بلاگ

عملکرد بیت کوین به عنوان یک رمزارز چگونه بوده است؟

بیت کوین برای اولین بار در اکتبر 2008 در یک مقاله از ناکاموتو ساتوشی عنوان شد و اولین رمز ارز موفق تا به امروز می‌باشد. به همین خاطر پرچمدار این بازار است. در ادامه خواهید آموخت که بیت کوین چیست، چگونه کار می‌کند و برخی از کاربردهای پرطرفدار آن چیست.

بیت کوین به زبان ساده: چیستی و شگفتی‌های آن

ساتوشی ناکاموتو، مخترع پر رمز و راز بیت کوین هدف بیت کوین را تمرکز زدایی قرار داده است. اما بیت کوین چیزی بیش از این است. با داشتن مجموعه ای منحصر به فرد از ویژگی‌های کلیدی، او دارای برتری نسبت به پول سنتی و دیگر دارایی‌ها می‌باشد.

بانک شخصی خود باشید

بیت کوین اولین سیستم مالی است که به طور موفقیت آمیزی از یک شبکه کاملا نظیر به نظیر استفاده می‌کند. به لطف فناوری بلاک چین، بیت کوین اولین رمز ارزی بوده که توانسته بر مشکل غیر قابل حل دوباره خرج کردن (Double spending) غلبه کند. این بدان معنا است که با وجود بیت کوین و رمز ارز‌های دیگر نیازی به اعتماد به بانک‌ها و مموسسات ندارید. بلکه می‌توانید به صورت مستقیم و آزادانه با هر شخصی از هر جای دنیا معامله کنید.

غیر قابل هک شدن

تمرکز زدایی موجب افزایش امنیت شبکه نیز می‌شود. در یک محیط متمرکز، اگر یک کامپیوتر هک شود کار تمام است. اما در یک شبکه غیرمتمرکز مانند بلاک چین، هکرها باید به کامپیوترهای متعدد و مختلفی حمله کنند. در مورد بیت کوین نیز این کار بسیار سختی خواهد بود زیرا تمامی تراکنش‌ها توسط افراد حاضر در شبکه تایید می‌شوند و هیچ گونه کلاهبرداری ممکن نیست. اگر یک تراکنش اشتباه باشد، پذیرفته نخواهد شد.

سرعت بالا

تراکنش‌های بیت کوین می‌توانند از از هر جای دنیا و یا از هر کشوری بلافاصله انجام شوند. تراکنش‌های ملی یا بین المللی به اندازه یکسان زمان می‌برند و کارمزد خواهند داشت. در حالی که تراکنش‌های بین المللی سنتی بین یک الی 4 روز کاری زمان می‌برند، یک تراکنش بیت کوین حدود 10 دقیقه زمان می‌برد تا کامل شود.

شفافیت

بیت کوین با استفاده از ویژگی منبع باز بودن کامل خود، شفافیت را به کار می‌بندد. این بدین معنی است که همگان می‌توانند نگاهی دقیق به کدهای آن بیندازند و چگونگی عملکرد آن را صحت سنجی کنند. تمامی تراکنش‌ها به صورت عمومی بر روی بلاک چین در دسترس هستند، بدین صورت که می‌توانید تمامی داده‌های مربوط به حساب‌های بیت کوین و موجودی‌های آن‌ها را بازبینی کنید.


دوره صفر تا ۱۰۰ ارز دیجیتال

مالک پول خود باشید

با بیت کوین، هیچ قدرت مرکزی وجود ندارد که به شما بگوید چه کاری می‌توانید یا نمی‌توانید با پول خود انجام دهید. بر خلاف زمانی که پول خود را به یک موسسه مالی می‌سپارید، با بیت کوین می‌توانید کنترل و مالکیت کامل سرمایه و پول خود را در دست داشته باشید. هیچ گونه سوء استفاده‌ای از قدرت و خیانت در امانتی رخ نخواهد داد.

ناشناس بودن

در حالی که تراکنش‌های بیت کوین کاملا در معرض عموم هستند، شما می‌توانید به طور هم زمان ناشناس نیز باقی بمانید. آدرس‌های استفاده شده در بیت کوین رشته‌هایی از داده هستند که به خودی خود نمی‌توانند به یک فرد خاص اشاره کنند.

نه فقط برای سرمایه گذاری

بیت کوین یک دارایی تنها مناسب سرمایه گذاری نمی‌باشد. آن مانند یک پول دیجیتال طراحی شده تا به عنوان روشی برای پرداخت مورد استفاده قرار گیرد و محبوبیت آن منجر به پذیرش و کاربرد بیشتر شده است. مانند خرید کالا و دریافت خدمات، از پیتزا گرفته تا خودرو لامبورگینی. اولین خرید انجام شده به وسیله بیت کوین، 2 عدد پیتزا بوده است. در آن زمان این دو پیتزا چیزی حدود 40 دلار ارزش داشتند اما امروز ارزش آن‌ها به بیش از 200 میلیون دلار رسیده.
بعدها در سال 2017 ارزش و قیمت برخی ارزهای دیجیتال به بیشترین میزان خود رسید. “لامبو بیت کوین” موضوعی بود که در آن زمان بسیار باب شده بود و برای مردم سوال بود که چه زمانی می‌توانند با بیت کوین‌های خود یک لامبورگینی خریداری کنند و تعداد اندکی توانستند به این رویا تحقق ببخشند.
هر چقدر جلوتر می‌رویم، شاهد این هستیم که امروزه می‌توان با استفاده از بیت کوین خانه‌های لاکچری و بلیط سفر به فضا نیز خریداری کرد. این نشان دهنده این است که چگونه بیت کوین به عنوان ابزاری برای معاملات و سرمایه گذاری‌های بزرگ استفاده می‌شود. اگرچه همگان به بیت کوین دسترسی ندارد اما آینده بسیار روشن است.

عملکرد بیت کوین

همانطور که در مقالات قبلی درباره چگونگی عملکرد بلاک چین توضیح دادیم که شامل مواردی همچون امکان انجام معاملاتی شفاف، ایمن و نظیر به نظیر ناشناس که از کنترل توسط افراد خارجی نیز آزاد هستند می‌باشد. بیت کوین نیز عملکردی مشابه دارد. بیایید مراحل عملکردی آن را بررسی کنیم:

تا به اینجا چیز متفاوتی وجود ندارد. اما برای یادگیری کامل بیت کوین لازم است که این دو مفهوم را بدانید: استخراج (ماینینگ) و اثبات کار (PoW). این دو مستقیما با مراحل سوم و چهارم تراکنش، یعنی فرآیند یا پروتکلی که توسط شبکه بیت کوین برای صحت سنجی و تایید یک تراکنش استفاده می‌شود، مرتبط هستند. باید بدانید که این پروتکل با توجه به قوانین مختص به هر بلاک چین، برای هر رمز ارز متفاوت از دیگری است.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید