بلاگ

۱۱ تکنیک بهبود تجربه مشتری در تعاملات B2B (شرکت با شرکت)

۱۱ تکنیک بهبود تجربه مشتری در تعاملات B2B (شرکت با شرکت)

تجربه مشتری، در دنیای مدرن امروزجایگاهی کلیدی دارد. درواقع مشتریان حاضرند که تا 16% هزینه بیشتری پرداخت کنند تا تجربه بهتری داشته باشند. به‌زودی تجربه بیش از قیمت و کیفیت محصول در جذب مشتری حتی در تعاملات b2b تأثیرگذار خواهد بود.

این تغییر بدین معنا است که در حال حاضر قدرت در دست خریداران b2b می‌باشد. فضا رقابتی‌تر شده است و درنتیجه اگر مشتریان از خدماتی که دریافت می‌کنند راضی نباشند، تجارت خود را به‌جای دیگری منتقل خواهند کرد. شرکت‌های b2b باید بر ایجاد تجربه‌ای عالی تمرکز کرده تا مشتریان تصمیم بگیرند که با آن‌ها به تجارت بپردازند.

در این مطلب برخی از مواردی که در هنگام ایجاد تجربه‌ای که شرکت شما به مشتریان می‌دهد باید در ذهن داشته باشید را بیان کرده‌ایم.

بهترین تکنیک‌های تجربه مشتری b2b

1. مشتریان خود را بشناسید.

2. نگرشی مشتری مدارانِ داشته باشید.

3. تجربه‌ای مناسب هر شخص ارائه دهید.

4. از فناوری خدمات مشتریان استفاده کنید.

5. به مشتریان آموزش و مشاوره دهید.

6. پشتیبانی پس از فروش ارائه دهید.

7. با کارفرما ارتباط هم‌زمان برقرار کنید.

8. شیوه خود سرویس‌دهی به مشتریان را اتخاذ کنید.

9. خدمات مشتریان پیشگیرانه ارائه دهید.

10. دسترسی و استفاده از وب‌سایت خود را تسهیل کنید.

11. بازخورد مشتریان را دریافت کنید.

1. مشتریان خود را بشناسید.

پیش از اینکه بتوانید یک تجربه باکیفیت بالا برای مشتری ایجاد کنید، باید بدانید که با چه شخصی کارخواهید کرد. واقعیت تلخ این است که در دنیای تعاملات b2b احتمال این وجود دارد که افراد آن‌چنان تمایلی برای کار کردن با شما نداشته باشند. نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که 59% از خریداران b2b ترجیح می‌دهند که به‌صورت آنلاین به جستجو بپردازند تا اینکه با با نمایندگان فروش سروکار داشته باشند زیرا ازنظر خریداران، نمایندگان فروش بیشتر برای رسیدن به اهداف خود تلاش می‌کنند تا رفع مشکلات مشتری. تحقیق انجام‌شده توسط HubSpot یافته است که به‌ طور کل اغلب مشتریان به بازاریابی، تبلیغات و نمایندگان فروش بیزنس‌ها اعتماد ندارند.
خریداران b2b نیز تحت‌ فشار بالایی هستند. آن‌ها وظیفه‌ دارند که پول شرکت را هوشمندانه خرج کرده و محصولی را انتخاب کنند که کار آیی و درآمد را افزایش دهد. این مسئولیت بزرگی است و در حین جستجو برای بهترین گزینه با سختی‌های زیادی روبه‌رو خواهند شد. آن‌ها در هنگام جستجو و خرید اضطراب زیادی را تجربه خواهند کرد و این اضطراب پس از خرید نیز ادامه خواهد یافت. با توجه به این موضوع، ایجاد تجربه‌ای برای مشتری که از ترس‌های او بکاهد و کار را برای او آسان‌تر کند دارای اهمیت می‌باشد.
دانستن نیازها و سختی‌های منحصر به‌ فرد هر خریدار b2b ضروری است. شما باید از دادهای ارزشمندی که در اختیاردارید استفاده کرده تا به صنعتی که خریدار در آن کار می‌کند، تمرکز جغرافیایی، موقعیت خریدار در سفر مشتری و اهداف رشدی او در آینده پی ببرید. بدون دانستن این اطلاعات پایه‌ای شما قادر نخواهید بود که تجربه‌ای موفق برای مشتری ایجاد کنید.

 
2. نگرشی مشتری مدارانِ داشته باشید.

تجربه مشتری از هر تعاملی که او با شرکت شما داشته باشد شکل می‌گیرد. از تماس تلفنی گرفته تا بیلبورد یا تبلیغات در وب‌سایت، همگی به ذهنیت و تجربه کلی مشتری کمک می‌کند. ایجاد نگرش مشتری مدارانِ در کل شرکت امری کلیدی است. هرگونه تعامل مشتری باید مثبت بوده و به او حس ارزشمند بودن القا کند.
یک تجربه مشتری خوب باید هدفمند باشد. این نیازمند تلاش تمامی اعضای شرکت در دانستن نقشی که می‌توانند در جلب اعتماد مشتری و برآورده کردن نیازهای او داشته باشند، است. مشتریان به‌ راحتی می‌توانند بگویند که آیا یک شرکت بر روی آن‌ها متمرکز است و یا تنها بر فروش خود و جذب درآمد تمرکز کرده است. به‌ گونه‌ای شرکت خود را تنظیم کنید که مشتریان در اولویت باشند. به کارکنان خود اجازه دهید تا در جهت رفع نیازهای مشتری اقدام کنند و کاری را که فکر می‌کنند برای حل مشکلات و ایجاد روابط، بهترین است را انجام دهند. تجربه مشتری موفق تنها با مشارکت تمامی افراد شرکت حاصل می‌شود.

3. تجربه‌ای مناسب هر شخص ارائه دهید.

درست مانند زمانی که یک مشتری b2c وارد یک خرده‌فروشی می‌شود و نمی‌خواهد جنسی که به همگان فروخته‌شده است به او نیز فروخته شود، خریداران b2b نیز علاقه‌ای ندارند راه‌حلی که برای همگان به‌کار می‌رود به آنها نیز تحمیل شود. با افزایش رقابت، شرکت‌های b2b در معرض این ریسک قرار می‌گیرند که تبدیل به خرده‌ فروشان شوند. بهترین راه مقابله با این مسئله ارزش بخشیدن به خدمات شخصی‌سازی‌ شده است.
شخصی‌سازی باید در هر نقطه از سفر مشتری صورت گیرد. از شناخت مشتری به‌ منظور ایجاد ارتباطی قوی تا پیشنهاد و توصیه بهترین محصولات، شخصی‌سازی باید نقطه مرکز تمامی این مراحل باشد. مشتریان باید آگاه شوند که برای آن‌ها ارزش قائل هستید و این با صرف وقت کافی برای آن‌ها و ارائه پیشنهاد‌هایی که خواسته‌های آنان را برطرف می‌کند میسر است.
خریداران b2b اغلب بر سر دو راهی انتخاب قرار می‌گیرند و اگر شرکتی مهم‌ترین جنبه پیشنهاد خود را به‌ سادگی برای خریدار بیان کند، برای آن‌ها قابل‌تقدیر است. خریداران b2b از شرکتی که تمامی مواد و گزینه‌ها را بررسی و چیزی به خریدار ارائه کند که به‌طور شخصی درخور او باشد، قدردانی می‌کنند.

4. از فناوری خدمات مشتریان استفاده کنید.

مشتریان در حال حاضر از تکنولوژی استفاده می‌کنند و به‌ وسیله اینترنت به کسب اطلاعات جدید می‌پردازند، بنابراین شرکت‌های b2b باید استفاده خود از تکنولوژی را با این موضوع تطابق دهند. بهره‌برداری از چیزهایی مانند اتوماسیون، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین نه تنها در ایجاد یک تجربه مشتری یک پارچه‌تر کمک خواهد کرد بلکه مزیتی رقابتی نیز به وجود می‌آورد.
از داده‌های مشتریان به‌ منظور خودکارسازی کارهای کوچک بیشتری استفاده کنید. از ربات‌های چت استفاده کنید تا هر زمان که مشتری بخواهد با او ارتباط برقرار کنید. الگوریتمی ایجاد کنید تا زمانی را که مشتریان نیاز به ابزارهای پیگیری دارند پیش‌بینی کند. از یک پایگاه داده به‌ منظور پیشنهاد دادن محصولات اختصاصی استفاده کنید.
امکانات استفاده از فناوری جدید بی‌پایان است و می‌تواند متناسب با نیازهای هر شرکت و مشتری باشد. از جدیدترین تحولات و پیشرفت‌های صورت گرفته در تکنولوژی مطلع باشید تا همواره پیشتاز باشید.

5. به مشتریان آموزش و مشاوره دهید.

یکی از بزرگ‌ترین گلایه‌های خریداران b2b این است که نمایندگان فروش بسیار سمج بوده و به آن‌ها اطلاعات مفیدی نمی‌دهند. به‌ منظور تغییر این وضعیت شرکت‌های b2b باید به‌ طور فعالانه نقش یک مشاور را ایفا کنند. پنج برابر بیشتر احتمال دارد که خریداران b2b جذب نمایندگان فروشی شوند که به آن‌ها اطلاعات جدیدی در مورد معامله ارائه می‌کنند نسبت به نماینده‌ای که اطلاعاتی را برای آن‌ها بازگو می‌کند که قبلاً از آن آگاه بوده‌اند.
بازاریابان باید به‌ جای اینکه تنها به مشتریان چیزی را بفروشند، بر آموزش و ارائه مشاوره به آن‌ها تمرکز کنند. موفق‌ترین بازاریابان b2b کسانی هستند که راجع به نیازهای مشتریان سؤال پرسیده و زمان کافی را صرف مطلع نمودن آن‌ها از بهترین گزینه‌ها می‌کنند. این می‌تواند در اشکال مختلفی باشد، مانند شناساندن خود به‌ عنوان یک متخصص صنعتی با استفاده از محتوای ارزشمند یا خدمات فرد به‌ فرد به‌ منظور ارائه توصیه‌های کلیدی در زمینه محصول.
دادن مشاوره می‌تواند ترس و اضطراب مشتریان در هنگام خرید را کاهش داده و رابطه‌ای طولانی‌ مدت و بر پایه اعتماد به وجود آورد. مشتریانی که به‌ واسطه مشاوره و راهنمایی‌های صادقانه و مؤثر نمایندگان فروش به آن‌ها مراجعه می‌کنند در آینده نیز روابط خود را با آن شرکت ادامه خواهند داد.

 

6. پشتیبانی پس از فروش ارائه دهید.

تجربه مشتری پس از انجام خرید پایان نمی‌یابد. در تعاملات b2b مشتریان به دنبال شرکت‌هایی هستند که بتوانند بازهم در تعاملات بعدی به آن‌ها مراجعه کنند و نه اینکه در هر بار نیاز مجبور به یافتن یک تأمین کننده جدید شوند. کلید اساسی ایجاد این‌گونه روابط بلندمدت پشتیبانی پس از فروش است. خدمات‌دهی تنها بدین معنا نیست که مشتریان از خریدی که کرده‌اند راضی هستند هرچند که این نیز بخشی از ارائه خدمات می‌باشد. بلکه این به معنای کمک کردن به مشتری در استفاده بهینه از محصولات جدید و برآورده کردن نیازهای خود به‌صورت مستمر می‌باشد.
خدمات پس از فروش شامل در ارتباط بودن با مشتریان و دانستن نیازهای متغیر آن‌ها در حین اینکه شرکت او توسعه و بسط پیدا می‌کند، می‌باشد. همچنین این به معنای ارائه خدمات عیب‌یابی و آموزش مداوم نیز می‌باشد تا از محصول به‌صورت صد در صد بهینه استفاده شود. ارائه خدمات پس از فروش باکیفیت متضمن یک رابطه مستمر خواهد بود.

7. با کارفرما ارتباط هم‌زمان برقرار کنید.

سرعت عاملی مهم در خدمات مشتریان است. اما در تعاملات b2b اهمیت آن افزایش پیدا می‌کند زیرا مراجعه‌کننده انتظارات بیشتری نسبت به زمانی که شما کالاهای مصرفی به فروش می‌رسانید دارد. درواقع 82% خریداران b2b انتظار دارند که شرکت شما در لحظه با آن‌ها ارتباط برقرار کند که این 16% بیشتر از انتظار خریداران b2c است.

گفتگوی زنده کانالی فوق‌العاده برای قراری ارتباط در لحظه می‌باشد. زمانی که افراد وب‌سایت شما را بازدید می‌کنند، گفتگوی زنده به آن‌ها اجازه می‌دهد که مستقیماً با تیم شما چه به‌ منظور پرسیدن سؤال و یا اتمام یک خرید ارتباط برقرار کنند. همچنین ممکن است مشتریان به‌ منظور کسب اطلاعات بیشتر با اکانت‌های شما در شبکه‌های مجازی ارتباط برقرار کنند. رسانه‌هایی مانند توییتر و پیام‌رسان فیس‌بوک برای برقراری ارتباط با ارباب‌ رجوعان و سریع پاسخ دادن به آن‌ها مناسب می‌باشند.

8. شیوه خود سرویس‌دهی به مشتریان را اتخاذ کنید

با اتخاذ شیوه خود سرویس‌دهی می‌توانید سرعت پاسخ‌دهی را بهبود بیشتری ببخشید. منابعی مانند پایگاه‌های علمی، ربات‌های چت و فروم‌ها می‌توانند برای مشتریان دریافتن راه‌حل برای مشکل خود بدون نیاز به تیم خدمات مشتریان شما، کمک‌کننده باشند. این حجم موارد ورودی شما را کاهش داده و پاسخ‌دهی به سؤالات مشتریان را راحت‌تر می‌کند.
پایگاه‌های علمی یکی از رایج‌ترین اشکال خود سرویس‌دهی برای مشتریان می‌باشد. آن‌ها بخش‌هایی از وب‌سایت شما هستند که به مستنداتی اختصاص‌ یافته‌اند که به مشتریان دریافتن راه‌حل برای مشکلات رایج کمک می‌کنند. این‌گونه منابع نه‌تنها از هدر رفت وقت باارزش مشتریان جلوگیری می‌کند، بلکه تجربه آن‌ها از بیزنس شما را نیز بهبود می‌بخشد. آن‌ها هر بار که سؤالی دارند نیازی نخواهد داشت با تیم پشتیبانی شما تماس بگیرند، این‌گونه محصول شما کاربرپسند به نظر آمده و عیب‌یابی آن ساده خواهد بود.

بهبود سایت

9. خدمات مشتریان پیشگیرانه ارائه دهید.

خدمات مشتریان پیشگیرانه مشکلات را پیش از آنکه مشتری از وجود آن‌ها آگاه شود رفع خواهد کرد. معمولاً این کار وظیفه تیم موفقیت مشتری است تا امتیازات سلامت مشتری را بررسی کرده و همچنین بداند که مشتری در کجای سفر مشتری قرار دارد. با آینده‌نگری و آماده شدن برای موانع احتمالی پیش رو، موفقیت مشتری می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا از مشکلات احتمالی فاصله بگیرند و از تجربه مشتری خود راضی باشند.
امتیازدهی به‌ سلامت اکانت‌های مشتریان یکی از روش‌های خدمات مشتریان پیشگیرانه است.
این معیار به شما کمک می‌کند تا وفادارترین مشتریان خود را بیابید و همچنان تجربه‌ای رضایت‌بخش به آن‌ها ارائه کنید.
همچنین می‌توانید ناراضی‌ترین مشتریان خود را یافته و اکانت‌های آن‌ها را به‌ منظور تغییرات احتمالی علامت‌گذاری کنید. به‌ جای اینکه منتظر بمانید تا این مشتریان به سراغ شما بیایند، تیم موفقیت مشتریان شما باید استانداردی تنظیم کرده تا امتیاز اکانت‌ ها از مقدار مشخص کمتر نشود و با افرادی که امتیاز بسیار پایینی دارند سریعاً ارتباط برقرار کنند.

10. استفاده و دسترس‌پذیری به وب‌سایت خود را تسهیل کنید

اگر هنوز حضور آنلاین برای بیزنس خود فراهم نکرده‌اید، الان بهترین زمان برای این کار است. فروش الکترونیکی برای شرکت‌های b2b بیش از دو برابر نسبت به b2c بوده و 94% از مدیران b2b در آمریکای شمالی معتقدند که تجارت الکترونیک برای دستیابی به مزیت رقابتی ضروری می‌باشد.
اما اگر قصد دارید که در عرصه آنلاین حضور پیدا کنید، به‌ درستی آنجا دادن آن اهمیت زیادی دارد. دسترس‌ پذیری به وب‌سایت اطمینان می‌دهد که هر فردی بدون در نظر گرفتن محدودیت و یا معلولیت می‌تواند به آن مراجعه کرده و از آن استفاده کند. بر اساس نتایج یک تحقیق در بریتانیا حدود 12 میلیارد پوند فروش الکترونیکی در طی یک سال به دلیل مشکلات دسترس‌ پذیری از دست‌ رفته است. این امر اهمیت دنبال کردن دستورالعمل‌های دسترس‌ پذیری به وب‌سایت را افزایش می‌دهد تا تجربه تجارت الکترونیکی ایجاد کنید که هر فردی بتواند آن را داشته باشد.

11. بازخورد مشتریان را دریافت کنید.

ازآنجاکه هر شرکت b2b کمی متفاوت است، تجربه مشتری ایده آل به نیازهای خاص مشتری شما و بیزنس‌های رقیب فعال در صنعت شما بستگی دارد.
اگرچه می‌توانید آنچه را که نسبت به رقبای خود ارائه می‌دهید را مقایسه کنید، اما گفتن اینکه نظر مشتریان درباره بیزنس شما چیست دشوار است. برای پی بردن به این، نیاز به یک حلقه بازخورد مشتری جهت جمع‌آوری، تحلیل و توزیع بازخورد دارید. به‌ این‌ ترتیب، شما اولین فردی هستید که می‌دانید مشتریان شما چه مشکلاتی را تجربه می‌کنند و چگونه می‌توانید به آنها کمک کنید تا از این موانع عبور کنند.
تجربه مشتری در تعاملات b2b بسیار مهم است و واضح است که دارای جنبه‌های مختلفی می‌باشد. برآورده کردن نیازهای مشتری می‌تواند به شرکت‌ها کمک کند تا تجربه مشتری را بهبود بخشند، در رقابت پیشتاز باشند و مشتریانی وفادار و راضی به‌ دست بیاورند.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید