بلاگ

10 نکته درزمینهٔ مدیریت پول در فارکس:

مدیریت پول نقش بسیار مهمی در معاملات فارکس ایفا می‌کند. بدون تکنیک‌های مدیریت پول و مدیریت ریسک کامل، معامله‌گری با قمار در یک کازینو تفاوت چندانی نخواهد داشت. اگر معامله‌گر حداقل به مهم‌ترین مفاهیم حوزه مدیریت پول احترام نگذارد، حتی سودآورترین استراتژی معاملاتی نتایج مثبت معاملاتی در پی نخواهد داشت. به‌منظور کمک به شما در معامله‌گری و نشان دادن اهمیت مدیریت سرمایه در معاملات فارکس، لیستی از 10 نکته مهم درزمینهٔ مدیریت پول فارکس که همه معامله‌گران باید بدانند را برای شما تهیه‌ کرده‌ایم.

منظور از مدیریت پول مجموعه‌ای از تکنیک‌هایی است که برای کاهش ضررها، افزایش سود و بهبود حساب معاملاتی شما به کار می‌روند. 10 تکنیک برتر مدیریت پول فارکس که در زیر توضیح داده‌شده‌اند به شما کمک خواهند کرد تا به آن دست‌یابید و از سود خالص خود محافظت کرده و آن را افزایش دهید.

بسیاری از افراد تازه‌کار بازار تمایل دارند تا اهمیت مدیریت پول در معاملات فارکس را که دیر یا زود به خالی شدن کامل حساب معاملاتی آن‌ها منجر می‌شود، نادیده بگیرند. مطمئن شوید که قوانین مربوط به مدیریت پول را که در ارائه معاملات فارکس پیش از معامله بعدی شما در بازار توضیح داده شد، کاملاً درک کنید و به‌زودی متوجه تفاوت عملکرد معاملاتی خود خواهید شد. در ادامه نگاهی خواهیم انداخت به برترین استراتژی‌های مدیریت پول فارکس.

1. در مورد مقدار ریسک موردنظر خود در هر معامله تصمیم‌گیری کنید

یکی از مهم‌ترین تکنیک‌های مدیریت پول در معاملت فارکس تکنیک «ریسک در هر معامله» است. این تکنیک تعیین می‌کند که در هر معامله روی چه مقدار از حساب معاملاتی خود ریسک می‌کنید. برحسب تجربه بیش از 2-3 درصد حساب خود را در یک معامله در معرض ریسک قرار ندهید، به این صورت سرمایه کافی در اختیار دارید تا تأثیر منفی روزهای ضرر دار را تحمل‌کنید. کمتر ریسک کردن و ارتقای حساب بهتر است تا ریسک زیاد کردن و از دست دادن سرمایه.

2. بیش‌ از اندازه در بازار معامله انجام ندهید

نیازی به انجام معامله در هر ساعت نیست یا حتی هرروز نیست. منتظر تنظیمات معامله باشی و در بازار به دنبال فرصت‌های معاملاتی نباشید. بازار به شما چیزی بدهکار نیست و صبر و نظم رمز و راز موفقیت معامله‌گران سودآور هستند. حتی اگر بدون تحلیل بازار معامله انجام دهید، بهترین سیستم مدیریت پول فارکس به شما چندان کمک نخواهد کرد.

3. ضررها را کاهش دهید و سود خود را افزایش دهید

اگر نکات مربوط به معاملات در بازار فارکس بین‌المللی را دنبال کرده باشید، شاید درباره آنچه  ضررها را کاهش دهید و سود خود را افزایش دهید» نامیده می‌شود، شنیده باشید. معامله‌گران حرفه‌ای فارکس که تنها آن را انجام می‌دهند، تحمل ضرر را ندارند و یک پوزیشن ضرر دار را خیلی زود می‌بندند، اما پوزیشن های برنده آن‌ها ادامه می‌یابند. افراد تازه‌کار بازار به روشی کاملاً برعکس انجام می‌دهند، آن‌ها با امید بازگشت قیمت، ضرر می‌کنند و سود خود را با ترس از دست دادن کاهش می‌دهند.

4. همیشه از سفارش‌های حد ضرر استفاده کنید

سفارش‌های حد ضرر بخش مهمی از مدیریت پول و ریسک هستند و باید بخش لاینفک هر برنامه مدیریت پول فارکسی باشند. یک سفارش حد ضرر به‌صورت خودکار زمانی پوزیشن شما را می‌بندد که قیمت به یک سطح از پیش تعیین‌شده‌ای برسد و مانع ضرر بیشتر شود. همه استراتژی‌های مدیریت پول معاملات فارکس باید شامل سفارش‌های حد ضرر شوند.

5. با نسبت ریسک به ریوارد حداقل 1 معاملات را دنبال کنید

تحقیقاتی که توسط یک بروکر بزرگ فارکس انجام‌شده است نشان داده است که معامله‌گرانی که با نسبت ریسک به ریوارد 1 یا بالاتر معامله انجام می‌دهند، از معامله‌گرانی که با نسبت ریسک به ریوارد کمتر از 1 معامله انجام می‌دهند، سودآورتر هستند. نسبت ریسک به ریوارد (R:R) به نسبتی اشاره دارد که میان سودهای بالقوه و ضررهای بالقوه یک معامله وجود دارد. برای مثال اگر شما GBP/USD را با Take Profit 100 پیپس و حد ضرر 50 پیپس خریداری کنید، نسبت R/R معامله مذکور 2 خواهد بود. اگر تنها معاملاتی با نسبت‌های R/R بالاتر از 1 را انجام دهید، به مقدار نسبتاً کمتری معاملات سربه‌سر نیاز خواهید داشت.

6. سایز پوزیشن خود را به‌درستی محاسبه کنید

بسیاری از معامله‌گران روش صحیح محاسبه سایز پوزیشن با هدف حفظ ریسک در هر معامله از پیش تعریف‌شده را نمی‌دانند. سایز پوزیشن ها در مدیریت پول فارکس موضوعی حیاتی است زیرا سود بالقوه یک معامله را تعریف می‌کنند.

برای محاسبه صحیح سایز پوزیشن، اندازه حد ضرر یک معامله را در نظر بگیرید و ریسک در معامله را برحسب پیپس به‌اندازه حد ضرر تقسیم کنید. نتیجه برابر با حداکثر میزان پیپی است که شما برای حفظ ریسک در معامله از پیش تعریف‌شده خود در نظر می‌گیرید. برای مثال اگر ریسک در معامله شما 100 دلار است و حد ضرر شما 10 پیپس است، مقدار پوزیشن شما باید برابر با مقدار پیپ 10 دلار/پیپ باشد.

7. هنگام معامله در لوریج احتیاط کنید

معامله در لوریج یکی از دلایل اصلی جذب معامله‌گران جدید به بازار فارکس در دو ورود است، اما باید بدانید که لوریج مانند یک شمشیر دو لبه است. می‌تواند هم سود شما را زیاد کند و هم ضرر شما را.

8. طمع نکنید

طمع و ترس از مخرب‌ترین احساسات در معاملات هستند. با کسب تجربه نحوه کنترل احساسات خود را به‌گونه‌ای که با تصمیمات معاملاتی شما تداخل نداشته باشند، خواهید آموخت. به‌ویژه طمع بسیار مخرب است- شما باید در مورد آنچه می‌توانید از بازار به دست آورید واقع‌گرا باشید. بیش‌ازاندازه در بازار معامله انجام ندهید و اهداف سود غیر واقع‌گرایانه‌ای که دستیابی به آن‌ها غیرممکن است تعیین نکنید. معامله‌ای با حد ضرر 10 پیپس و سود هدف 1000 پیپس احتمالاً منجر به شکست خواهد شد.

9. از حدهای متحرک برای قفل‌کردن سود خود استفاده کنید

یک سیستم مدیریت پول معاملات فارکس که به‌خوبی بررسی‌شده باشد، باید شامل انواع سفارش‌های حد ضرر برای انواع مختلف شرایط بازار باشد. اگر بازاری در یک روند قدرتمند قرار داشته باشد، کار عاقلانه این است که از یک حد متحرک که در میانگین ارتفاع یک موج اصلاحی تعیین‌شده است استفاده کنیم. در این صورت سود را به‌صورت مستمر قفل می‌کنید درحالی‌که روند در حال انجام است و حد متحرک به‌صورت خودکار حد ضرر شما را جابجا خواهد کرد.

10. ارتباطات ارزی را درک کنید

در آخر، درک ارتباطات ارزی و بهره‌برداری از آن‌ها باید بخشی از همه برنامه‌های سرمایه‌گذاری فارکس و استراتژی‌های مدیریت پول فارکس باشد. ارتباطات ارزی منعکس‌کننده میزان جابجایی یک جفت ارز همراه با جفت دیگر است. ضریب همبستگی (correlation coefficient) که می‌تواند رقمی بین -1 و 1 داشته باشد، باید برای ایجاد پرتفوی فارکس معاملاتی که ریسک معاملاتی کل متنوعی ایجاد می‌کنند، به کار رود.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید