار طراحی وبسایت چگونه است؟

حالا که در مقابل تمام چالش‌‌ها برای ورود به حرفه طراحی سایت ایستاده‌‌اید و خیلی جدی می‌‌خواهید از طریق حضور در یک دوره آموزشی طراحی سایت حرفه‌ای مهارت‌های لازم را کسب کنید، قطعاً سوال آخر را همین اول می‌پرسید. اینکه آیا این شغل ارزش چنین صرف انرژی را دارد؟ در یک کلام بازار کار شغل طراحی وبسایت چگونه است؟

قبل از اینکه بخواهیم موضوع بازار کار  این شغل را پیش بکشیم، باید یک اصل ساده را گوشزد کنیم. اینکه هر شغل، بازار کار جدی و خوبی دارد؛ به شرط آنکه در آن شغل حرفه‌ای باشید. البته مراد از حرفه‌‌ای بودن، پرداختن صرفاً به کسب مهارت‌های شغلی نمی‌باشد. تلاش در کسب مهارت‌های شغلی در کنار یک بازاریابی خوب، تعامل سازنده با مشتریان، جدیت در کار و البته صبر و پشتکار است که شما را در هر شغلی موفق خواهد کرد.

با این مقدمه ساده بهتر می‌توانیم جنبه‌های کلیدی در بازار کار طراحی سایت را بررسی کنیم. بازار کاری که تمام داشته های خود را از دنیای بزرگ اینترنت می خواهد. اما این دنیای اینترنت تا چه اندازه بزرگ است؟ برای درک تأثیر عمیق اینترنت بر زندگی انسان مدرن کافی است نیم نگاهی بر رفتارهای خودمان داشته باشیم. در ایامی هستیم که برای خرید هر کالایی، رسیدن هر خدماتی و یا کسب اطلاع از هر ماجرایی دست به دامان اینترنت می‌شویم و مدام در حال سرچ کردن نیازهای خود هستیم. بسیاری از این سرچ کردن‌ها تنها با هدف کسب اطلاعات صورت می‌گیرد.

اما تعداد قابل توجهی از این جستجوها باعث می‌‌شود تا کاربر دنیای اینترنت، جذب خدمات گسترده و متنوع سایت‌ها باشد. به این ترتیب در آشنایی با این سایت‌ها عملا اقدام به تکمیل فرایندی مانند خرید، کسب خدمات، انواع ثبت ‌نام‌ها و یا عضو شدن‌ها می‌کند.

جنبه‌های کلیدی در بازار کار طراحی سایت

تقریباً با هر کسی که صحبت کنید، انبوهی از سایت‌ها را می‌شناسد که به هر ترتیبی قرار است خدماتی تجاری، اقتصادی، اطلاعاتی و یا خدماتی را برای آن‌ها انجام دهند. این ماجرا وسعت نفوذ اینترنت در زندگی جاری انسان مدرن را نشان می‌‌دهد. حالا همه کسب‌و‌کارها این دامنه نفوذ را می‌‌خواهند. تمام آن‌ها قصد دارند تا در قامت یک سایت تمام‌ عیار و پویا وارد اینترنت شده، در نگاه جستجوگر کاربران دیده شوند. این یعنی بازار کاری گسترده برای آن‌ها که انواع خدمات اینترنتی در زمینه طراحی سایت تا هدایت هدفمند شده آن‌ها را بر عهده می‌ گیرند.

تا وقتی که بازار راه‌اندازی انواع سایت‌های ریز و درشت در دنیای اینترنت داغ است، کسب‌وکاری مانند طراحی سایت بیکار نمی‌نشیند. بلکه برعکس، در حجم بی‌انتهایی از پروژه‌های متنوع شغلی مستعد کسب درآمدهای بسیار بالایی خواهد شد.

دامنه کسب‌وکار شغل طراحی سایت تنها در آغاز راه‌اندازی سایت‌ها نمی‌باشد. این سایت‌ها در تمام طول مدتی که دایر هستند، باید مدیریت شوند، آپدیت باشند، با تغییرات گسترده‌‌ای همراه شوند و گاهاً برنامه‌‌های متنوع بسیاری را تدارک ببینند. در یک کلام وقتی قرار است طراحی یک سایت را بر عهده بگیرید و اگر همچنان حرفه‌‌ای بمانید، احتمالاً می‌توانید تا سالیان متمادی هدایت تمام جنبه‌‌های مدیریتی آن سایت را در دست داشته باشید.

با در نظر گرفتن تمامی این نکات ظاهراً هر اندازه رویکرد ما به آینده باشد، شاهد رشد هر چه بیشتر کسب‌وکار های اینترنتی هستیم. به این ترتیب باید انتظار افزایش چشمگیری در فضای کسب‌وکار طراحی سایت داشته باشیم. البته این موضوع تنها برای کسانی است که در دنیای حرفه‌ای‌ها قدم می‌گذارند و با همت و حساسیت در آموزش طراحی سایت سعی در آپدیت نگه داشتن خود دارند. 

آیا آموزش طراحی سایت منجر به ورود در بازار کار است؟

تا اینجای ماجرا از یک شغل نان و آبدار با فرصت‌های استثنایی صحبت کردیم. شغلی که ظاهراً قرار است در آینده حرکتی رو به رشد داشته باشد. در ادامه مطرح کردیم که لازمه موفقیت در این شغل گذراندن حرفه‌‌ای در دوره‌های آموزش طراحی سایت است. اما آیا کسب آموزش طراحی سایت، صرفا می‌تواند شما را در بازار کاری پررونق قرار دهد؟

واقعیت آن است که آموزش طراحی سایت هرگز تمام نمی‌شود. این شغلی آمده از دنیای رو به پیشرفت اینترنتی است و هر روز جنبه‌های جدیدی در آن مطرح است. پس هر کسی که در این عرصه فعالیت می‌کند، باید دائماً در تکاپوی توسعه دانش به روز خود باشد. اما در نظر داشته باشید که یک آموزش طراحی سایت، هرچند حرفه‌ای، نمی‌تواند زمینه‌های کافی برای ورود شما در عرصه‌های شغلی را فراهم آورد. طراحی سایت ماجرایی آمیخته با کسب تجربه است.

مشتریان شما در کنار توانمندی علمی شما نیاز به تجربه شما هم دارند. بخش بزرگی از مهارت‌ها در کار با کامپیوتر و برنامه‌نویسی سایت تا خلاقیت‌ها در طراحی سایت چیزی فراتر از یک دوره آموزشی است و با حضور تجربه‌ای طولانی مدت به دست خواهد آمد.

جمع‌بندی

وقتی صحبت از تجربه در میان باشد، تازه‌کارها احساسی از ترس دارند. کاملا منطقی است که در مقام یک تازه‌کار از صحبت کردن در باب تجربه طراحی سایت واهمه داشته باشید؛ اما نگران نباشید. شما تازه در ابتدای راه کسب درآمد از این حرفه مدرن هستید. پس می‌توانید با کسب مهارت‌های مقدماتی تا رسیدن به دانش حرفه‌ای همراه با گذراندن دوره جامع آموزش طراحی سایت وارد فضاهای شغلی که به شکل تیم‌ورک کار می‌‌کنند شوید.

طیف بزرگی از شرکت‌‌ها هستند که همواره سعی در جذب افراد با مهارت‌ها در طراحی سایت دارند. هر چند قرار است در این شرکت‌‌ها با یک حقوق کارمندی سر کنید؛ اما نگران نباشید. چرا که قرار است آن فاکتور تجربه را در این عرصه کسب کنید. آنگاه است که پس از مدت زمان کوتاهی با حضور مهارت‌هایی که از آموزش طراحی سایت کسب کرده‌اید و با تکیه بر تجربه‌ای که دارید، قادر هستید تا برای خودتان به شکل فریلنسری در بازار کار این حرفه حاضر شوید. آنگاه است که به طور جدی و کاملاً قدرتمند دنیای پولسازی در طراحی سایت را تجربه خواهید کرد.

اموزش طراحی سایت

صفحات مهم سایت مدرسان پیشتاز

اموزش طراحی سایت

درباره مدرس

مدرس طراحی وبسایت

ناو و نام خانوادگی: ژوبین دقوقی

اینجانب از سال 96 تاکنون در جهت توسعه (develop ) وب سایت فعالیت داشته و وبسایت های متعددی ایجاد نموده ام.

پیش از ذکر کردن وبسایت ها و پروژه های ایجاد شده، مختصرا عرض کنم که در انجام پروژه ها به فراوانی از bootstrap، javascript،asp،sql server استفاده کرده ام.
از پروژه های انجام شده azmonet.com ،dars2net.com می باشد.