بلاگ

الگوریتم اثبات حضور چیست؟

پروتکل اثبات حضور (POAP) پروتکلی است که نشان‌های دیجیتال یا کالکتیبل ها را از طریق استفاده از تکنولوژی بلاک چین ایجاد می‌کند. بااینکه این اختصار (POAP) از نام پروتکل گرفته‌شده است، برای توصیف خود کالکتیبل ها نیز به کار می‌رود.

POAP ها از طریق قراردادهای هوشمند به‌عنوان NFT هایی در بلاک چین اتریوم تولید می‌شوند. آن‌ها توکن های ERC-721 هستند که برای ارج نهادن و ثبت حضور یک رویداد ایجاد شدند.

معمولاً NFT های خاص به‌صورت رایگان به حاضرین در رویداد داده می‌شوند که به‌عنوان اثبات قابل‌تأیید حضور دارندگان در آن رویداد عمل می‌کند. شما می‌توانید POAP ها را با مجموعه‌ای از بلیت‌های کنسرت مقایسه کنید با این تفاوت که دیجیتال هستند و توسط تکنولوژی بلاک چین ایمن شده‌اند.

POAP ها ابتدا در شبکه اصلی اتریوم تولید و توزیع شدند. این توکن ابتدا در کنوانسیون ETHDenver در سال 2019 تولید شد تا به‌ عنوان پاداش به هکرهایی که در رویداد هکاتون (hackathon) شرکت داشتند، اهدا شود. در اکتبر 2020، POAP به دلیل سرعت بالاتر و هزینه تراکنش کمتر به زنجیر جانبی اتریوم رفت. این کار به منتشرکنندگان اجازه می‌دهد تا POAP ها را با هزینه کم تولید کنند.

آموزش بازار سرمایه ارزهای دیجیتال، برای آشنایی بیشتر به لینک ارزها مراجعه نمایید

NFT های اثبات حضور را می‌توان از طریق پلتفرم رسمی POAP تولید کرد. آن‌ها باید حاوی تصویر و اطلاعات مربوط به رویداد باشند، همراه با یک تاریخ و یک زمان مشخص. هر نشان الگوریتم اثبات حضور یک سریال نامبر منحصربه‌فرد دارد. آن‌ها تغییرناپذیر هستند و می‌توان از طریق اپلیکیشن POAP به‌ عنوان ارائه دیجیتال تجربه‌های زندگی دارندگان آن‌ها، جمع‌آوری شوند.

الگوریتم اثبات حضور به چه دلیلی طراحی شدند؟

ازآنجایی‌که الگوریتم اثبات حضور ،در  NFT هستند، می‌توان آن‌ها را در بازارهای مختلف NFT نیز معامله کرد. با این‌ وجود، POAP ها در اصل اثبات حضور شخصی دارندگان در یک رویداد هستند. بر اساس گفته‌های تیم، POAP به این دلیل طراحی شد تا نشان دهد که چه اتریومی را می‌تواند کسب کند و طرفداران کریپتو تعهد خود را به اتریوم ثابت کنند «پیش‌تر کار جالبی بود»؛ بنابراین، ارزش پولی زیادی نخواهند داشت، زیرا معامله POAP ها با کاربرد اولیه تناقض داشت.

POAP روش جدیدی را به سازمان دهندگان رویداد ارائه می‌کند تا با جامعه خود تعامل داشته باشند. معمولاً، حاضرین در رویداد می‌توانند این نشان‌های منحصربه‌فرد NFT را از طریق QR Codes در رویداد جمع‌آوری کنند و به فعالیت‌های دیگر در پلتفرم POAP ازجمله نظرسنجی‌های جامعه، قرعه‌کشی‌ها و تابلوی امتیازات POAP بپیوندند. برای مثال SushiSwap، POAP ها را به حاضرین AMA خود و افرادی که به پروپوزال‌های حاکمیت خود رأی دادند، کاهش دادند؛ Decentraland نیز POAP ها را به حاضرین رویداد مجازی درون متاورس خود داد.

در آینده، POAP شاید کاربردهای خود را به بیش از اثبات حضور یک فرد برساند. برای مثال، می‌توان آن را برای آگاهی از کمک‌ها یا ارائه مزایا به اعضای جامعه به کار برد. مجموعه POAP می‌تواند به‌ عنوان یک رزومه مورد اعتماد بلاک چین نیز برای دیگران به کار رود تا مهارت و پیشینه آموزشی خود را اثبات کنند

 

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید