بلاگ

آیا طلا بهتر از بیت کوین است؟ برای کنترل تورم کدام بهتر هستند؟

زمان آعاز حمله نظامی ارتش روسیه به اوکراین، رشد طلا افزایش پیدا کرد و به اوج قیمتی مربوط به مرداد سال 99 رسید. با این حال، قیمت بیت کوین که به‌‌ گفته مایکل سیلور، بهترین منبع برای ذخیره ارزش است، در یک روز 14 درصد سقوط کرد.

رشد قیمت طلا و سقوط قیمت بیت کوین در 24 فوریه (5 اسفند) پایان ماجرا نبود. پس از آنکه دولت اوکراین به ‌طور رسمی اعلام کرد از طریق بیت کوین و اتریوم کمک مالی جمع‌آوری می‌کند، قیمت طلا تقریباً خیلی سریع کاهش یافت و بیت کوین بیش از 17 درصد رشد کرد. کمک‌هایی که در قالب ارز دیجیتال برای اوکراین فرستاده شد، خیلی سریع نقد و به پول‌های فیات تبدیل شد. دولت این کشور هرگز قصد نداشت این بیت کوین‌ها را انباشت کند و به ‌محض دریافت ارزهای دیجیتال آن‌ها را خواهد فروخت. این نیاز به تأمین مالی جنگ در اوکراین بود که باعث شد که فشار فروش بازار افزایش یابد.

رقابت بین بیت کوین و طلا در ابتدای هفته هم ادامه داشت. امروز، طلا از نظر بازدهی از بیت کوین سبقت گرفت و در بالاترین سطح به 2٬002 دلار رسید. با این حال، طلا فقط 5 درصد از اوج تاریخی خود در 2075 فاصله دارد و به‌ احتمال قوی، این سطح به ‌عنوان مقاومت محکمی عمل خواهد کرد. در عین حال، بیت کوین رفته ‌رفته به حمایت‌های 37700 و 35254 دلاری نزدیک می‌شود که سطوح حمایتی تاریخی آن محسوب می‌شوند. تماشای اتفاقاتی که در آینده قرار است رخ دهد، خیلی هیجان‌انگیز خواهد بود؛ اما پرسشی که مطرح می‌شود این است که این اتفاقات روی این ادعا که بیت کوین بهترین ابزار برای ذخیره ارزش است، تأثیری می‌گذارد یا خیر؟

آموزش جامع خرید و فروش ارزهای دیجیتال با استاندارد؛ برای اطلاعات بیشتر به لینک سوپر دوره ارز دیجیتال مراجعه کنید

طلا ابزار بهتری برای ذخیره ارزش است یا بیت کوین؟

سال‌ها است که بسیاری از معامله‌گران درباره این بحث می‌کنند که بیت کوین برای ذخیره ارزش بهتر است یا طلا. برخی از افراد معتقدند که پتانسیل بالای بیت کوین برای رشد نشان می‌دهد که می‌تواند عملکرد بهتری نسبت به طلا داشته باشد. با این حال، این نظریه که بیت کوین واقعاً وسیله‌ای برای ذخیره ارزش است، در زمان‌های آشفته‌ای مثل اکنون، هنوز به‌ درستی بررسی نشده است.

پیتر شیف (Peter Schiff)، منتقد معروف بیت کوین، دو روز پیش در توییتی گفته بود: مردم روسیه می‌خواهند ثروت خود را به ‌گونه‌ای ذخیره کنند که دولت نتواند آن را توقیف کند. آن‌ها به ‌جای بیت کوین، طلا را انتخاب خواهند کرد. بیت کوین هم‌چنان ریسک زیادی دارد و پناهگاه امنی برای ذخیره ارزش محسوب نمی‌شود. بیت کوین نتوانست اولین آزمون مهم خود را با موفقیت بگذراند. فکر نمی‌کنم که این ارز دیجیتال بتواند شانس دومی به دست بیاورد. اما آیا واقعاً حق با او است؟ آیا این روزها زمان مهمی برای سرنوشت بیت کوین محسوب می‌شود؟

مسئله این است که با توجه به اتفاقات اقتصادی خردی که در روزهای خاصی رخ داده است، نمی‌توان ادعا کرد که بیت کوین یا هر دارایی دیگری قابلیت ذخیره ارزش برای بلندمدت را دارند یا نه. برای بررسی این ادعا باید نگاهی به فناوری بلاک چین بیندازیم و سرعت توسعه فضای آن را بررسی کنیم. تحلیلگران انتظار دارند که اندازه بازار بلاک چین طی چهار سال پیش رو به 67 میلیارد دلار برسد. در این صورت، نرخ رشد مرکب سالانه این بازار 68.4 درصد خواهد بود. علاوه بر این، مردم به‌ راحتی می‌توانند بیت کوین خود را برای اعضای خانواده، دوستان و خیریه‌هایی در سراسر جهان ارسال کنند و این یکی از ویژگی‌های این ارز دیجیتال است.

این در حالی است که انسان برای هزاران سال از طلا به‌ عنوان وسیله‌ای برای ذخیره ارزش استفاده می‌کند و هنوز نمی‌تواند خود طلای فیزیکی را با استفاده از برنامه‌ای در موبایلش برای اعضای خانواده‌اش بفرستد. با این حال، هر انسانی می‌تواند ارزش بیت کوین را تنها در چند دقیقه برای کسانی بفرستد که دوستشان دارد.

حال سؤال این است که چه چیزی باعث می‌شود یک دارایی در سال 2022 وسیله‌ای برای ذخیره ارزش باشد؟ اگر این وسیله قرار باشد از ما در برابر نوسانات روزانه بازارهای مالی محافظت کند، نمودار بالا نشان می‌دهد که نه طلا و نه بیت کوین قابلیت انجام این کار را ندارند. از طرف دیگر، اگر تعریف ما از ابزار ذخیره ارزش چیزی است که می‌تواند در یک بازه زمانی طولانی ‌مدت ارزشمندتر شود یا اینکه حداقل ارزشش را حفظ کند، می‌توان گفت که بیت کوین هنوز در آزمونش مردود نشده است.

برای شروع به آموزش رایگان ارز دیجیتال مراجعه کنید

چشم‌انداز رمزارزها در 2022

دوسال اخیر برای رمزارزها بازار سبزی را به ارمغان داشته است. بیت‌کوین از ابتدای سال میلادی جاری، 67 درصد بازده را تاکنون ثبت کرده است. بازار آلت‌کوین‌ها بسیار داغ‌تر از بیت‌کوین بوده است. برای مثال توکن GALA با 57 هزار درصد بازده از ابتدای سال تاکنون بیشترین بازده را بین توکن‌های بازار رمزارزها داشته است. رشدی که توانست زمینه‌های جدیدی را در حوزه تکنولوژی به جهان معرفی کند که مهم‌ترین آن‌ حوزه NFT و Metaverse بود. با نزدیک شدن به انتهای سال 2021 سوال اینجا است که آیا بازار رمزارزها همچنان پرسود خواهد بود یا دیگر نمی‌توان بازده سال 2021 را در سال 2022 انتظار داشت؟ که برای پاسخ به این سوال، موارد زیر مطرح هستند:

  • شرایط سیاسی بازار رمزارزها

رشد سال 2021 باعث شده سرمایه بسیاری جذب بازار رمزارزها شود به‌ طوری که ارزش این بازار از حدود 770 میلیارد دلار به بیش از 2/2 تریلیون دلار رسید. هجوم این‌ چنینی به بازار رمزارزها مسیر کلاهبرداری را برای برخی از افراد هموار کرد و این موضوع باعث جلب‌ توجه دولت‌ها به این حوزه شد. سیاست‌مداران در کشورهای مختلف سیاست‌های متفاوتی را در قبال شرایط پیش آمده اتخاذ کردند.

سخت‌ترین سیاست‌ها علیه رمزارزها توسط دولت چین اعمال شد. در ابتدا معاملات ان‌اف‌اتی در این کشور ممنوع شد. سپس به سراغ استخراج‌کنندگان رمزارزها رفته و استخراج رمزارز در این کشور ممنوع اعلام شد که باعث شد بسیاری از ماینرها به کشورهای همسایه مهاجرت کنند. در نهایت ممنوعیت معاملات بانکی مرتبط با رمزارزها تیر آخر را بر پیکره نیمه جان معاملات بازار در این بازار وارد کرد که باعث سخت‌تر شدن معاملات برای معامله‌گران خرد این کشور شد.

در برابر این تصمیمات، دولت ایالات ‌متحده تصمیمات آسان­تری را در خصوص رمزارزها در پیش گرفت. غیر از اعمال مالیات بر کارگزاران معاملات رمزارزها که برای تامین لایحه بودجه زیرساخت‌های آمریکا ارائه شد، باقی تصمیمات اتخاذ شده تقریبا در راستای رشد این بازار بوده و پیش‌بینی می‌شود چنین سیاست‌هایی در سال 2022 افزایش یابد.

آموزش دوره جامع متاورس؛ برای آشنایی با لینک دوره متاورس مراجعه نمایید

بیت کوین

  • شرایط اقتصادی بازار رمزارزها

با توجه به سیاست‌های اتخاذ شده در دوران شیوع کرونا، تورم در سطح جهان شیب صعودی به خود گرفت. بسیاری از تحلیلگران بر این عقیده‌اند که پول‌پاشی و سیاست‌های حمایتی دولت‌ها در طول شیوع بیماری کرونا یکی از عوامل اصلی رشد بازارهای مالی به خصوص بازار رمزارزها در این دوره است.

تاثیر تورمی سیاست‌های حمایتی کم‌کم درحال پدیدار شدن است. برای مثال تورم نقطه به نقطه ایالات‌ متحده در ماه نوامبر برابر با 8/6 درصد گزارش شده که در 39 سال اخیر بی‌سابقه بوده است. فعالان بازار رمزارزها معتقدند که این دارایی‌ها در دسته دارایی‌های ریسکی قرار می‌گیرند، ولی بیت‌کوین و اتریوم از این قاعده مستثنی هستند. در نتیجه بسیاری بر این عقیده‌اند که یکی از گزینه‌های صعود سال 2022 اتریوم و دیگری بیت‌کوین‌ خواهد بود که معامله‌گران برای پوشش ریسک‌های ناشی از تورم به آن‌ها روی خواهند آورد. البته باید به خاطر داشت که طلا و اوراق قرضه رقبای اصلی و کارکشته بیت‌کوین در این زمینه هستند.

  • شرایط قیمتی بازار رمزارزها

در حال حاضر بیت‌کوین در محدوده 40 تا 50 هزار دلار درحال نوسان است. کانال 40 هزار دلار مهم‌ترین سطح حمایتی و کانال 70 هزار دلار نیز مهم‌ترین سطح مقاومتی بیت‌کوین است. بسیاری از تحلیلگران بر این عقیده‌اند که با عبور بیت‌کوین از 70 هزار دلار باید منتظر بیت‌کوین 100 هزار دلاری بود. اتریوم نیز یکی از پویاترین اکوسیستم‌های بلاک‌چینی بود و بسیاری از تکنولوژی‌های تازه روی این شبکه ایجاد شدند. با توجه به رشد روزافزون پروژه‌های مختلف بر بستر اتریوم مانند NFT، DeFi و… انتظار رشد قیمت اتریوم نیز دور از انتظار نخواهد بود.

مقایسه خرید طلا و بیت کوین

در دوران رکود اقتصادی ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا، حفظ ارزش دارایی‌ها به یکی از دغدغه‌های اصلی مردم تبدیل شده است. بسیاری از سرمایه گذاران برای در امان ماندن از آسیب‌های ناشی از تورم به سراغ دارایی‌هایی همچون طلا و بیت کوین می‌روند، بلکه بتوانند از این راه، مانع از افت ارزش دارایی‌های خود شوند. طلا، یکی از نخستین ابزارهای ذخیره ارزش است که پیشینه‌ای هزاران ساله دارد و همگان آن را به عنوان یک پناهگاه امن دارایی و سپر تورم می‌شناسند. اما کمی بیش از یک دهه است که رقیبی تازه ‌نفس برای این فلز گران‌بها در بازارهای مالی جهان، سر برآورده و آن چیزی نیست جز بیت کوین. طی دهه اخیر، بهای بیت کوین با رشدی انفجارگونه مواجه شده است. این رمز ارز همچون طلا مزیت‌های ویژه خود را دارد؛ اما هر دو معایبی نیز دارند که نباید از آن‌ها غافل شد.

مزایا و معایب خرید بیت کوین

در سال 2008، فرد یا گروه ناشناسی با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو، بیت کوین را به عنوان یک پول نقد الکترونیکی فرد به فرد به جهانیان معرفی کرد. ناکاموتو، بیت کوین را سامانه‌ای توصیف کرده که به افراد اجازه می‌دهد بتوانند به طور مستقیم و بی‌واسطه و بدون اتکا به هیچ شخص ثالثی با هم تراکنش مالی انجام دهند. خرید بیت کوین در مقایسه با طلا به مراتب سریع‌تر و مخصوصا نگهداری آن راحت‌تر است.

محبوبیت فزاینده بیت کوین به چند دلیل اصلی باز می‌گردد؛ اما یکی از این دلایل را می‌توان نقش این رمز ارز در تنوع‌ بخشی به سبد سرمایه گذاری جست و جو کرد؛ درست همانند نقشی که فلز گران ‌بهای طلا ایفا می‌کند. بیت کوین از این قابلیت برخوردار است که ابزاری برای ذخیره ارزش در افق زمانی بلند مدت باشد. این رمز ارز، برخلاف ارزهای رایج و رسمی، بر هیچ پشتوانه فیزیکی متکی نیست و عنان کنترل آن نه در دست دولت‌ها بلکه در اختیار جوامع نامتمرکز است.

اقبال فزاینده به ارزهای دیجیتال باعث شده تا این پدیده نوپا بتواند حامیان پروپاقرصی برای خود دست و پا کند. کسانی که به این ارزها ایمان قلبی دارند، می‌گویند که افزایش بهای آن‌ها تنها نوک کوه یخ است و باید منتظر پیامدهای انقلابی این پدیده بر اقتصاد جهانی باشیم. از میان کارآفرینان نیز چهره‌های سرشناسی، آشکارا به حمایت از بیت کوین برخواسته‌اند که از میان آن‌ها می‌توان به مایک نووگراتز، مدیرعامل شرکت گلکسی دیجیتال اشاره کرد. وی پیش‌بینی کرده که دیر یا زود،  ارزش بازار بیت کوین از ارزش ذخایر طلا در جهان پیشی خواهد گرفت. از این رو، بسیاری، بیت کوین را طلای دیجیتال نامیده‌اند.

از سویی دیگر، برخی از جمله پیروان جنبش سرمایه گذاری مسئولانه موسوم به SRI بیت کوین را به باد انتقاد گرفته‌اند و گفته‌اند که بقای این ارز دیجیتال، مستلزم صرف انرژی گزافی است. پیش‌تر هم تسلا، سازنده خودروهای الکتریکی اعلام کرد که به همین دلیل، دیگر پذیرای بیت کوین به عنوان یک ابزار پرداخت نیست. همزمان با اعلام این خبر در رسانه‌ها و اشاره ایلان ماسک، مدیرعامل پرآوازه شرکت تسلا به پیامدهای زیست‌محیطی زیان‌بار بیت کوین، بهای این رمز ارز با افتی نابهنگام مواجه شد. افزون بر این، نگرانی‌هایی نیز در مورد امنیت معامله‌گری در حوزه ارزهای دیجیتال وجود دارد که باعث نگرانی نهادهای نظارتی شده است.

مزایا و معایب خرید طلا

هزاران سال است که طلا نقشی استثنایی در ذخیره ارزش دارد و همچنان هم در بر همین پاشنه می‌چرخد. افزون بر این، این فلز گران‌بها یک دارایی ملموس و مشهود است که طی نسل‌ها به راحتی می‌تواند منتقل شود. یکی از مزیت‌های انکارپذیر طلا، فرهنگی است که پیرامون آن شکل گرفته است. بدون شک، این فلز گران‌بها را می‌توان یک دارایی اصلی قلمداد کرد که تمامی معامله‌گران در هر شرایطی می‌توانند به آن دسترسی پیدا کنند. بنابراین، سرمایه گذاران خرده‌پایی که میانه خوبی با رمز ارزها ندارند، می‌توانند برای ذخیره ارزش، سراغ طلا بروند.

اعتقاد به طلا، تنها مختص مردم عادی نیست و بانک‌های مرکزی نیز برای ضمانت پایداری اقتصادی بر این فلز گران‌بها متکی‌اند. برای نمونه، ایالات متحده آمریکا تا دهه 1970 میلادی از استاندارد طلا برای چاپ و نشر پول و اسکناس استفاده می‌کرد. هنوز هم بسیاری از سرمایه گذاران می‌گویند که استاندارد طلا، روشی امن‌تر برای چاپ پول است و می‌تواند مانع از بروز نوسانات در نرخ برابری ارزها شود. عده‌ای دیگر هم بر این باورند که اطمینان‌پذیری و پایایی طلا حتی از ارزهای دیجیتال آینده دار بسیار بالاتر است.

سیلویا کاراسکو، مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار گلدکس از جمله افرادی است که حامی این باور است. کاراسکو می‌گوید که تا به حال، چندین رمز ارز با سد مستحکم دولت‌ها مواجه شده‌اند و بیت کوین نیز شاید به سرنوشت مشابهی دچار شود. با این حال، نباید از این واقعیت غافل شد که ارزش طلا همیشه یکسان نیست. قیمت این فلز گران‌بها همیشه در حال نوسان است و نمی‌تواند همچون دیگر دارایی‌های سرمایه‌ای، جریان درآمدی قدرتمندی ایجاد کند.

افزون بر این، استخراج و نگهداری طلا هم خالی از پیامدهای زیست ‌محیطی نیست. استخراج این فلز در بسیاری از موارد با ریسک‌هایی همچون آلودگی آب، انتشار سموم کشنده و کاهش تنوع زیستی همراه است. همچنین پیشینه‌ای طول و دراز از نقض حقوق بشر و درگیری‌های مسلحانه در کارنامه استخراج و جابه‌جایی طلا وجود دارد.

بیت کوین

مقایسه بیت کوین و طلا

بدون هیچ تردیدی، برگ برنده طلا، اعتماد راسخ سرمایه گذاران است. بیت کوین هم اگر چه عمر چندانی ندارد، اما اقبال فزاینده به آن نشان می‌دهد که توانسته علاقه و اعتماد سرمایه گذاران را به خود جلب کند. در ادامه به واکاوی ابعاد دیگری از این دو دارایی‌ ارزشمند می‌پردازیم.

  • بیت کوین و طلا در مقایسه با دیگر دارایی‌ها عرضه محدودی دارند

در حال حاضر، تعداد کل بیت کوین‌های در گردش برابر با 18.79 میلیون واحد است و در نهایت هم تنها 21 میلیون واحد از این رمز ارز وارد چرخه معاملات بازار می‌شود. طلا نیز همچون دیگر منابع طبیعی، محدود و متناهی است. در نتیجه، طبق قاعده عرضه و تقاضا قیمت این دو دارایی، همواره روی مدار رشد قرار دارد..

آینده بیت کوین کش

  • امنیت و شفافیت

طلا در مقایسه با دیگر دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها  ریسک‌های بسیار کمتری دارد. سامانه‌های کنونی که برای دادوستد این فلز گران‌بها توسعه داده‌ شده‌اند، نسبتاً قدرتمند هستند و جعل، تقلب و فساد در این دارایی، بسیار دشوار است. بیت کوین نیز به دلیل ماهیت غیرمتمرکز و بهره‌مندی از الگوریتم‌های پیچیده، از چنبره فساد، بیرون است. با این حال، دادوستد این رمز ارز، خالی از ریسک نیست. یک اشتباه کوچک در خرید و فروش بیت کوین می‌تواند فاجعه‌بار باشد و منجر به وارد آمدن زیان‌های هنگفتی به سرمایه‌گذاران آن شود. از جمله می‌توان به هک صرافی ام‌تی گاکس اشاره کرد که زیان‌های جبران‌ناپذیری را به کاربران خود تحمیل کرد.

  • بیت کوین و طلا هر دو نقدشوندگی بسیار بالایی دارند

طلا یکی از نقدشونده‌ترین دارایی‌های ممکن است. همیشه خریداران و فروشندگان پابه‌کاری برای این فلز گران‌بها وجود دارد. بنابراین شما می‌توانید با هزینه بسیار ناچیزی، طلای خود را به پول نقد تبدیل کنید. بیت کوین نیز همچون طلا نقدشوندگی بسیار بالایی دارد.

  • طلا به اندازه بیت کوین، نوسانی نیست

قیمت بیت کوین بسیار پرنوسان است که در دنیای رمز ارزها رخدادی متعارف به شمار می‌آید. کمیابی بیت کوین در کنار فقدان حضور یک نهاد موتمن مرکزی و همچنین فرهنگ عامه، نوسانات این رمز ارز را به اتفاقی گریزناپذیر بدل کرده‌ است. افزون بر این، وقایع سیاسی و اجتماعی، تأثیر بیشتری بر ارزهای دیجیتال و بیت کوین می‌گذارند و در این میان طلا رفتار قیمتی آرام‌تری دارد. برای مثال، بهای بیت کوین در سال 2017 از زیر 1000 دلار به بیش از 19 هزار دلار رسید و در اواسط سال 2018 اما به زیر 8 هزار دلار سقوط کرد.

  • ارزش پایه

طلا تنها یک دارایی‌ سرمایه‌ای نیست و کاربردهای بسیاری از صنعت جواهرسازی گرفته تا دندانپزشکی و ساخت قطعات الکترونیک دارد. این فلز به سادگی مخدوش‌پذیر نیست و جابه‌جایی آن نیز بسیار ساده است. از آن طرف، بیت کوین هم به رشد کاربردهای واقعی فناوری بلاک چین در صنایع مختلف، کمک شایانی کرده است. این ارز دیجیتال باعث شده تا جمعیت کثیری از افرادی که فاقد دسترسی به خدمات بانکی هستند، بتوانند از مزایای یک سیستم پولی جهانی بهره‌مند شوند.

مقایسه بیت کوین و طلا؛ کدام‌یک برای شما بهتر است؟

تنوع‌بخشی به سبد سرمایه گذاری می‌تواند به کاهش ریسک‌ها و زیان‌های احتمالی کمک کند. اکثر سرمایه‌گذاران به این قاعده مهم در سرمایه‌گذاری‌های خود پایبند هستند و بسیاری بر این باورند که طلا و بیت کوین می‌توانند به تنوع‌ بخشی سبد سرمایه گذاری کمک کنند. بیت کوین را عده‌ای یک دارایی ناهمبسته توصیف می‌کنند؛ به این معنی که ارزش آن مستقل از بازارهای مالی است. بنابراین اختصاص بخشی هرچند اندک از سبد سرمایه گذاری به این ارز دیجیتال می‌تواند افزون بر تنوع‌ بخشی، بازده فراوانی را نصیب افراد کند.

طلا هم گزینه‌ای دیگر برای تنوع‌بخشی به سبد سرمایه گذاری است و می‌تواند سپر امنی در برابر تلاطمات بازارهای مالی جهانی باشد. این فلز گران‌بها قادر است ارزش سبد سرمایه گذاری شما را در برابر تورم‌ها یا بحران‌های مالی حفظ کند؛ چرا که معمولاً رابطه‌ای معکوس با دلار آمریکا دارد. سرمایه گذارانی که ریسک‌گریز هستند و بیش از هر چیز به دنبال یک دارایی امن می‌گردند، می‌توانند به سراغ طلا بروند.

از آن سو، بیت کوین به‌ طور کلی با ریسک بیشتری همراه است. این دارایی، ماهیتی غیرمتمرکز و ناپایدار دارد و می‌تواند زیان‌های هنگفتی را به سرمایه گذاران خود تحمیل کند. اگرچه بسیاری از سرمایه گذاران دوست دارند تا در لبه فناوری حرکت کنند، اما تنها کسانی که توان تحمل زیان‌های احتمالی رمز ارزها را دارند، باید روی آن‌ها سرمایه گذاری کنند. اگرچه سرمایه گذاری در طلا نیز با ریسک‌هایی همراه است، اما این فلز گران‌بها پیشینه‌ای به عمر تاریخ دارد و خرید و فروش آن نیز بسیار ساده‌تر است و همین از جمله برتری‌های این فلز زردرنگ بر رمز ارزها است.

تمامی سرمایه گذاران بیت کوین نباید از این واقعیت غافل شوند که روزانه تغییرات بسیاری در جهان رخ می‌دهد. با این حال، یکی از بزرگ‌ترین نقاط قوت این دارایی، دسترسی فراگیر آن است؛ اما در این میان نباید از محدودیت‌های این رمز ارز غافل شد. برای نمونه، چندی پیش، چین، استخراج بیت کوین را به طور سراسری، ممنوع اعلام کرد. این اقدام ناگهانی ممکن است آغازگر حرکتی جهانی برای سرکوب بیت کوین و وضع مقررات سخت‌گیرانه بر آن باشد.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید