بلاگ

۱۸ فاکتور موثر بر سئو ؛ اصلی‌ترین پارامترهای تعیین‌کننده سئوی سایت را بشناسید!

۱۸ فاکتور موثر بر سئو ؛ اصلی‌ترین پارامترهای تعیین کننده

ظاهرا گوگل از حدود 200 عامل مختلف در الگوریتم‌های خود ‌برای رتبه‌بندی یک سایت در نتایج گوگل  استفاده می‌کند. برخی از این فاکتورها ثابت شده‌اند و برخی بحث‌برانگیز هستند. مهم نیست که این تعداد چقدر درست و دقیق است. بزرگی آن هنوز هم تهدیدآمیز است، به‌ خصوص برای شخصی که فقط شروع به رتبه‌بندی سایت خود می‌کند. اگر به‌ تازگی سایت خود را راه‌اندازی کرده‌اید و در تلاش هستید که در ابتدا به جنبه‌های بهینه سازی  آن توجه کنید که باید روی آن تمرکز کنید، در این‌جا لیستی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین عوامل رتبه‌بندی گوگل که یک مبتدی باید بداند را آورده‌ایم. همراه ما باشید.

۱. ایندکس و قابل کرول بودن:

صفحات، برچسب non-index نداشته باشند و آن‌ها را در Robat.txt بلاک نکرده باشید.

۲. معماری خوب و کدهای تمیز:

معماری و کدنویسی سایت باید تمیز، استاندارد و بهینه و سبک باشد. از قالب و CMS بهینه استفاده کنید. Google Developers در این زمینه به شما کمک می‌کند.

۳. آدرس صفحات (URLها):

URL سایت، ساختار درختی داشته باشد. محتوای سایت‌ خود به چه صورت‌هایی قرار است تقسیم شود؟ معمولاً برای سایت‌های خبری و مجله‌ای این مجسم می‌شود:

صفحه اصلی> دسته‌بندی> مقاله.

مثلاً: URL انگلیسی باشد. در URL از آندرلاین و حروف بزرگ استفاده نکنید.

۴. SSL:

سایت با آدرس HTTPS یعنی ارتباط امنی بین سیستم کاربر و سایت برقرار است. موضوعی بسیار مهم برای گوگل به نام امنیت که تاثیر بالایی بر سئوی سایت دارد

۵. سرعت سایت:

معیار اصلی گوگل برای سئو و رتبه‌بندی تجربه کاربری است و یکی از مهم‌ترین‌های تجربه کاربر، سرعت لود صفحات می‌باشد. که از عئامل تاثیر گذار می باشد

۶.لینک‌سازی  داخلی:

کاربر باید به راحتی به تواند از طریق لینک‌ دهی شما در میان مطالب‌ خود در سایت چرخ بزند. لینک‌های داخلی‌ که در یک مطلب به مطالب دیگر می‌دهید را با متن مناسبی که شامل کلمه کلیدی صفحه هدف است، بسازید.

۷. لینک‌دهی خارجی:

لینک‌دهی به یک صفحه وب به معنای اعتبار دادن به محتوای آن است. این‌ که سایت و محتوای شما چه لینک‌هایی از فضای وب دریافت کرده‌اند بسیار مهم است. هر قدر لینک‌هایی که دریافت می‌کنید از وب سایت‌های معتبرتر باشد امتیاز آن محتوا بیشتر خواهد بود. طبعاً تعداد آن‌ها نیز حائز اهمیت است. (نکات و قوانینی که باید در لینک‌سازی خارجی رعایت کرد.)

۸. سازگاری با موبایل:

امروزه عمده ترافیک اینترنت توسط کاربران از موبایل است و سازگاری با موبایل اهمیت مضاعف پیدا کرده. گوگل ابزاری دارد که میزان سازگاری با موبایل را تخمین می‌زند. کافی است عبارت Test Mobile Friendly را گوگل کنید.

 ۹. محتوای بهینه‌شده با کلمات کلیدی:

در حوزه شما چه کلماتی بیشترین حجم سرچ مرتبط را دارند؟ باید ابتدا کلیدواژه‌هایی را انتخاب کنید که تعداد کلمات بیش و کمتر رقابتی‌اند. این مورد نیز در سئو ( بهینه سازی ) تاثیر چشمگیری دارد.

 

۱۰. کدهای وضعیت:

هر صفحه در وب‌سایت شما یک کد وضعیت دارد که به گوگل می‌گوید باید انتظار چه چیزی را داشته باشند. مثلاً کد ۴۰۴ آشناترین کد برای کاربران است، یعنی صفحه مورد نظر موجود نیست.

۱۱. متادیسکریپشن و متاتایتل:

در تصویر مشخص است که متاتایتل و متادیسکریپشن چه هستند. شما می‌خواهید کاربر را متقاعد کنید که بین ۱۰ لینکی که در صفحه می‌بیند، وارد سایت شما شود. پس به جذاب و گویا بودن آن اهمیت داده و کلمات کلیدی سئو شده مصرف را در آن‌ها استفاده کنید.

۱۲. محتوای باب میل مخاطب:

در موارد فنی زیاده‌روی نکنید برای مخاطبان بنویسید نه برای موتورهای جستجو! چون هدف گوگل پیدا کردن بهترین پاسخ برای نمایش به کاربر است. آیا کاربری که از طریق جستجوی گوگل به مطلب شما آمده زمان کافی صرف مطلب شما می‌کند؟ (۳ راه آسان برای شناخت مخاطب هدف در جهت افزایش فروش محصولات و خدمات)

۱۳. طول مطلب:

تجربه ثابت کرده عمدتاً محتوای بالای ۲۰۰۰ کلمه نتایج بهتری گرفته‌اند. اما این به‌ خاطر صرفاً طولانی بودن نیست. اصل موفقیت‌ آن ها ارائه محتوای کامل و اغنای مخاطب است. پس محتوا باید علاوه‌ بر کیفیت از ۴۰۰ کلمه حتماً بیشتر و چه بهتر که بالای ۲۰۰۰ کلمه باشد.

۱۴.محتوای چندرسانه‌ای:

گوگل هم مانند کاربران صرفاً به دنبال محتوای متنی نیست و وب‌سایت‌ها را تشویق به استفاده از دیگر قالب‌های محتوا مانند تصویر، صدا و ویدئو می‌کند. ضمناً حجم محتواها بالا نباشد. نام تصاویر توصیفی و ترجیحاً حاوی کلمات کلیدی باشد و  تگ آلت (Tag Alt) مرتبط داشته باشد. 

۱۵. شبکه‌های اجتماعی:

اشتراک محتوای سایت در شبکه‌های اجتماعی بسیار برای آن صفحه و کلاً برای وب‌سایت مفید است. اما نه صرفاً کپی‌ پیست آن! کاربران باید با محتوای شما تعامل کنند (لایک، ری‌توییت، Share، کلیک، ریپلای و غیره)

۱۶. تجربه کاربری تاثیر گذار بر seo:

سرچ می‌کنید خرید ساعت و سایتی باز می‌کنید که نه دسته‌بندی دارد و نه ساعت‌هایش تصویر! سایت را می‌بندید و مجدداً سرچ می‌کنید. بدترین بلایی که می‌تواند سر سایت بیاید این است که کاربر چیزی را جستجو کند، سایت شما را باز کند، ببندد و برود مجدداً همان عبارت را سرچ کند. این یعنی محتوای شما پاسخگو نیست و خداحافظ ترافیک گوگل. 

۱۷. سن و نام دامنه:

بالا بودن سن دامنه احتمالاً تاثیر خفیفی بر رتبه‌بندی دارد اما اگر عمری که یک سایت به تولید محتوای مناسب می‌پردازد بیشتر باشد قطعاً تاثیر مثبتی بر سئوی آن خواهد داشت. نام دامنه هم در صورتی که منطبق بر حوزه کاری باشد می‌تواند روی سئو موثر باشد. 

۱۸. نقشه سایت:

Site Map فایلی است به فرمت XML حاوی لیستی از تمام آدرس‌های سایت شما و به ربات‌های گوگل کمک می‌کند هوشمندانه‌تر سایت شما را ایندکس کنند. با کمک این فایل کرولینگ (Crawling) تسریع شده و حتی صفحات‌ خود را به نحوی اولویت‌بندی کنید.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید