بلاگ

5 استراتژی مدیریت ریسک

مدیریت ریسک بخش مهمی از سرمایه‌گذاری و معامله‌گری مسئولانه است. مدیریت ریسک می‌تواند ریسک کلی پرتفوی شما را به روش‌های مختلفی کاهش دهد، برای مثال ممکن است در سرمایه‌گذاری‌های خود تنوع ایجاد کنید، در مقابل رویدادهای مالی پوشش دهی ریسک انجام دهید یا سفارش‌های حد ضرر و take profit ساده را اجرا کنید.

کاهش ریسک یک اولویت برای بسیاری از سرمایه‌گذاران و معامله‌گران است. حتی اگر ریسک‌پذیری شما بالا باشد، همچنان ریسک سرمایه‌گذاری خود را نسبت به نتیجه مطلوب ارزیابی می‌کنید. با این‌ وجود مدیریت ریسک نسبت به انتخاب معاملات یا سرمایه‌گذاری‌های با ریسک کمتر، دشوارتر است. مجموعه‌ای از ابزارهای مربوط به استراتژی‌های مدیریت ریسک موجود است که بسیاری از آن‌ها برای افراد مبتدی مناسب هستند.

مدیریت ریسک:

مدیریت ریسک شامل پیش‌بینی و شناسایی ریسک‌های مالی مربوط به سرمایه‌گذاری‌های شما می‌شود که به‌منظور کاهش آن‌ها به کار می‌روند. سپس سرمایه‌گذاران با استفاده از استراتژی‌های مدیریت ریسک میزان ریسک‌پذیری پرتفوی خود را مدیریت می‌کنند. اولین گام مهم ارزیابی میزان ریسک‌پذیری شما و سپس ایجاد استراتژی‌ها و برنامه‌های شما حول آن‌ها است.

استراتژی‌های مدیریت ریسک برنامه‌ها و اقدامات استراتژیکی هستند که معامله‌گران و سرمایه‌گذاران پس از شناسایی ریسک‌های سرمایه‌گذاری انجام می‌دهند. این استراتژی‌ها ریسک را کاهش می‌دهند و شامل فعالیت‌های مالی بسیاری همچون برداشت بیمه خسارت و تنوع‌بخشی به پرتفوی دارایی‌های مختلف شما می‌شود.

علاوه بر اقدامات فعال مدیریت ریسک، درک اصول اولیه برنامه‌ریزی مدیریت ریسک اهمیت دارد. چهار روش برنامه‌ریزی مهم وجود دارد که باید پیش از شروع یک استراتژی ریسک خاص در نظر بگیرید زیرا روشی که انتخاب می‌کنید نشانگر استراتژی موردپسند شما است.

چهار روش برنامه‌ریزی مدیریت ریسک اصلی:

  1. پذیرش: تصمیم‌گیری درباره پذیرش ریسک سرمایه‌گذاری در یک دارایی بدون هزینه کردن برای اجتناب از آن، به این دلیل که ضرر احتمالی مهم نیست.
  2. نقل‌وانتقال: انتقال ریسک یک سرمایه‌گذاری به یک طرف سوم با پرداخت هزینه.
  3. اجتناب: سرمایه‌گذاری نکردن در یک دارایی که ریسک احتمالی داشته باشد.
  4. کاهش دادن: کاهش پیامدهای مالی یک سرمایه‌گذاری ریسکی از طریق تنوع‌بخشی در پرتفوی خود. این مورد می‌تواند در همان گروه دارایی باشد یا در صنایع و دارایی‌های دیگر.

دلیل اهمیت استراتژی مدیریت ریسک در کریپتو:

کریپتو به‌ عنوان یک کلاس دارایی به‌ عنوان یکی از سرمایه‌گذاری‌های موجود با ریسک بالا برای سرمایه‌گذاران متوسط شناخته می‌شود. اثبات‌شده است که قیمت‌ها پر نوسان بوده‌اند و پروژه‌ها ممکن است یک‌شبه بشکنند و درک تکنولوژی ورای بلاک چین می‌تواند برای افراد تازه‌وارد دشوار باشد.

با رشد سریع فضای کریپتو، باید اقدامات و استراتژی‌های مدیریت ریسک مشخصی برای کاهش ریسک‌پذیری صورت گیرند. این همچنین یک گام ضروری برای تبدیل‌شدن به یک معامله‌گر موفق و مسئولیت‌پذیر است.

استراتژی #1: قانون 1% را در نظر بگیرید

قانون 1% یک استراتژی مدیریت ریسک ساده است که شامل ریسک نکردن روی 1% از کل سرمایه شما در یک سرمایه‌گذاری یا معامله می‌شود. اگر برای سرمایه‌گذاری 10000 دلار دارید و قصد استفاده از قانون 1% را دارید، چند روش برای انجام آن وجود دارد.

یکی از این روش‌ها خرید بیت کوین (BTC) به ارزش 1000 دلار و تعیین سفارش حد ضرر یا stop-limit برای فروش در 9900 دلار است. در اینجا شما ضرر خود را تا 1% کل سرمایه خود یعنی 100 دلار کاهش می‌دهید.

همچنین می‌توانید 100 دلار ETH خریداری کنید و سفارش حد ضرری تعیین نکنید، از آنجایی‌ که حداکثر 1% از کل سرمایه خود را از دست می‌دهید، این مقدار 0 خواهد بود. قانون 1% بر اندازه سرمایه‌گذاری شما اثر نخواهد گذاشت بلکه بر مقدار ریسکی که در نظر دارید تأثیرگذار است.

قانون 1% به‌ خصوص برای کاربران کریپتو به دلیل نوسانات بازار اهمیت دارد. طمع‌ کار بودن آسان است و شاید برخی از سرمایه‌گذاران پول زیادی را در یک سرمایه‌گذاری قرار دهند و با امید به خوش‌شانس بودن، متحمل ضررهای هنگفتی شوند.

استراتژی #2: تعیین نقاط حد ضرر و take profit

در سفارش حد ضرر قیمتی از پیش تعیین‌ شده برای یک دارایی مشخص می‌شود که پوزیشن در آن قیمت بسته خواهد شد. قیمت استاپ کمتر از قیمت فعلی تعیین می‌شود و از ضرر بیشتر جلوگیری می‌کند. یک سفارش take profit عملکردی برعکس دارد و قیمت را در نقطه‌ای قرار می‌دهد که می‌خواهید پوزیشن خود را در آن نقطه ببندید و سود مشخص خود را قفل کنید.

سفارش‌های حد ضرر و take profit به شما در مدیریت ریسک به دو روش کمک می‌کنند. ابتدا می‌توان آن‌ها را پیش‌تر تنظیم کرد و به‌صورت خودکار اجرا کرد. نیازی به در دسترس بودن 24 ساعته نیست و سفارش‌های از پیش تعیین‌شده شما در صورت نوسان داشتن قیمت انجام خواهند شد. این کار به شما امکان تعیین محدوده‌های واقع‌گرایانه برای ضررها و سودهایی که می‌توانید داشته باشید را فراهم می‌کند.

بهتر است تا این محدوده‌ها را پیش‌تر تعیین کنید تا در لحظه آخر. با اینکه فکر کردن به سفارش‌های take profit به‌ عنوان بخشی از مدیریت ریسک می‌تواند عجیب باشد، نباید فراموش کنید که هرچه مدت‌زمان طولانی‌تری منتظر کسب سود باشید، میزان ریسکی که بازار هنگام انتظار کشیدن برای یک روند صعودی دیگر متحمل می‌شود بیشتر است.

استراتژی #3: تنوع‌بخشی و پوشش دهی ریسک

تنوع‌بخشی پرتفوی یکی از محبوب‌ترین و اساسی‌ترین ابزارها برای کاهش ریسک کلی سرمایه‌گذاری است. در یک پرتفوی متنوع، سرمایه‌گذاری سنگینی در هر دارایی یا کلاس دارایی نخواهد بود و ریسک ضررهای سنگین حاصل از یک دارایی یا یک کلاس دارایی را کاهش می‌دهند. برای مثال ممکن است شما هم کوین‌ها و توکن های متنوعی را در اختیار داشته باشید و هم نقدینگی و وام تأمین کنید.

پوشش دهی ریسک یک استراتژی پیشرفته‌تر برای محافظت از سود یا کاهش ضرر از طریق خرید دارایی دیگر است. معمولاً این دارایی‌ها با یکدیگر رابطه عکس دارند.

تنوع‌بخشی می‌تواند نوعی پوشش دهی باشد اما شاید شناخته‌شده‌ترین مثال آن قراردادهای آتی باشد.

یک قرارداد آتی به شما اجازه می‌دهد تا قیمت یک دارایی را در تاریخی از زمان آینده قفل کنید. برای مثال تصور کنید که اعتقاد شما بر این است که قیمت بیت کوین کاهش خواهد یافت، بنابراین تصمیم می‌گیرید تا پوشش دهی در برابر ریسک انجام دهید و یک قرارداد آتی برای فروش 20000 دلار BTC ظرف سه ماه باز می‌کنید. اگر قیمت بیت کوین تا سه ماه بعد به 15000 دلار سقوط کند، شما از پوزیشن قرارداد آتی خود سود خواهید برد.

باید به خاطر داشت که قراردادهای آتی به‌صورت مالی تسویه می‌شوند و نیازی به ارائه فیزیکی کوین‌ها نیست. در این مورد، طرف دیگر قرارداد به شما 5000 دلار می‌پردازد (مابه تفاوت قیمت اسپات و قیمت قراردادهای آتی) و شما در مقابل ریسک سقوط قیمت بیت کوین آن را پوشش داده‌اید.

همان‌گونه که اشاره شد، دنیای کریپتو متلاطم است. با این‌ وجود هنوز فرصت‌هایی برای ایجاد تنوع در این کلاس دارایی و استفاده از فرصت‌های پوشش دهی وجود دارد. تنوع‌بخشی در کریپتو از تنوع‌بخشی در بازارهای مالی سنتی‌تر با نوسانات کمتر اهمیت بیشتری دارد.

استراتژی #4: یک استراتژی خروج آماده داشته باشید

داشتن یک استراتژی خروج روشی ساده اما مؤثر برای کاهش ریسک ضررهای هنگفت است. با دنبال کردن برنامه، می‌توانید سود به دست آورید یا ضررها را در یک نقطه از پیش تعیین‌ شده کاهش دهید.

اغلب ادامه دادن هنگام کسب سود یا باور داشتن به یک رمزارز حتی زمانی که قیمت‌ها کاهشی هستند، کار آسانی است. قرارگیری در شرایط هایپ، ماکسیمالیسم یا یک جامعه معاملاتی می‌تواند بر تصمیم‌گیری‌های شما تأثیر بگذارد.

یکی از روش‌های اجرای موفق یک استراتژی خروج استفاده از سفارش‌های limit است. شما می‌توانید این سفارش‌ها را به‌گونه‌ای تنظیم کنید که در قیمت limit شما به‌صورت خودکار اجرا شوند، چه هدف شما کسب سود باشد یا تعیین حداکثر ضرر.

استراتژی #5: تحقیق انجام دهید (DYOR)

DYOR یک استراتژی کاهنده ریسک جامع برای هر سرمایه‌گذاری است. در عصر اینترنت، انجام تحقیقات فردی از همیشه راحت‌تر است. پیش از سرمایه‌گذاری در یک توکن، کوین، پروژه یا دیگر دارایی‌ها، باید ارزیابی دقیقی انجام دهید. باید اطلاعات مهم درباره یک پروژه از قبیل وایت پیپر آن، توکنومیکس، مشارکت، دستورالعمل‌ها، جامعه و دیگر موارد زیربنایی را بررسی کنید.

هرچند ناآگاهی به‌سرعت گسترش می‌یابد و همه می‌توانند نظرات خود را به شکل آنلاین و به‌عنوان یک فکت مطرح کنند. هنگام انجام تحقیقات، از منبع خبر و متنی که استفاده کرده‌اید اطمینان حاصل کنید. اغراق کردن متداول است و پروژه‌ها یا سرمایه‌گذاران می‌توانند اخبار اشتباه، مغرضانه یا نمایشی را به‌گونه‌ای منتشر کنند که واقعی به نظر برسند.

کلام آخر:

با استفاده از 5 استراتژی مدیریت ریسک عنوان‌ شده، ابزارهایی مؤثر برای کاهش ریسک پرتفوی خود در اختیار خواهید داشت. حتی استفاده از روش‌های ساده‌ای که بیشتر حوزه‌ها را پوشش می‌دهد به شما کمک می‌کنند تا سرمایه‌گذاری‌های مسئولانه‌تری انجام دهید. از سوی دیگر احتمالاً می‌توان برنامه‌های مدیریت ریسک با استراتژی‌های پیشرفته‌تر و دقیق‌تری را انجام داد

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید