بلاگ

جامع‌ترین مقاله انواع ارز دیجیتال

ارزهای دیجیتالی در حقیقت ارزهایی هستند که با پروتکل‌های رمزگذاری ‌شده طراحی می‌شوند و هدف‌ شما کاهش تقلب و جلوگیری از جعل و کلاهبرداری ارزی است. اگر شما هم کنجکاو هستید که درباره هویت و کارکرد این ارزهای نوپا بیشتر بدانید، بهتر است تا پایان این مقاله با مدرسان پیشتاز همراه باشید.

ویژگی‌ انواع ارز دیجیتال چیست؟

مهم‌ترین ویژگی ارز دیجیتال در غیرمتمرکز بودن آن است. یعنی هیچ نهاد، سازمان یا دولت خاصی، آن را تحت نظارت و کنترل خود ندارد. در نتیجه، دیگر خبری از دخالت دولت‌ها در مدیریت و پیشبرد پروژه‌های موجود در شبکه بلاک‌چین نیست. شبکه بلاک چین، شبکه‌ای وسیع و گسترده­‌ای می­‌باشد که ارزهای دیجیتالی در بستر آن تبادل می‌شوند.

همچنین استفاده از انواع ارز دیجیتال برای تراکنش‌های مالی مختلف از نقاط گوناگون دنیا مقدور است که برای انجام هرگونه تراکنش با ارز دیجیتال در بستری گسترده، نیاز به کلید‌های عمومی و خصوصی وجود دارد. این کلیدها، امنیت فعالیت با رمزارزهای دیجیتالی را بالا می‌برند. در واقع، عملیات تراکنش با کریپتوکارنسی‌ها به کمک فرایندهای رمزگذاری تراکنش صورت می­‌گیرد.

طبقه بندی های انواع ارز دیجیتال

در واقع ارزهای دیجیتال را می‌توان به ۵ بخش ارزهای دیجیتال پرداختی، زیرساختی، مالی، خدماتی و سرگرمی تقسیم‌بندی کرد که در ادامه با جزئیات بیشتری در مورد هر کدام از آن‌ها صحبت می‌کنیم تا بهتر منظور ما را درک کنید.

 

مقاله انواع ارز دیجیتال

ارزهای دیجیتال پرداختی

منظور از ارزهای دیجیتال پرداختی ارزهایی است که می‌توان از آن‌ها برای پرداخت محصولات و خدمات مختلف استفاده کرد. برخی از این نوع رمزارزها پول‌های دولتی مثل دلار و یورو را رقیب اصلی خود می‌دانند و سعی دارند جایگزین آن‌ها شوند در حالی که برخی دیگر نیز بیشتر روی پرداخت‌های که در صنایع و کاربردهای خاص صورت می‌گیرد، تمرکز دارند.

چنین رمزارزهایی امکانات و ویژگی‌های خاصی به جز موارد ابتدایی مثل ارسال، دریافت و ثبت ایمن تراکنش‌ها در شبکه ندارند. بیت کوین مهم‌ترین عضو از این نوع از ارزهای دیجیتال است که بعدها رمزارزهای دیگری مثل لایت کوین، مونرو (Monero) و غیره هم با هدف بهبود کارایی و مقیاس‌پذیری، آن را همراهی کردند. همچنین استیبل کوین‌ها را هم می‌توان جزو ارزهای دیجیتال پرداختی محسوب کرد.

از دیگر رمزارزهای مخصوص پرداخت می‌توان به ریپل، تتر، استلار، زی‌کش و حتی دوج کوین اشاره کرد.

ارزهای دیجیتال زیرساختی

از رمزارزهای زیرساختی معمولاً برای پرداخت کارمزد رایانه‌هایی که مسئول اجرای برنامه‌های مختلف در شبکه‌ی بلاک چین هستند، استفاده می‌شود. برای مثال ارز دیجیتالی که آن را با نام اتریوم می‌شناسیم در واقع اتر نام دارد و هر کس بخواهد از برنامه‌های غیرمتمرکزی که در حال اجرا روی بلاک چین اتریوم است، استفاده کند یا خودش برنامه‌ غیرمتمرکزی را روی آن پیاده‌سازی نماید، باید از این ارز دیجیتال داشته باشد.

به جز اتریوم بلاک چین‌ دیگری هم داریم که هرکدام کاربرد خاص خود را دارند و برای استفاده از آن‌ها باید ارز دیجیتال زیرساختی مخصوصش را خریداری کرد. برای مثال ارز دیجیتال کاردانو در واقع آدا نام دارد که در بلاک چین کاردانو استفاده می‌شود. یا ارز دیجیتال دات که باید برای استفاده از بلاک چین پولکادات از آن کمک گرفته شود.

ارزهای دیجیتال دیگری مثل الگورند ، ایاس، ترون و ویوز از دیگر ارزهای دیجیتال زیرساختی به شمار می‌روند.

ارزهای دیجیتال مالی

نوع دیگری از ارزهای دیجیتال هم وجود دارند که از آن‌ها برای مدیریت و معامله‌ی رمزارزهای دیگر استفاده می‌شود. به چنین رمزارزهایی ارزهای دیجیتال مالی می‌گوییم. برای مثال ارز دیجیتال محلی یک صرافی غیرمتمرکز که کاربران به کمک آن به معامله‌ی دیگر ارزها می‌پردازند یا درمورد نحوه‌ی اداره‌ی آن صرافی تصمیم‌گیری می‌کنند، یک ارز دیجیتال مالی است.

ارزهای دیجیتال مالی

نوع دیگری از ارزهای دیجیتالی مالی را هم داریم که از آن‌ها برای جمع‌آوری سرمایه و ارتباط دادن سرمایه‌گذاران و پروژه‌های جدید دنیای کریپتو استفاده می‌شود. ارزهای دیجیتال دیگری هم در این طبقه‌بندی جای دارند که کاربرد آن‌ها امور مالی پیشرفته‌تر مثل قرض دادن، وام گرفتن و بازارسازی است.

از مهم‌ترین ارزهای دیجیتال مالی می‌توان به کامپوند، کرو، کاوا و یونی‌سواپ اشاره کرد.

ارزهای دیجیتال خدماتی

ارزهای دیجیتال خدماتی به ارزهایی گفته می‌شود که ابزارهای لازم برای مدیریت داده‌های شخصی و سازمانی را روی بلاک چین در اختیار مشتری‌هایشان قرار می‌دهند. در واقع کاربرد این رمزارزها کمک به محصولات مالی مبتنی بر بلاک چین به منظور دسترسی به داده‌های خارج از بلاک چین است.

بیشتر این رمزارزها یک هویت دیجیتالی برای مشتری‌های خود ایجاد کرده و تمام سوابق آن‌ها در دنیای واقعی را به این هویت دیجیتالی پیوند می‌دهند.

ترکیب فناوری بلاک چین با دنیای واقعی مزایای زیادی دارد. از جمله ارزهای دیجیتالی مثل دنتا کوین  که از آن برای مصارف دندان پزشکی استفاده می‌شود تا رمزارزهایی که به منظور ذخیره اطلاعات ایجاد شده‌اند، مانند استورج و سیا کوین.

از مهم‌ترین ارزهای دیجیتال خدماتی می‌توان به چین لینک، فایل کوین، سیا کوین و استورج اشاره کرد.

ارزهای دیجیتال سرگرمی و رسانه

همان‌طور که از اسم ارزهای دیجیتال سرگرمی و رسانه بر می‌آید از این رمزارزها برای تشویق کاربران برای تولید محتوا، انجام بازی‌ها، شرط‌بندی و شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌شود.

به عنوان مثال ارز دیجیتال بت را در نظر بگیرید. این رمزارز که جزو ارزهای دیجیتال سرگرمی و رسانه محسوب می‌شود توکنی است که با فعالیت در مرورگر بریو آن را به دست می‌آورید و کاربران دیگر هم می‌توانند آن را به عنوان پاداش به شما هدیه بدهند.

برخی رمزارزها هم وجود دارند که از آن‌ها برای فعالیت در دنیاهای مجازی مثل بازی‌های ویدیویی و خریدوفروش آیتم‌های آن‌ها استفاده می‌شود که آن‌ها را هم می‌توان جزو ارزهای دیجیتال سرگرمی و رسانه محسوب کرد.

ارز دیجیتال بت، چیلیز، فلو و آدیوس از مهم‌ترین ارزهای دیجیتال سرگرمی و رسانه به حساب می‌آیند.

ارزهای دیجیتال سرگرمی و رسانه

استیبل کوین‌ها

استیبل کوین­‌ها، ارزهای دیجیتالی هستند که پشتوانه دارند. پشتوانه می‌تواند ارز فیات یک کشور، طلا و یا حتی یک شرکت شناخته‌شده. باشد استیبل کوین‌ها را با عنوان ارزهای دیجیتال با ثبات نیز می‌شناسند. تتر (USDT) یکی از استیبل کوین‌ها به حساب می‌آید که دلار آمریکا پشتوانه‌ای آن است. در نتیجه می‌توان به جای ارسال و پرداخت دلار در پلتفرم‌های رایج، از تتر که هم‌ارزش دلار آمریکا است استفاده کرد. در این صورت یک انتقال دارایی در زمان کم و با کارمزد بسیار پایینتر خواهید داشت.

شما می‌توانید استخراج اتریوم به صورت کاملا قانونی در منزل خود انجام دهید برای اطلاعات بیشتر وارد لینک استخراج خانگی اتریوم شوید 

بیت کوین (Bitcoin)

بیت کوین نوعی ارز دیجیتال است که با رسیدن قیمتش به 13 هزار دلار در اوایل سال ۲۰۱۸، به شهرت و شکوفایی زیادی رسید. بیت کوین، ترکیبی بود از خلاقیت، پشت سر گذاشتن موانع قانونی و کنار زدن واسطه‌ها در امور مالی و بانکی مختلف که تراکنش‌های مالی را در سطحی بین‌المللی مقدور می‌ساخت. به همین خاطر در مدت کوتاه ظهور آن توانست توجه زیادی را به سمت خود جلب کند.

شما می توانید کلاس‌های حضوری اساتید مدرسان پیشتاز شرکت کنید و به راحتی در بازار کسب درآمد کنید

ترون (Tron)

ارز دیجیتال ترون با نشانه اختصاری TRX، ارز داخلی بلاک چین ترون است. این ارز دیجیتال یک پلتفرم غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین است که هدف آن ایجاد یک شبکه جهانی اشتراک‌گذاری مطالب رایگان در حوزه سرگرمی است. به عبارت ساده، ترون از تکنولوژی بلاک چین به عنوان بستری برای توسعه بازار جهانی استفاده می‌کند که این شامل دنیای سرگرمی، رسانه و انواع محتوا است.

این بدان معنا است که سازمان‌های مرکزی فعلی اینترنت که واسطه‌ای برای سازندگان نیز به حساب می‌آیند، از این حلقه خارج می‌شوند. این ویژگی، به سازندگان محتوا این امکان را می‌دهد تا مستقیما با کاربران در ارتباط باشند و سود کار خود را از آن‌ها دریافت کنند که ارز دیجیتال رسمی ترون، ترونیکس نام دارد.

ریپل (Ripple) 

پلتفرم ریپل یک پروتکل به‌صورت متن‌باز است که به‌منظور انجام تراکنش‌های سریع و ارزان طراحی شده است. ریپل به‌جای استفاده از سیستم ماینینگ بلاک چین، از یک مکانیزم اجماع از طریق گروهی از سرورها برای تأیید معاملات آن استفاده می‌کند.

تراکنش‌های ripple در عرض چند ثانیه تأیید می‌شوند و هزینه‌ی بسیار کمی دارند. ریپل قطعاً قصد دارد تا بر تمام معاملات بین‌المللی در سراسر جهان تسلط داشته باشد. این پلتفرم نه‌تنها ارز دیجیتال مخصوص به خود یعنی همان ریپل (XRP) را دارد بلکه به همه‌ی افراد این امکان را می‌دهد تا از طریق این پلتفرم، ارز دیجیتال خود را در RippleNet ایجاد کنند.

اتریوم (Ethereum)

اتریوم نسل دوم ارزهای دیجیتال است. این ارز تازه نفس، با هدف هوشمندسازی فرایندها و ایجاد فضایی برای اجرای برنامه‌های غیر متمرکز و خودکار ایجاد شد. اتریوم در تاریخ 30 جولای 2015 و به سرپرستی جوان 23 ساله روسی، ویتالیک بوترین پا به عرصه ارزهای دیجیتال گذاشت.

لایت کوین (Lightcoin)

لایت کوین یکی از قدیمی‌ترین ارزهای دیجیتال موجود در بازار کریپتوکارنسی‌ها است و توسط چارلی لی (Charlie Lee) در ماه اکتبر سال 2011 راه‌اندازی شد. یکی از اهداف اصلی لایت کوین کاهش زمان تائیدیه هر بلاک از 10 دقیقه به 2.5 دقیقه بود، که درنتیجه آن بتوان تراکنش‌های بیشتری را تأیید کرد. در حال حاضر، روزانه 14400 لایت‌کوین استخراج می‌شود که این حداکثر مقدار ممکن است.

استلار (stellar)

ارز دیجیتال استلار یکی دیگر از انواع رمز ارزها است که باید حتماً آن را نیز بشناسید. استلار یک شبکه‌ همتا به همتا است که همانند بیت کوین، غیرمتمرکز است. استلار نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال، از تکنولوژی بلاک چین استفاده می‌کند. در این شبکه‌ غیرمتمرکز، هیچ نهادی مرکزی و تصمیم گیرنده‌ای وجود ندارد.

تمام جزئیات تراکنش‌ها در استلار، بر روی بلاک چین آن به‌عنوان یک دفترکل عمومی ذخیره می‌شوند و هر کسی قادر است این دفتر کل و جزئیات تراکنش‌ها را مشاهده کند.

کاردانو (Cardano)

بلاک‌چین کاردانو و به طبع آن رمزارز کاردانو با نماد اختصاری ADA در سال 2017 رسما پا به دنیای رمزارزها گذاشت. رمز ارز کاردانو چهارمین ارز در رتبه‌بندی‌های بازار رمزارزها است. بنیان‌گذار کاردانو چارلز هاسکینسون است، او یکی از توسعه‌دهندگان بلاک‌چین اتریوم بود، وی معتقد است که بیت‌کوین و اتریوم به ترتیب نسل اول و دوم بلاک‌چین هستند و کاردانو نسل سوم بلاک‌چین است که برای رفع نواقص نسل‌های پیشین به وجود آمده است. قیمت این ارز در زمان نگارش این مطلب 2.16 دلار بوده است.

یکی از اهداف کاردانو این است که بتواند علی‌رغم حفظ حریم خصوصی کاربران، نظارت‌های قانونی را نیز اجرا کند.

همینطور از انواع ارز دیجیتال دیگر هم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پولکادات
  • بایننس کوین
  • دوج کوین
  • تتر
  • فایل کوین
  • مونرو
  • الگورند
  • چین لینک

شما می‌توانید آموزش ارزهای دیجیتال به صورت غیرحضوری یا حضوری از طریق لینک مراجعه کنید و با آموزش اصولی نتایج خوبی بگیرید 

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید