بلاگ

بررسی قدرت زبان برنامه نویسی پایتون

وقتی شما در حال مطالعه این متن هستید، در واقع نشان دهنده این است که علاقمند به زبان برنامه نویسی پایتون هستید. بنابراین سعی کردیم زبان برنامه نویسی پایتون را به درستی معرفی کنیم و از قدرت این زبان شیرین سخن بگوییم؛ پس همراه ما باشید.

فردی به نام خودو در سن 35 سالگی زبان برنامه نویسی پایتون را طراحی کرد، امروزه این زبان از دسته برترین زبان­‌های برنامه نویسی جهان شناخته می‌­شود و محبوبیت زیادی دارد. یکی از دلایل بسیار مهم زبان پایتون سادگی آن است. در واقع این سادگی سبب شد تا این زبان هدیه‌­ای گرانبها به شمار برود. زبان پایتون از دسته زبان‌های مخصوص کودکان است اما این سادگی هرگز باعث نشد تا چیزی از قدرت آن کم شود. زبان پایتون در طراحی اپلیکشین، برنامه نویسی تحت وب، بازی­‌های مختلف، نرم افزارهای مهندسی و… مورد استفاده قرار می‌­گیرد.

 

قدرت زبان پایتون در چیست؟

زبان برنامه نویسی پایتون یک زبان بسیار آسان و قدرتمند است که به صورت گسترده استفاده می­‌شود. این زبان را شخصی به نام خودو فان طراحی کرده که از محبوبیت زیادی برخوردار است. در سراسر دنیا از زبان پایتون به عنوان مناسب­ترین گزینه برای آموزش برنامه نویسی  به کودکان و دیگر علاقه مندان استفاده می‌­شود. پایتون در کنار سادگی از قدرت بالایی برخوردار است. زبان پایتون در طراحی اپلیکیشن و برنامه نویسی تحت وب و نرم افزار­های مهندسی مورد استفاده قرار گرفته است.

آشنایی با ویژگی‌های زبان برنامه نویسی پایتون

اکنون در این بخش از مقاله، ویژگی­‌های این زبان را بررسی می­‌کنیم تا پیش زمینه‌­ای از قدرتمندی پایتون را در ذهن داشته باشیم و آن را بهتر درک کنیم.

1. رایگان و متن باز بودن

توزیع­‌های مختلف زبان پایتون رایگان است و هر برنامه نویس می‌­تواند سورس کد را بخواند و تغییر دهد و می­‌تواند در برنامه­‌های خود از اسکریپت‌­های آن استفاده کند.

2. سطح بالا بودن

پایتون یکی از زبان­‌های سطح بالا و قدرتمند است و برنامه نویس را درگیر جزئیات سطح پایین مثل مدیریت حافظه نمی­‌کند.

3. پرتابل بودن (Portable)

به دلیل متن باز بودن، پایتون با پلتفرم­‌‌های مختلف سازگار است و سایت پایتون رسما اعلام کرده است که زبان پایتون روی 21 پلتفرم از جمله Windows، GNU/Linux، Macintosh، Solaris، Android، iOS و… کار می‌­کند. همچنین برنامه­‌های نوشته شده با این زبان بدون انجام تغییرات روی پلتفرم‌­ها قابل اجرا می­‌باشد.

4. شئ گرا بودن

زبان برنامه نویسی پایتون در مقایسه با java و c++ روش بهتر و ساده تری برای اجرای برنامه­های شئ گرا به کار می­گیرد که سبب افزایش قدرت پایتون نسبت به سایر رقبا شده است.

5. همه منظوره بودن

زبان برنامه نویسی پایتون طیف گسترده­ای از کاربردها است و در حوزه­‌های مختلف و متنوع کاربرد دارد. مهم­ترین کاربردهایی که می‌­توان به آن اشاره کرد:

  • موتور جستجوگر google و موتور گرافیکی YOUTUBE
  • ساخت برنامه­‌های کاربردی علمی در سازمان فضایی ناسا
  • قسمتی از سرویس ایمیل یاهو
  • تست سخت افزار در IBM،Intel،Cisco
  • ابزارهای نصب لینوکس در نسخه­ی Redhat
  • سرویس ابری Dropbox

قدرت زبان پایتون

تا به اینجای کار شما با ویژگی­‌ها و کاربردهای زبان برنامه نویسی پایتون آشنا شده‌­اید. حال می­‌خواهیم بررسی کنیم که قدرت زبان پایتون در چیست؟ چه مواردی دلیل بر قدرت زبان پایتون می­‌باشد.

 

بیشتر بخوانید:

1. Sublime text

یک ویرایشگر متنی چند پلتفرمی است و برای کد نویسی استفاده می­‌شود. همچنین از دستورات زبان‌­های برنامه نویسی مختلف پشتیبانی می­‌کند و این ویرایشگر بسیار قدرتمند است

2. bitTorrent

اصلی‌­ترین نرم افزار دانلود و اشتراگ گذاری فایل­‌ها در شبکه­‌های نظیر به نظیر که به زبان پایتون نوشته شده است و از قدرت بالایی برخوردار است.

 

3. blender

یک نرم افزار متن باز و بسیار کم حجم با قدرت بالا برای ساخت اپلیکیشن‌­های سه بعدی و ساخت مدل استفاده می‌شود. برای ساخت این نرم افزار از برنامه نویسی پایتون استفاده می‌شود.

 

4. Dropbox

معروف­ترین سرویس میزبانی فایل در اینترنت است که با زبان قدرتمند پایتون نوشته شده است.

5. نرم افزارهای متن باز

نرم افزارهای متن باز و ویرایشگرهای فایل­های ویدئویی برای سیستم عامل لینوکس با زبان پایتون نوشته شده است

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید