بلاگ

شاخص ترس و طمع بازار ارز دیجیتال چیست ؟

شاخص ترس و طمع رمزارزها برای سنتیمنتال بازار رمزارزها امتیازی بین صفر تا 100 ارائه می‌کند. این شاخص بر اساس CNNMoney قرار دارد و برای تحلیل بازار سهام به کار می‌رود.

ترس (Fear) (امتیاز بین صفر تا 49) نشانگر کم‌ارزش‌گذاری و مازاد عرضه در بازار است. طمع (امتیاز بین 50 تا 100) نشانگر ارزش‌گذاری زیاد رمزارزها و یک حباب احتمالی است.

توجه به تغییرات موجود در سطح ترس و طمع، زمانی که ورود به بازار رمز ارز یا خروج از آن را انتخاب می‌کنید، می‌تواند بخشی از استراتژی معاملاتی شما باشد.

مقدمه:

هنگامی‌که معامله‌گر یا سرمایه‌گذار تصمیم به خرید یا فروش در بازار رمز ارز می‌گیرد، همیشه به دنبال داده‌های پشتیبان می‌گردد. نمودارهایی برای بررسی وجود دارند، فاندامنتال هایی برای تحلیل و سنتیمنت بازاری که بتوان روی آن تأثیر گذاشت. بااین‌وجود بررسی معیارها و شاخص‌های موجود کارآمدترین شیوه استفاده از زمان نیست. در مورد شاخص ترس و طمع، ترکیبی از سنتیمنت و معیارهای فاندامنتال، نگاهی گذرا به ترس و طمع بازار می‌اندازد. بااینکه نباید به این اندیکاتور به‌تنهایی تکیه کرد، به شما در شناخت حس و فضای کلی بازار رمزارزها کمک می‌کند

شاخص ترس و طمع چیست؟

شاخص نقاط داده مختلف را می‌گیرد و به شکل یک معیار آماری با یکدیگر ترکیب می‌کند. شاید تاکنون نام شاخص میانگین صنعتی داو جونز (DJIA) را شنیده باشید، این شاخص معروف بازار سهام را دنبال می‌کند. DJIA ترکیبی مبتنی بر قیمت از 30 شرکت بزرگ است که در لیست بازارهای بورس مختلف آمریکا دیده می‌شوند. معامله گران و سرمایه‌گذاران این شاخص را خریداری می‌کنند تا به سهام این شرکت‌ها دسترسی پیدا کنند.

شاخص ترس و طمع کریپتو نیز معیاری برای داده‌های بازار است، اما در این شاخص تشابهاتی دیده نمی‌شود. شاخص ترس و طمع نه قابل خریداری است و نه ابزاری مالی است. بلکه اندیکاتوری از بازار است که تحلیل شما را انجام می‌دهد.

شاخص ترس و طمع چیست؟

اندیکاتور در تحلیل رمزارز چه تاثیری دارد؟

اندیکاتورهای بازار تحلیل داده‌های بازار را برای معامله گران و سرمایه‌گذاران ساده‌تر می‌سازند. در انواع تحلیل‌های بازار اندیکاتورها وجود دارند. اگر تاکنون از تحلیل تکنیکال (TA) استفاده کرده باشید، احتمالاً برخی از اندیکاتورها را تجربه کرده‌اید. اندیکاتورها در انواع مختلفی وجود دارند، از میانگین متحرک‌های ساده تا الگوهای نموداری پیچیده همچون ابر ایچیموکو (Ichimoku Clouds) را شامل می‌شوند.

اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال به تحلیل قیمت‌ها، حجم معاملاتی و دیگر روندهای آماری مربوط می‌شوند.

اندیکاتورهای تحلیل فاندامنتال رویکردی متفاوت دارند. زمانی که در مورد یک توکن یا سهام تحقیق می‌کنید، در حقیقت سعی در تعیین ارزش فاندامنتال اصلی پروژه دارید. برای مثال تحقیق شما شامل تعداد زیادی کاربر و ارزش کل بازار ترکیب‌شده در یک اندیکاتور می‌شود.

سایت شاخص ترس و طمع

به‌علاوه اندیکاتورهای سنتیمنت بازاری داریم که احساسات و افکار سرمایه‌گذاران و معامله گران را ارزیابی می‌کند. شاخص ترس و طمع کریپتو یکی از بسیار اندیکاتور است. مثال‌های دیگر شامل شاخص گاوی و خرسی (Bull&Bear Index) از Augmento و WhaleAlert می‌شود که انتقال‌های بزرگ را از وال‌ها در بازار رمزارزها دنبال می‌کند. تحقیقات درزمینهٔ رمزارزها تا حدی به تحلیل شبکه‌های اجتماعی، جامعه و افکار عمومی بستگی دارد. به همین دلیل، تحلیل سنتیمنتال برای این گروه از دارایی‌ها مفید است.

شاخص ترس و طمع کریپتو چیست؟

CNNMoney شاخص ترس و طمع را به‌منظور تحلیل سنتیمنت بازار برای بازار بورس و سهام به وجود آورد. پس‌ازآن Alternative.me نسخه کوتاه شده خود را که به بازار رمز ارز محدود می‌شد تولید کرد.

شاخص ترس و طمع کریپتو سبدی از روندهای مختلف و اندیکاتورهای بازار را برای تعیین این موضوع که آیا حاضرین در بازار احساس ترس و طمع می‌کنند یا نه تحلیل می‌کند. امتیاز صفر ترس کامل و 100 طمع مطلق را نشان می‌دهد. امتیاز 50 نشان‌دهنده این است که بازار تا حدودی خنثی است.

یک بازار ترسناک نشان‌گر این است که ارزش رمزارزها پایین تعیین‌شده است. وجود ترس زیاد در یک بازار می‌تواند منجر به فروش بیش‌ازاندازه و ایجاد وحشت بیشتر شود. ترس لزوماً به معنای ورود روند بازار به یک دوره طولانی نزولی نیست. بلکه می‌توان آن را به‌عنوان مرجع کوتاه‌مدت یا میان‌مدتی برای سنتیمنت کلی بازار در نظر گرفت.

طمع در بازار وضعیتی کاملاً برعکس دارد. اگر سرمایه‌گذاران و معامله گران طمع‌کار باشند، امکان افزایش بی‌رویه قیمت و تشکیل حباب وجود دارد. موقعیتی را تصور کنید که ترس از دست دادن (FOMO) سبب شود تا سرمایه‌گذاران قیمت‌ها را افزایش دهند و قیمت بیت کوین را بالا ببرند. به‌عبارت‌دیگر، طمع زیاد منجر به افزایش تقاضا و تورم ساختگی قیمت می‌شود.

شاخص ترس و طمع کریپتو چیست؟

 عملکرد شاخص ترس و طمع کریپتو:

Alternate.me هرروز رقم جدیدی را بین صفر تا 100 محاسبه می‌کند. تا جولای سال 2021، شاخص ترس و طمع کریپتو تنها از اطلاعات مربوط به بیت کوین استفاده کرده است. در کل زمانی که در مورد قیمت و سنتیمنت صحبت می‌شود، دلیل آن ارتباط مهم بیت کوین با بازار رمزارزها است. برای پوشش دهی دیگر کوین‌های بزرگ ازجمله اتریوم (ETH) و BNB در آینده برنامه‌هایی در نظر گرفته‌شده است.

می‌توان مقیاس شاخص را به گروه‌های زیر تقسیم کرد:

  • 0-24: ترس مطلق (نارنجی)
  • 24-49: ترس (کهربایی/زرد)
  • 50-74: طمع (سبز روشن)
  • 75-100: طمع مطلق (سبز)

 عملکرد شاخص ترس و طمع کریپتو

شاخص ترس و طمع از چه فاکتورهایی در بازار ارز دیجیتال استفاده می شود

  1. نوسانات (25% شاخص). نوسانات ارزش فعلی بیت کوین را با میانگین‌هایی از 30 و 90 روز اخیر اندازه‌گیری می‌کند. در اینجا شاخص نوسانات را به‌عنوان جایگزینی برای عدم قطعیت در بازار به کار می‌برد.
  2. ممنتوم / حجم بازار (25% شاخص). حجم معاملاتی کنونی بیت کوین و ممنتوم بازار با مقادیر میانگین 30 و 90 روزه پیشین مقایسه و سپس ترکیب شدند. میزان خرید بالای مستمر سنتیمنتال مثبت یا سنتیمنتال طمع در بازار ایجاد می‌کند.
  3. شبکه‌های اجتماعی (15% شاخص). این فاکتور به تعداد هشتگ های توئیتر در مورد بیت کوین و نرخ تعامل آن می‌پردازد. معمولاً مقدار ثابت و بالای تعامل‌ها بیشتر به طمع می‌پردازد تا ترس.
  4. میزان تسلط بیت کوین (10% شاخص). این داده ورودی میزان تسلط بیت کوین بر بازار را اندازه‌گیری می‌کند. تسلط بیشتر بر بازار، سرمایه‌گذاری‌های جدید درزمینهٔ کوین‌ها و میزان تخصیص مجدد احتمالی وجوه را از altcoin ها نشان می‌دهد.
  5. ترندهای گوگل (10% شاخص). با نگاهی به داده‌های ترندهای گوگل در مورد جستجوهای مربوط به بیت کوین، شاخص می‌تواند نسبت به سنتیمنت بازار نگرش‌های مختلفی داشته باشد. برای مثال، افزایش جستجو در مورد «کلاه‌برداری‌های بیت کوین» در بازار ترس بیشتری به وجود می‌آورد.
  6. نتایج Survey (15% امتیاز شاخص). این داده ورودی در حال حاضر متوقف‌شده است و پیش‌تر نیز برای مدتی متوقف‌شده بود.

نحوه استفاده از شاخص ترس و طمع در بازار

شاخص ترس و طمع کریپتو می‌تواند ابزاری ارزشمند برای بررسی تغییرات در سنتیمنت بازار باشد. نوسانات بزرگ پیش از اینکه دیگر بخش‌های بازار روند را دنبال کنند، فرصتی را برای ورود یا خروج پدید می‌آورند. با بررسی سه ماه گذشته کل ارزش بازار رمزارزها در مقابل اعداد شاخص، به بررسی مثال کوتاهی در این زمینه می‌پردازیم.

شاخص ترس و طمع در بازار

نقطه اول 26 آوریل 2021 و کف یک نوسان بزرگ در مقدار شاخص را نشان می‌دهد، یعنی از 73(طمع) تا 27(ترس). نقطه 2 شروع شیب دیگری را در 12 مه 2021 نشان می‌دهد، یعنی از 68(طمع) تا 26(ترس). می‌توان مشاهده کرد که آیا مقایسه این تغییرات با ارزش کل بازار رمز ارز سازگاری دارد.

شاخص ترس در بازار

نقطه 1 مجدداً نشان می‌دهد که در 26 آوریل باقیمت 78/1 تریلیون دلار آمریکا آغاز شد و در 12 مه به سقف قیمت 53/2 تریلیون دلار رسید. اگر این مسئله را با آنچه در بالا مشاهده کردیم ترکیب کنیم، نوسان بزرگی را در سنتیمنت از طمع به ترس می‌بینید که با کف محلی در market cap رمز ارز هم‌زمان صورت گرفته است. هرچه بازار طمع‌کارتر می‌شود، maket cap کلی تا حداکثر میزان افزایش می‌یابد. وقتی به حداکثر رسید، سنتیمنت مجدداً نزولی می‌شود.

در مثال بالا متوجه شدیم که شاخص در یافتن فرصت خرید و پیش‌بینی فروش در بازار مؤثر واقع می‌شود. با استفاده از شاخص، می‌توان دریافت که آیا واکنش‌های احساسی شما بیش‌ازاندازه هستند یا همسو با بازار هستند؛ اما آیا برای همه موقعیت‌ها کارآمد است یا نه؟ احتمالاً نه.

آیا می‌توان از شاخص برای تحلیل بلندمدت استفاده کرد؟

اندیکاتور بر روی تحلیل بلندمدت چرخه‌های بازار رمز ارز به کار نمی‌رود. در یک روند صعودی یا نزولی، چرخه‌های ترس و طمع مختلفی قرار دارند. این تغییر جهت‌ها برای معامله گران سوئینگ بسیار مفید و کارآمد است. با این‌وجود، برای سرمایه‌گذارانی که قصد نگهداری دارایی خود را دارند، پیش‌بینی تغییر از بازار صعودی به نزولی تنها با بررسی شاخص، دشوار است. شما باید دیگر جنبه‌های بازار را تحلیل کنید تا چشم‌اندازی طولانی‌مدت در اختیار داشته باشید.

همچون همیشه توصیه می‌شود که تنها به یک اندیکاتور یا سبک تحلیلی وابسته نباشید. پیش از سرمایه‌گذاری، تحقیقات خود را انجام دهید و تنها در چیزی سرمایه‌گذاری کنید که توان از دست دادنش را دارید.

کلام آخر:

شاخص ترس و طمع کریپتو روشی ساده برای جمع‌آوری و خلاصه‌سازی معیارهای مختلف سنتیمنتال بازار و فاندامنتال است. می‌توان از اندیکاتور برای دنبال کردن شبکه‌های اجتماعی، ترندهای گوگل و دیگر آمارها به‌جای انجام شخصی آن استفاده کرد. اگر قصد استفاده از آن را در تحلیل‌های خود دارید، از آن همراه با دیگر معیارها و اندیکاتورها استفاده کنید تا توزان بیشتری برقرار شود

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید