بلاگ

عرضه اولیه کوین چیست؟

 

ICo چیست؟

عرضه اولیه کوین روشی است که تیم‌ها به‌ واسطه آن وجوه خود را برای پروژه‌ای در حوزه رمزارزها افزایش می‌دهند. در یک ICO، تیم‌ها توکن‌های مبتنی بر بلاک چین تولید می‌کنند تا به پشتیبانان بفروشند. این کار باهدف جذب سرمایه انجام می‌شود. کاربران توکن‌هایی دریافت می‌کنند که می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند (در همان زمان یا در آینده) و پروژه بری تأمین سرمایه برای پیشرفت پول دریافت می‌کند.

عرضه اولیه کوین در سال 2014 زمانی که برای تأمین سرمایه اتریوم به کار رفت، به کار رفت. از آن زمان، صدها معامله‌گر آن را پذیرفته‌اند (به‌خصوص در طی سقوط سال 2017)، با درجات مختلف موفقیت. با اینکه این عبارت شبیه عرضه اولیه کوین عمومی (IPO) است، هر دو روش‌های جذب سرمایه بسیار متفاوتی هستند.

IPO ها معمولاً برای کسب‌وکارهای باثبات به کار می‌روند که بخشی از سهام مالکیت را در شرکت خود باهدف افزایش سرمایه به فروش می‌رسانند. در مقابل، ICO ها به‌عنوان مکانیسم جذب سرمایه‌ای به کار می‌روند که به شرکت‌ها اجازه افزایش سرمایه برای پروژه‌های خود در مراحل اولیه را می‌دهند. زمانی که سرمایه‌گذاران ICO توکن می‌خرند، مالکیتی را در شرکت خریداری نمی‌کنند.

ICO ها می‌توانند جایگزین ثابتی برای تأمین سرمایه سنتی استارت آپ های مربوط به تکنولوژی باشند. اغلب افراد تازه‌کار برای ایمن ساختن سرمایه بدون یک محصول کاربردی با یکدیگر رقابت می‌کنند. در حوزه بلاک چین، شرکت‌های همیشگی به‌ ندرت در پروژه‌ها برحسب شایستگی white paper سرمایه‌گذاری می‌کنند. عدم وجود قوانین در حوزه رمزارزها سبب شده است که بسیاری از افراد استارت آپ‌های مبتنی بر بلاک چین را نادیده بگیرند.

بااین‌وجود تنها استارت آپ‌ های جدید این‌گونه عمل نمی‌کنند. گاهی شرکت‌های شناخته‌شده تصمیم به راه‌اندازی یک ICO معکوس می‌گیرند که بسیار مشابه ICO معمول است. در این مورد، یک کسب‌وکار که خود محصول یا خدماتی ارائه می‌دهد، برای غیرمتمرکز سازی محیط خود اقدام به انتشار توکنی می‌کند. به‌عبارت‌ دیگر میزبان ICO هستند تا سرمایه‌گذاران بیشتری را شامل شوند و برای تولید یک محصول جدید مبتنی بر بلاک چین سرمایه را افزایش دهند.

ico چیست

 

مقایسه ICO ها و IEO ها (عرضه اولیه صرافی)

این دو روش از بسیاری جهات مشابه یکدیگر هستند. تفاوت اصلی این است که یک IEO تنها توسط تیم پروژه میزبانی نمی‌شود، بلکه یک صرافی رمز ارز نیز در کنار تیم این کار را انجام می‌دهد.

صرافی و تیم با کمک یکدیگر به کاربران خود اجازه می‌دهد تا توکن‌ها را مستقیماً در پلتفرم آن خریداری کنند. این می‌تواند برای همه طرف‌های درگیر سودمند باشد. زمانی که یک صرافی شناخته‌شده از IEO حمایت کند، کاربران می‌توانند از پروژه انتظار داشته باشند که نظارت انجام دهد. تیم پشتیبان IEO از استفاده زیاد بهره می‌برد و صرافی از موفقیت پروژه سود می‌برد.

 

مقایسه ICO ها و STO ها (عرضه توکن اوراق بهادار)

بار اولی که STO ها شناخته شدند با نام «ICO جدید» معرفی شدند. ازنظر تکنولوژیکی یکسان هستند. توکن‌ها به همان شیوه ایجاد و توزیع می‌شوند. بااین‌ وجود ازنظر قانونی کاملاً متفاوت هستند.

به دلیل وجود برخی ابهامات قانونی، اجماعی در مورد نحوه کنترل ICO ها توسط قانون‌گذاران صورت نگرفت. درنتیجه، صنعت مذکور باید قوانین معنادار را مدنظر قرار دهد.

برخی از شرکت‌ها تصمیم دارند STO را به‌عنوان راهی برای ارائه برابری به شکل توکن به‌ کارگیرند. همچنین این کار می‌تواند عدم قطعیت را در آن‌ها از بین ببرد. منتشرکننده عرضه خود را به‌عنوان عرضه اوراق بهادار در سازمان دولتی مربوطه ثبت می‌کند و این سازمان آن‌ها را در مسیری مشابه اوراق بهادار سنتی قرار می‌دهد.

صورت است؟

ICO می‌تواند شکل‌های بسیاری به خود بگیرد. گاهی تیم میزبان بلاک چین کاربردی دارد که در ماه‌ها و سال‌های پیش رو درصدد توسعه آن برمی‌آید. در این مورد، کاربران می‌توانند توکن‌هایی خریداری کنند که به آدرس آن‌ها در زنجیره ارسال می‌شود.

به‌عبارت‌دیگر، شاید بلاک چین راه‌اندازی نشده باشد که در این صورت توکن‌ها در بلاک چین برقرارشده‌ای همچون اتریوم منتشر خواهند شد. تا زمانی که زنجیره جدید زنده است، دارندگان می‌توانند توکن‌های خود را با توکن‌های جدیدی که تازه منتشر شده‌اند معامله کنند.

با این‌وجود انتشار توکن‌ها در یک زنجیره قرارداد هوشمند اقدامی رایج است. این کار معمولاً در اتریوم انجام می‌شود. بسیاری از اپلیکیشن‌ها از توکن ERC-20 استاندارد استفاده می‌کنند. اگرچه همه توکن‌ها از ICO ناشی نمی‌شوند، طبق برآوردها بیش از 200000 توکن اتریوم مختلف وجود دارند.

علاوه بر اتریوم، می‌توان از زنجیره‌های دیگری همچون Waves، NEO، NEM یا Stellar که نمونه‌های پرطرفداری هستند استفاده کرد. با توجه به میزان انعطاف‌پذیری این پروتکل‌ها، بسیاری از سازمان‌ها قصد تغییر آن‌ها را ندارند اما در عوض تصمیم به ساخت بنیادهای موجود دارند. این رویکرد به آن‌ها اجازه می‌دهد تا از تأثیرات شبکه یک محیط بهره ببرند و به توسعه‌دهندگان امکان دسترسی به ابزارهایی را می‌دهد که تا آن لحظه تست و امتحان شده‌اند.

ICO پیش از زمان روی دادن اعلام می‌شود و قوانینی در مورد نحوه ارائه آن تعیین می‌شود. این قوانین ممکن است یک بازه زمانی که در آن عمل می‌کند را مشخص کند، برای توکن‌هایی که فروخته می‌شوند hardcap انجام دهد یا هردو را ترکیب کند. احتمالاً یک whitelist نیز وجود خواهد داشت که شرکت‌کنندگان باید در ابتدا در آن ثبت‌نام کنند.

سپس کاربران وجوه را به یک آدرس معین می‌فرستند، معمولاً بیت کوین و اتریوم به دلیل محبوبیت قابل‌قبول هستند. خریداران یا یک آدرس جدید برای دریافت توکن‌ها ارائه می‌کنند یا توکن‌ها به‌صورت خودکار به آدرسی که پرداخت ازآنجا صورت گرفته است ارسال می‌شوند.

 

چه کسانی قادر به راه‌اندازی ICO است؟

تکنولوژی ایجاد و توزیع توکن‌ها بسیار در دسترس است؛ اما در عمل ملاحظات قانونی وجود دارند که باید پیش از یک ICO مدنظر قرار داد.

در کل، فضای رمزارزها رهنمودهای قانونی ندارد و برخی از پرسش‌های مهم هنوز باید پاسخ داده شوند. برخی از کشورها اجرای فوری ICO را ممنوع کرده‌اند اما حتی حوزه‌های قضایی که طرفدار رمزارزها هستند هم باید قوانین مشخصی داشته باشند؛ بنابراین باید از قوانین کشور خود پیش از در نظر گرفتن ICO آگاهی داشته باشید.

 

قوانین مربوط به ICO چه هستند؟

نمی‌توان پاسخ واحدی به این سؤال داد زیرا متغیرهای بسیاری برای در نظر گرفتن وجود دارند. قوانین از یک منطقه به منطقه دیگر متفاوت هستند و هر پروژه جزئیاتی دارد که می‌تواند بر نحوه نگرش آن توسط نهادها تأثیر بگذارد.

باید توجه داشت که عدم وجود قوانین در برخی موارد به‌منزله تأمین سرمایه یک پروژه از طریق ICO نیست. ازاین‌رو، باید پیش از انتخاب این نوع جذب سرمایه به دنبال توصیه‌های قانونی باشیم.

در بسیاری از موارد، قانون‌گذاران تیم‌هایی را که سرمایه را در آنچه عرضه اوراق بهادار نامیده می‌شود، افزایش داده‌اند تحریم کرده‌اند. اگر مقامات توکنی بیابند تا به‌عنوان اوراق بهادار باشد، منتشرکننده باید با اقدامات شدیدی که برای دارایی‌های سنتی در این گروه به کار می‌روند، همسو باشد. کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) در این زمینه دیدگاه‌های خوبی ارائه کرده است.

در کل، توسعه قوانین در فضای بلاک چین به‌کندی صورت می‌گیرد، زیرا تکنولوژی از چرخه‌ای کند سیستم قانونی پیشی می‌گیرد. بسیاری از نهادهای دولتی همچنان مشغول بحث درباره اجرای یک چارچوب واضح‌تر برای تکنولوژی بلاک چین و رمزارزها هستند.

باوجوداینکه بسیاری از طرفداران بلاک چین در مقابل زیاده‌روی احتمالی دولت (که مانع پیشرفت می‌شود) محتاط هستند، بیشتر آن‌ها می‌دانند که از سرمایه‌گذار باید محافظت شود. برخلاف کلاس‌های مالی سنتی، توانایی افراد در سراسر جهان به‌منظور مشارکت، چالش‌های مهمی را با خود به دنبال داشت.

 

ریسک‌های مربوط به ICO:

چشم‌انداز یک توکن جدید که سود بالایی دارد بسیار جالب‌توجه است؛ اما همه کوین‌ها برابر ایجاد نشده‌اند. در مورد سرمایه‌گذاری رمزارزها، تضمینی وجود ندارد که بازگشت سرمایه (ROI) مثبتی داشته باشید.

تعیین پایدار ماندن یک پروژه بسیار مشکل است، زیرا فاکتورهای بسیاری برای ارزیابی وجود دارند. سرمایه‌گذاران آتی باید احراز هویت انجام دهند و تحقیقات گسترده‌ای در مورد توکنهای مدنظر خود انجام دهند. این فرآیند شامل تحلیل فاندامنتال کامل می‌شود. در زیر لیستی از برخی سؤالات آورده شده است، اما لیست جامعی نیست:

  • آیا برداشت ما درست است؟ چه مشکلی را حل می‌کند؟
  • عرضه چگونه تخصیص می‌یابد؟
  • آیا پروژه به یک بلاک چین / توکن نیاز دارد یا بدون آن‌ها نیز انجام می‌شود؟
  • آیا تیم شناخته‌شده است؟ آیا مهارت استفاده از پروژه در زندگی را دارند.

 

مهم‌ترین قانون این است که بیش از مقداری که می‌توانید از دست دهید سرمایه‌گذاری نکنید. بازارهای رمز ارز بسیار پر نوسان هستند و ریسک بزرگی است که دارایی‌های شما ارزش خود را از دست بدهند.

 

نتیجه نهایی

عرضه اولیه سکه به‌عنوان روشی برای جذب سرمایه در مراحل اولیه برای پروژه‌ها مؤثر بوده است. پس از موفقیت عرضه اولیه سکه در سال 2014، بسیاری از سازمان‌ها توانستند برای توسعه پروتکل‌های جدید و محیط خود سرمایه جذب کنند.

بااین‌وجود خریداران باید درباره آنچه سرمایه‌گذاری می‌کنند محتاط باشند. هیچ بازده تضمین‌شده‌ای وجود ندارد. پس از پیدایش رمزارزها، چنین سرمایه‌گذاری‌هایی بسیار پر ریسک هستند و در صورت محافظت کمتر می‌شود اگر پروژه نتواند محصول قابل قبولی ارائه دهد.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید