بلاگ

دلایل برتری پرایس اکشن نسبت به اندیکاتور

امروزه استفاده از روش‌­های تحلیل تکنیکال متفاوت بوده و هر کسی با یک و یا چندین ابزار دیگر ترید می­‌کند اما دوتا از پرطرفدارترین آن‌ها پرایس اکشن و اندیکاتورها می­‌باشند که در هر حال کاربرد پرایس اکشن از اندیکاتور هم بیشتر است که در ادامه قصد بررسی دلایل این موضوع را داریم؛ پس در این مقاله از سایت مدرسان پیشتاز، تا آخر همراه ما باشید تا تفاوت میان این دو تحلیل را باهم بهتر متوجه شویم.

آموزش غیرحضوری ارزهای دیجیتال توسط سامان کریمی شاد با چندین سال سابقه ترید در بازارهای مالی، برای ارتباط بیشتر به لینک سوپر دوره ارز دیجیتال مراجعه نمایید

پرایس اکشن چیست؟

قبل از پرداختن به بحث تفاوت پرایس اکشن با تکنیکال (اندیکاتور)، بهتر است ابتدا بررسی کنیم که معنی پرایس اکشن چیست. پرایس اکشن یک شیوه تحلیل تکنیکال است که در آن معامله‌گر با بررسی نمودار قیمت یک دارایی تلاش می‌کند تا روندهای حرکت قیمت آن را در آینده پیش‌بینی کند. کسانی که از پرایس اکشن برای تحلیل استفاده می‌کنند، تنها به دنبال تشخیص آنچه اتفاق می‌افتد، نیستند؛ بلکه به دنبال آن هستند که بدانند دلیل وقوع اتفاقات چیست. این کار موجب می‌شود دید بهتری نسبت به بازار ایجاد شود و در نتیجه تصمیم‌گیری در آینده راحت‌تر شود.

در پرایس اکشن به هیچ عنوان از اندیکاتورها و ربات‌های معاملاتی استفاده نمی‌شود؛ بلکه تنها تمرکز روی نمودار قیمت دارایی یک بازه زمانی مشخص صورت می‌گیرد. در این مسیر کندل‌های شمعی و همچنین نمودارهای میله‌ای قیمت دارایی، مهم‌ترین ابزار کار تحلیل پرایس اکشن به شمار می‌روند و با استفاده از الگوهای پرایس اکشن پیش‌بینی روند قیمت انجام می‌گیرد.

دوره آموزش پرایس اکشن با سبک‌های مختلف و شروع کسب درآمد در کلاس به صورت لایو٬ برای شرکت در دوره به لینک آموزش پرایس اکشن مراجعه کنید

اندیکاتور در تحلیل تکنیکال چیست؟

در میان نمودارهای قیمت، اطلاعات زیادی پنهان است که از چشم بسیاری از تحلیلگران دور می‌ماند. جهت درک بیشتر و استفاده کامل از این اطلاعات، فرمول‌ها و محاسبات ریاضی به کمک تحلیلگران آمده است. ورودی این فرمول‌ها، اطلاعات نمودار قیمت است که عبارتند از: کمترین قیمت، بیشترین قیمت، آخرین قیمت، اولین قیمت و حجم معاملات. خروجی این فرمول‌ها پس از پردازش، به ‌صورت گرافیکی در کنار نمودار اصلی یا به‌ صورت یک نمودار مجزا بر روی صفحه نشان داده می‌شود که به آن اندیکاتور می‌گویند.

اندیکاتورها با استفاده از موارد بالا، اطلاعات بسیار ارزشمندی در خصوص وضعیت روند قیمت، شتاب حرکتی قیمت، قدرت روندها و… استخراج می‌کنند و در اختیار معامله گران قرار می‌دهند.

اصول و پایه‌ی اندیکاتورها

اندیکاتورها از داده‌های قیمت به وجود می‌آیند، این اطلاعات همان داده‌های پایه‌ای هستند که قبلاً در نمودارها نیز وجود داشته‌اند. برخی از اندیکاتورها، رفتار قیمت را در آینده پیش‌بینی می‌کنند و به اندیکاتورهای پیشرو معروف‌اند و دسته‌ی دیگری از آن‌ها به نام اندیکاتورهای پسرو یا تأخیری هستند که روندهای موجود در بازار را تأیید می‌کنند.

معایب اندیکاتورها:

استفاده از اندیکاتورها، موضوع مورد علاقه‌ی بسیاری از معامله‌گران است؛ به خصوص معامله­‌گران تازه کار در بازارهای مالی است که از ساده‌ترین اندیکاتورها تا مجموعه‌ای پیچیده از آن‌ها را شامل می‌شود.

اما مشکل بزرگ اندیکاتورها در این است که استفاده‌ی بیش از حد و تکیه کردن به اندیکاتورها سبب شده که افراد تازه وارد برای ساده کردن انجام معاملات خود اقدام به طراحی هر اندیکاتوری که قابل تصور است کنند و این موضوع باعث ایجادِ مشکل در معاملات شده است؛ زیرا ترکیب اندیکاتورهای مختلف، باعث سردرگمی معامله‌گر می‌شود.

استفاده از اندیکاتورها در هنگام انجام معامله، در واقع تکیه کردن به مجموعه‌ای تصادفی از اندیکاتورها است که فقط برای انجام معامله خرید و یا فروش است. بدون درنظر گرفتن و بررسی جزئیات اصلیِ قیمت که در نمودارها موجود و قابل ‌مشاهده هستند.

مزایای استفاده از پرایس اکشن برای تحلیل تکنیکال چیست؟

برای داشتن درک درست از تفاوت پرایس اکشن با تکنیکال لازم است تا با مزایای استفاده از پرایس اکشن آشنا شد. در همین راستا مهم‌ترین مزایای استفاده از پرایس اکشن در تحلیل دارایی‌ها عبارت‌اند از:

1.ساده بودن نمودار پرایس اکشن

کسانی که تجربه کار کردن با اندیکاتورها و الگوهای مرتبط با آن‌ها را دارند، می‌دانند که نمودارهای این اندیکاتورها بسیار شلوغ و گیج‌ کننده است؛ چرا که اساساً تصمیم‌گیری برای خرید و فروش یک دارایی تنها با سیگنال یک اندیکاتور تصمیم عاقلانه‌ای نیست. این نمودارهای شلوغ بعضاً نه ‌تنها تصمیم‌گیری را برای تحلیلگر آسان نمی‌کنند، بلکه باعث بروز سردرگمی نیز می‌شوند. اما نمودار پرایس اکشن کاملاً خلوت و ساده است که امکان استخراج اطلاعات بیشتر را در اختیار تریدر قرار می‌دهد.

2.رایگان بودن پرایس اکشن

استفاده از نمودار پرایس اکشن برای تحلیل رایگان است و مانند سایر اندیکاتورها نیازی به پرداخت هزینه برای دسترسی به نمودارهای تخصصی آن‌ها وجود ندارد.

3.مفهوم ساده پرایس اکشن

یادگیری شیوه تحلیل پرایس اکشن راحت‌تر است. به این دلیل که معمولاً خبری از پیچیدگی‌های ریاضی مورد استفاده در اندیکاتورها در این شیوه تحلیل وجود ندارد.

4.دیدگاه همه‌ جانبه پرایس اکشن

بر خلاف بسیاری از اندیکاتورها که تنها روی یک مسئله برای ارائه سیگنال خرید و فروش تمرکز می‌کنند، پرایس اکشن یک دیدگاه جامع به معامله‌گر برای تصمیم‌گیری ارائه می‌کند.

تفاوت پرایس اکشن با تکنیکال چیست؟

حالا نوبت به بررسی تفاوت پرایس اکشن و تکنیکال می‌رسد. واقعیت این است پرایس اکشن در مقایسه با بسیاری از اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال، برتری بسیاری را دارد و استفاده از آن برای خرید و فروش دارایی‌ها تصمیم هوشمندانه‌تری است؛ اما فرق پرایس اکشن با تحلیل تکنیکال را می‌توان در سه مورد زیر خلاصه نمود:

  • پرایس اکشن اطلاعات را زودتر در اختیار معامله‌گر قرار می‌دهد

زمان در بازارهای مالی ارزش کمتری از پول ندارد. کسانی که می‌توانند زودتر از روندها با خبر شوند، می‌توانند سودهای هنگفتی را کسب کنند و در مقابل، از وقوع خسارت‌های مالی سنگین نیز جلوگیری کنند. تفاوت پرایس اکشن با تکنیکال در این است که به کمک پرایس اکشن می‌توان سریع‌تر به اطلاعات خرید و فروش دارایی‌ها دست پیدا کرد. حتی عده‌ای از کارشناسان معتقدند که اندیکاتورها به نوعی تحلیل پس‌گرا به شمار می‌روند و در بسیاری از مواقع اطلاعات را پس از آن‌که کار از کار می‌گذرد، در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهد که این یک مزیت بسیار خوب برای پرایس اکشن در مقایسه با اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال به شمار می‌رود.

  • اطلاعات کامل و یکپارچه به وسیله پرایس اکشن قابل دستیابی است

برای فعالیت موفق در بازارهای مالی، نیاز به اطلاعات، یک نیاز حیاتی به شمار می‌رود. البته اطلاعاتی درست و یکپارچه که در تناقض با هم نباشند و به کمک آن‌ها به توان یک تصمیم‌گیری جامع و کامل اتخاذ نمود. اندیکاتورها اطلاعات محدود و همچنین پراکنده‌ای را در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهند. این در حالی است که پرایس اکشن به خوبی می‌تواند حجم زیادی از اطلاعات را با هم به صورت تجمیع ‌شده و یکپارچه در اختیار تریدرها قرار دهد. این یک نکته مهم در زمینه فرق پرایس اکشن با تحلیل تکنیکال به واسطه اندیکاتورها به شمار می‌رود.

  • به کمک پرایس اکشن می‌توان مشکلات نرسیدن به اهداف را برطرف نمود

تعیین حد سود و ضرر در معامله‌گری یکی دیگر از مهم‌ترین مسائلی است که هر تریدر علاوه بر استراتژی معاملاتی خود باید نسبت به تعیین حد سود و ضرر خود در هر معامله اقدام کند. در تحلیل تکنیکال کلاسیک، این حد ضرر و سود توسط تریدر تعیین می‌شود و پس از رسیدن به آن‌ها سیگنال خرید و فروش صادر می‌شود. این مسئله یک نقطه ضعف به همراه دارد؛ چرا که امکان دارد شما یک حد سود 4 درصد برای یک معامله تعیین کنید اما شرایط بازار به گونه‌ای رقم بخورد که پس از تحقق، 3.5 درصد از سود به یکباره روند بازار تغییر کند و دارایی دچار افت قیمت شود. به این ترتیب چون به سطح حد سود دست پیدا نکردید، سیگنال خروج نیز صادر نمی‌شود و در نتیجه ممکن است سود 3.5 درصدی نیز از بین برود.

تفاوت پرایس اکشن با تکنیکال کلاسیک این است که به صورت هوشمند عمل می‌کند. مثال فوق را در نظر بگیرید. با پرایس اکشن نشانه‌های پایان روند صعودی بازار سریع مشخص می‌شود. در واقع وقتی 3.5 درصد از حد سود 4 درصدی محقق شد، به شما اطلاع می‌دهد که بازار دیگر کشش رشد بیشتر ندارد و پیشنهاد می‌کند با کاهش حد سود به 3.5 درصد و فروش آن، سود 3.5 درصدی از معامله را تصاحب کنید. این یک قابلیت بی‌نظیر به حساب می‌آید.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید