بلاگ

سئو تکنیکال – رازها و راهکارها

سئو تکنیکال چیست؟

کلمه “سئو تکنیکال” اغلب کارآفرینان را به وحشت می‌اندازد، به این دلیل که شخصی در شرکتشان، در برهه‌ای از زمان، کاری اشتباه انجام داده است.

مشاوران سئو تکنیکال، معمولاً افرادی هستند که زمانی که یک سایت 90% از ترافیک خود را  یک شبه از دست می‌دهد، فراخوانده می‌شوند.

اما سئو تکنیکال موردی است که شرکت‌های زیادی تمرکز خود را بر آن بیشتر کرده‌اند، چون تصور می‌کنند این کار باعث افزایش ترافیک ارگانیک و مشتریان بالقوه آنها می‌شود.

سئو داخلی چیست

سئو تکنیکال یکی از مهم‌ترین ارکان بهینه‌سازی موتور جستجو است، که اغلب نادیده گرفته می‌شد، اما در  سال‌های اخیر مورد توجه قرارگرفته است. 

سئو تکنیکال به بهبود جنبه‌های فنی وب‌سایت شما اشاره دارد تا رتبه آن را در نتایج جستجو افزایش دهد.

استانداردهای سئو

هدف شما از سئو تکنیکال این است که استفاده از وب‌سایت شما سریع‌تر و آسان‌تر شود و جستجو و فهرست بندی را برای ربات‌های گوگل راحت‌تر کند.

این کار از ابتدا تا انتهای مسیر، از بهینه‌سازی سرور تا اضافه کردن یک لینک داخلی به پستی که اخیراً منتشرشده است در بر می‌گیرد.

این مقاله کمی حرف‌های است و من به شما توصیه نمی‌کنم که در یک زمان همه این ایده‌ها را امتحان و اجرا کنید.

بلکه توصیه می‌کنم آن را نشانه‌گذاری کرده و هر زمان که می‌توانید یا نیاز دارید به آن مراجعه کنید.

همچنین می‌توانید از آن به‌ عنوان یک راهنمای جامع استفاده کنید و آن را در اختیار تیم فنی خود قرار دهید.

سئو تکنیکال

پیدا کردن سایتتان را در گوگل راحت‌تر کنید

گوگل و موتورهای جستجوی دیگر، عمدتا با استفاده از ربات­‌هایی که به آنها کراولر­ها(خزنده ­ها) یا عنکبوت­‌های وب می‌­گویند، وب­سایت‌­ها و صفحات جدیدی را از طریق بک­‌لینک­ ها و نقشه­ سایت پیدا می­‌کنند.

این یکی از مهم­ ترین دلایل برای ایجاد بک‌­لینک­ های باکیفیت برای وب‌­سایت شما است.

بک­‌لینک­ های بیشتر، شانس بیشتری ایجاد می­‌کنند تا ربات­‌های گوگل هنگام جستجو در وب، متوجه لینکی در  وب­‌سایت شما شوند.

در ادامه مراحلی برای رسیدن به این هدف آورده شده است.

1- ایجاد یک نقشه سایت XML 

یک نقشه سایت XML، یک فایل XML است که صفحات مهم وب­‌سایت را لیست می­‌کند.

این صفحه­ به ندرت توسط انسان­‌ها دیده می‌­شود و برای موتورهای جستجو مثل گوگل استفاده می‌شود.

اگر از CMS مانند وردپرس استفاده می‌کنید، می‌توانید به ­راحتی با استفاده از یک افزونه سئو مثل Yoast SEO یا Rank Math ، یک نقشه سایت ایجاد کنید.

سرویس‌های دیگری هم مثل Shopify هستند که به‌ صورت اتوماتیک نقشه سایت را برای شما تولید می‌کنند و همچنین این کار بسیار در سئو تکنیکال موثر می باشد.

همچنین شما می‌توانید با استفاده از ابزارهای آنلاینی مثل XML-Sitemaps.com یک نقشه سایت ایجاد کنید.

با این‌ وجود، استفاده از افزونه و اسکریپت برای ایجاد نقشه سایت بهتر است، چون با انتشار مطالب بیشتر،به‌ طور خودکار با مطالب جدید به‌روزرسانی می‌شود.

زمانی که نقشه سایت خود را ایجاد کردید، آن را به فایل robots.txt اضافه کنید (robots.txt یک فایل متنی است که به گوگل و دیگر موتورهای جستجو می‌گویند کجا بروند و کجا نباید بروند، که در example.com/robots.txt قرار دارد).

با دنبال کردن این راهنما آن را به کنسول جستجو و ابزارهای وبمستری ارائه دهید.

گشتن ربات‌های جستجو را در سایتتان آسان‌تر کنید

زمانی که یک عنکبوت موتور جستجو وب‌سایت شما را پیدا می‌کند، از طریق بک‌­لینک ­ها یا نقشه‌های وب‌سایت،شروع به گشتن در سایت شما می‌کند.

این کار اساساً فرآیند بازدید گوگل از وب‌سایت شما است، که سعی می‌کند ببیند چه محتوایی در آن قرار دارد تا آن را رتبه‌بندی کند.

اینجا است که اکثر اشتباهات سئو تکنیکال اتفاق می‌افتد.

2-ساختن ROBOTS.TXT

اگر فایل‌های robots.txt شما، کراولر را بلاک کردند، عنکبوت Google Bot به‌هیچ‌وجه به وب‌سایت شما نخواهد آمد.

شما می‌توانید با رفتن به example.com/robots.txt. ، فایل robots.txt هر دامنه‌ای را پیدا کنید.

این قطعه کد در تصویر بالا، امکان گشتن ربات‌ها را در تمام صفحات فراهم کرده و مانع از گشتن آنها در صفحات  ادمین وردپرس می‌شود.

مثال زیر می‌تواند یک robots.txt اشتباه باشد که تمام موتورهای جستجو را از گشتن در سایت شما منع کند.

User-agent: *

Disallow: /

این معمولاً می‌تواند بعد از ایجاد یک سایت استیجینگ (Staging site: زمانی که در حال ساخت وب‌سایت وردپرسی هستید و سایت در دسترس دیگران وجود ندارد.) اتفاق بی افتد که برنامه‌نویس فراموش کرده / :Disallow را حذف کند.

شما می‌توانید فایل robots.txt خود را در کنسول جستجو تست کنید.

توصیه می‌کنم از چند صفحه مهم در  وب‌سایت خود استفاده کنید تا ببینید که آیا robots.txt مانع از خزیدن ربات‌های جستجو در صفحات شما می‌شود یا خیر.

Robots.txt چیست

 

این مورد کمی تکنیکی‌تر و مربوط به سئو تکنیکال است.

اگر در درک این مورد مشکل‌ دارید، یک برنامه‌نویس یا متخصص سئو می‌تواند به شما کمک کند.

اما من سعی می‌کنم آن را ساده و صریح توضیح دهم.

یک متا تگ robots، قطعه کد کوچکی است که به شما اجازه می‌دهد که تصمیم بگیرید کدام صفحات در گوگل نمایش داده شود و کدام صفحات نشود.

این کار همچنین به شما اجازه می‌دهد تا تصمیم بگیرید که آیا می‌خواهید لینک‌هایی در یک صفحه مخصوص از backlink juice (بک­لینک جویس: یک اصطلاح در سئو تکنیکال است که به معنی انتقال ارزش یک صفحه (Page Authority) ، از طریق لینک به منابع داخلی و خارجی به یک صفحه مشخص دیگر است.) عبور کنند یا خیر.

 متا تگ robotsها به شکل زیر در سایت شما نشان داده می‌شوند:

تگ noindex به شما اجازه می‌دهد تا از نمایش یک صفحه در نتایج گوگل جلوگیری کنید، این کار می‌تواند برای صفحاتی باکیفیت کم بسیار مفید باشد (صفحاتی مانند صفحات فرود با محتوای کم، صفحات ورود، دعوت‌های وبینار، صفحات تأیید، و غیره)، یا صفحات میانه قیف.

الگوریتم پاندا

یکی از آپدیت‌های گوگل به نام الگوریتم پاندا، حضور سایت‌هایی که صفحات زیادی باکیفیت پایین دارند را در نتایج گوگل کاهش می‌دهد.

محتوای میانه قیف مانند صفحات فروش، محتوای زیادی ندارند و واقعاً نیازی نیست که آنها را مانند یک پست وبلاگ دقیق و کامل رتبه‌بندی کنید.

بنابراین منطقی به نظر می‌رسد اگر برای صفحاتی که تمایلی به نمایش آنها در گوگل ندارید، از noindex استفاده کنید.

از طرف دیگر باید مطمئن شوید صفحاتی که می‌خواهید نمایش داده شوند تگ  noindex ندارند.

می‌توانید از اپراتور “site:” در گوگل استفاده کنید تا تمام صفحاتی که در حال حاضر، در سایت شما فهرست (ایندکس) شده‌اند را ببینید.

عبارت زیر را گوگل کنید تا لیستی از تمام صفحات سایتتان که گوگل آنها را فهرست کرده است، دریافت کنید:

Site: نام سایتتان.com

اگر متوجه صفحاتی شدید که نمی‌خواهید در نتایج جستجو باشند، ممکن است متا تگ‌های شما اشتباه تنظیم‌ شده باشند. بررسی کنید تا مطمئن شوید صفحاتی که می‌خواهید در صفحات فهرست شده گوگل موجود باشند، آنجا هستند، و آنها که نمی‌خواهید، نیستند.

تگ noindex را هرکجا که نیاز بود اضافه و حذف کنید.

تگ دیگری که می‌بینید “nofollow” است، که به‌طورکلی به گوگل و دیگر موتورهای جستجو می‌گوید که شما نمی‌خواهید ربات‌های جستجو در لینک‌های آن صفحه بگردند. اگر از تگ nofollow استفاده کنید، هیچ مرجعی به صفحات لینک­ شده داده نمی‌شود.  معمولاً  استفاده از تگ nofollow در سطح صفحه توصیه نمی‌شود و بهتر است که لینک‌های جداگانه nofollow شوند.

گوگل استفاده از nofollow  را برای لینک‌های وابسته، اسپانسری، لینک‌های کامنت، و لینک‌های دیگر برای سایت‌هایی که به محتوای آنها اعتماد نمی‌کنید، را توصیه می‌کند.

زمانی که شما nofollow و noindex را ترکیب می‌کنید، به این معناست که هر صفحه جداگانه در وب‌سایت شما می‌تواند، یکی از چهار پیکربندی زیر را داشته باشد و بر اساس آن متفاوت عمل کند.

نکته مهم این است که بدانید کدام صفحات دارای کدام پیکربندی هستند، و می‌توانند صفحات شمارا برای بیشتر دیده شدن در گوگل تغییر دهند.

-چهار پیکربندی:

1-noindex, nofollow: صفحه در گوگل نمایش داده نمی‌شود و ربات‌های جستجو همه لینک‌ها را دنبال نمی‌کنند.

2-noindex, follow: مانند مورد قبل، اگر صفحه فهرست نشده باشد ربات‌های جستجو لینک‌ها را دنبال نمی‌کنند.

3-index, nofollow: صفحه می‌تواند در گوگل نمایش داده شود، اما ربات‌های جستجو لینک‌ها را دنبال نمی‌کنند.

4-index, follow: صفحه در گوگل نشان داده می‌شود و ربات‌های جستجو می‌توانند لینک‌ها را دنبال کنند.

اگر صفحه شما در کد اصلی “noindex” دارد (مثل پیکربندی 1و2)، آن صفحه در گوگل نمایش داده نمی‌شود و  ربات‌های جستجو نمی‌توانند در لینک‌های آن صفحه بگردند.

اما اساساً، شما قصد دارید تمام صفحاتی که نمی‌خواهید در گوگل و موتورهای جستجوی دیگر نمایش داده  شوند (مثل صفحات میانه قیف، صفحات تأیید مشتری، ورود به سیستم، و غیره) “noindex” و “nofollow” را در متا تگ‌ها داشته باشند.

اگر شما هیچ متا تگی در یک صفحه نداشته باشید، گوگل آن را “index,follow” در نظر می‌گیرد.

این مورد باید پیش‌فرض تمام صفحاتی که می‌خواهید در گوگل رتبه‌بندی کنید و تمام صفحاتی که دارای بک­ لینک هستند، باشد.

توجه: تا چندی پیش شما می‌توانستید با استفاده از “noindex” در فایل robots.txt، مانع از نمایش صفحه‌ها در نتایج گوگل شوید، بااین‌حال گوگل آن را متوقف کرده است. 

ازاین‌جهت، این بهترین تمرین برای استفاده از تگ‌هایی مانند تگ‌های بالاست تا مانع نمایش هر محتوایی در نتایج گوگل شوید.

4- سرعت وب­سایت خود را در گوگل بالا ببرید

داشتن یک وب‌سایت کند برای سئو سایت شما از دو جهت بد است:

گوگل از سرعت به‌عنوان فاکتوری برای رتبه‌بندی استفاده می‌کند.

گوگل در سال 2010 اعلام کرد که از سرعت سایت به‌عنوان یک عامل رتبه‌بندی استفاده می‌کند، همچنین کمپانی Moz ارتباط زیادی بین TTFB(زمان انتظار مرورگر برای دریافت اولین بایت داده از سرور) و  رتبه‌بندی بالاتر  پیداکرده است.

مردم از وب‌سایت های کم‌سرعت متنفرند.

شکی در این نیست که مردم نمی‌خواهند زمان خود را در انتظار برای بارگذاری یک وب‌سایت صرف کنند.

به گفته گوگل، اگر بارگذاری صفحه‌ای بر روی موبایل بیش از 3 ثانیه طول بکشد، بیش از نیمی از بازدیدکنندگان آن را ترک  می‌کنند.

به‌جای بک­‌لینک­ها و نوشتن محتوای بیشتر می‌توانید این موارد را فقط با سریع‌تر کردن سایتتان بهبود ببخشید.

همچنین اگر افرادی وارد سایت شما شوند و back را بزنند و وارد نتیجه جستجوی دیگری شوند، به‌مرورزمان گوگل ارزش سایت شمارا کم می‌کند و به نتایج دیگر موتور جستجو، رتبه‌های بالاتری می‌دهد.

کاربر جستجویی در گوگل انجام می‌دهد، روی لینکی در صفحه نتایج جستجو کلیک می‌کند، سپس وارد  وب‌سایتی می‌شود اما خیلی سریع با دکمه برگشت به صفحه نتایج جستجو بازمی‌گردد و بر روی نتیجه جستجوی دیگری کلیک می‌کند، به این کار Pogo Sticking یا پرش به سایت دیگر می‌گویند.

این نوع رفتار کاربر همیشه برای سئو بد است.

شما باید هر کاری که می‌توانید انجام دهید تا کاربران تجربه خوبی داشته باشند، و افزایش سرعت سایت یکی از آسان‌ترین راه‌ها برای این کار است.

افزایش سرعت وبسایت وردپرس

مسائل زیادی وجود دارد که می‌تواند روی سرعت وب‌سایت شما تأثیر بگذارد، از ساختار و مکان سرور گرفته تا سایز عکس‌ها. در ادامه رایج‌ترین مواردی که بر روی سرعت وب‌سایت شما تأثیر می‌گذارند را آورده‌ایم.

  • عکس‌های غیر فشرده و بهینه‌سازی نشده
  • هاست با سرعت کم
  • درخواست‌های زیاد، بدون HTTP/2
  • استفاده از پلاگین های زیاد

Google’s PageSpeed insights ابزار خوبی برای تشخیص مشکلات سرعت وب‌سایت شما است. GTMetrix ،Pingdom ،web.dev و WebPageTest موارد دیگری هستند که اطلاعات بیشتری به شما می‌دهند.

با استفاده از ابزارهایی مانند Google PageSpeed insights می‌توانید سرعت وب‌سایت خود را بهبود بخشید. 

با این‌ حال نیازی نیست که سرعت سایت را به  100 از 100 برسانید، چون 80+ هم به‌ اندازه کافی خوب است.

شما می‌خواهید سایتتان سریع‌تر بارگذاری شود، نه اینکه فقط امتیازات بالایی بگیرید.

به همین دلیل است که ابزارهای دیگری همچون GTmetrix  و Pingdom  مفید هستند، چون زمان واقعی بارگذاری را در ثانیه نشان می‌دهند.

برای بسیاری از کسب‌ و کارها، پس از مدت‌ زمانی، دیگر ارزشش را ندارد که پول و زمان خود را برای سرعت سایت صرف کنید.

رسیدن زمان بارگذاری از 10 ثانیه به 2 ثانیه، برای وب‌سایت شما مفید خواهد بود، اما از 2 ثانیه به 1.5 ثانیه رسیدن، تفاوت چندانی ایجاد نمی‌کند.

دقت کنید که این آزمایش‌ها را روی بلاگ‌ها انجام دهید، نه فقط روی صفحه اصلی سایتتان، چون بلاگ‌ها به دلیل استفاده از عکس‌ها و اسکریپت‌ها کندترین سرعت رادارند.

عکس‌های خود را بهینه کنید

امروزه عکس‌ها یکی از سنگین‌ترین بخش‌های هر وب‌سایت هستند، به‌ویژه هنگامی‌که استفاده از موبایل رو به رشد است و افراد بیشتری از داده‌های تلفن همراه برای گشتن در اینترنت استفاده می‌کنند.

استفاده از یک برنامه فشرده‌ساز عکس مانند TinyPNG و TinyJPG می‌تواند پهنای باند زیادی را برای شما ذخیره کند.

  • قبل از آپلود کردن عکس‌ها، اندازه آنها را بسته به اندازه‌ای که قصد نمایش آن رادارید، تغییر دهید.
  • عکس‌های JPEG معمولاً از عکس‌های PNG کوچک‌تر هستند، اگرچه PNG معمولاً ازنظر کیفیت بهتر است.  PNG برای عکس‌های دارای متن، تصویرسازی، لوگو و … مناسب‌تر است. معمولاً برای محتوای بلاگ،  عکس‌های JPEG بهترند.
  • در صورت امکان از Vector Images (SVG) استفاده کنید، چون مقیاس عکس را بدون از دست دادن کیفیت تغییر می‌دهد.
  • عکس­ها را به اسکریپت‌های CSS تغییر دهید (برای عکس‌های کوچک لوگوها)

در صورت نیازهاست را تغییر دهید

یکی از عوامل مهمی که بر سرعت سایت تأثیر می‌گذارد، ارائه‌دهنده‌هاست است. اگر از وردپرس استفاده می‌کنید و بازدیدکنندگان زیادی دارید، یک‌هاست وردپرس مدیریت‌شده مثل Kinsta و  WPEngine بهتر است.

آیا هاست شما آخرین تکنولوژی را دنبال می‌کند؟ طبق آمار WordPress.org statistics، 26.8% از سایت‌های وردپرس با PHP 5.6 (نسخه منسوخ نرم‌افزار wordpress) هستند. 

PHP 5.6 در دسامبر 2018 به‌پایان خود رسید. 

نه تنها نسخه‌های قدیمی‌تر PHP دیگر پشتیبانی نمی‌شوند، بلکه  درواقع آپدیت آخرین نسخه‌ها سایت شمارا سریع‌تر می‌کند.

کینستا یک تست عملکرد PHP انجام داد ، و در آن PHP 5.6، PHP 7.0، PHP 7.1، و PHP 7.3 را باهم مقایسه کرد.

اگر از وردپرس استفاده می‌کنید، می‌توانید از افزونه‌ای مانند  Display PHP versionبرای بررسی ورژنی که در حال اجرای آن هستید، استفاده کنید.

از ویژگی‌های یک‌هاست خوب که باید به دنبال آنها باشید: حافظه کَش، شبکه توزیع محتوا (CDN)، و HTTP/2. 

بهبود نحوه ایندکس کردن سایت توسط گوگل

به زبان ساده، ایندکس کردن یعنی اینکه گوگل وب‌سایت شمارا به پایگاه داده و نتایج جستجوی خود اضافه کند. 

یک صفحه وب باید قبل از اینکه بتواند در نتایج گوگل نشان داده شود، ایندکس شود. 

5- نسخه موبایل وب‌سایت خود را ریسپانسیو کنید

از اواسط سال 2018، گوگل به‌صورت تدریجی در حال اجرای الگوریتم Mobile First Index است، که در آن از نسخه موبایل شما برای ایندکس و رتبه‌بندی استفاده می‌شود نه نسخه دسکتاپ.

با شروع ژوئیه 2019، تمام وب­سایت­هایی که قبلاً برای جستجوی گوگل ناشناخته بودند، با استفاده از Mobile First Index، ایندکس می‌شوند.

این بدان معناست که اگر یک وب‌سایت موبایل دوست ندارید، رتبه شما در گوگل می‌تواند به طرز چشمگیری کاهش یابد.

اگر گوگل نتواند از طریق مرورگر تلفن همراه به وب‌سایت شما مراجعه کند، وب‌سایت شمارا ایندکس یا فهرست­ بندی نمی‌کند.

امروزه داشتن وب‌سایتی که با موبایل سازگار نیست، مثل این است که در دهه 2000 کسب ­وکاری داشته باشید که از اینترنت استفاده نمی‌کند.

از Google’s Mobile Friendly Testing Tool استفاده کنید و وب‌سایت خود را تست کنید، تا ببینید موبایل دوست هست یا خیر.

الگوریتم Mobile First چیست؟

این بدان معناست که وب‌سایت شما فقط ریسپانسیو نیست بلکه ابتدا برای موبایل و دستگاه‌های کوچک‌تر ساخته‌شده است و بعد صفحات بزرگ‌تر.

ممنوعیت پاپ ­آپ­ های موبایل

شما باید تجربه کاربری را برای افراد بهبود دهید، که این یعنی نباید هیچ پاپ­ آپ ی در صفحه وب شما وجود داشته باشد.

در حقیقت در سال 2017، گوگل برای صفحاتی که بیش‌ازحد برنامه‌های پاپ­ آپ و محتوایی با دسترسی کمتر به موبایل رادارند، جریمه در نظر گرفته است. 

یکی از گزینه‌های دیگر، پاپ آپ های scroll-triggered (پاپ آپ هایی که با اسکرول کردن صفحه ایجاد می‌شوند) هستند. این پاپ آپ زمانی ایجاد می‌شود که کاربر صفحه را تا اندازه مشخصی پایین بکشد. 

آنها مزاحمت کمتری ایجاد می‌کنند و فقط افرادی را هدف قرار می‌دهند که به خواندن مطلب شما علاقه‌مندند.

در اینجا راهنمایی برای وب‌سایت موبایل دوست آورده شده است تا به شما در بهینه‌سازی وب‌سایتتان کمک کند.

6- رفع خطاهای لینک‌های ایندکس شده و ریدایرکت

خطاهای لینک‌های ایندکس شده زمانی رخ می‌دهد که یک موتور جستجو سعی می‌کند به صفحه‌ای در  وب‌سایت شما برسد اما موفق نمی­شود.

این خطاها بیشتر بین سایت‌های قدیمی و بزرگ‌تر رایج است.

هر لینکی در وب‌سایت شما باید به یک صفحه واقعی منتهی شود، اگر خطای لینک‌های ایندکس شده را دریافت کردید به این معناست که گوگل صفحه‌ای را پیداکرده که وجود ندارد، یا صفحه‌ای که وجود دارد و خطایی را به گوگل برمی‌گرداند.

 یکی از بهترین راه حل ها برای صفحاتی که وجود ندارند، صفحات ریدایرکت است. 

بااین‌حال همیشه باید زنجیره‌های ریدایرکت را به حداقل برسانید (یک زنجیره ریدایرکت زمانی اتفاق می‌افتد که بیش از یک  ریدایرکت  بین URL اولیه و URL مقصد وجود دارد).

شما می­توانید خطاهای لینک­های ایندکس شده برای سایتتان را در کنسول جستجو  پیدا کنید.

عمدتاً 3 خطای لینک‌های ایندکس شده وجود دارد که می‌توانید در کنسول جستجو پیدا کنید:

  1. Soft404s: خطای سرور یا ریدایرکت اشتباه
  2. 4xx:ربات گوگل سعی می‌کند در صفحه‌ای بگردد که وجود ندارد
  3. Blocked by robots.txt/Access denied:زمانی که ربات گوگل از گشتن در صفحه‌ای منع می‌شود

شما می‌توانید با استفاده از کراولرهایی مانند ScreamingFrog و  Sitebulb و بررسی فایل‌های لاگ سرور سایت خود با استفاده از  log analyzer، خطاهای اصلی که مانع از گشتن در سایت می‌شود را پیدا کنید.

همچنین شما می‌توانید از ScreamingFrog  یا Sitebulb  برای یافتن و رفع ریدایرکت های داخلی، و از ابزاری مثل  Ahrefs برای پیدا کردن و رفع بک لینک‌های خارجی استفاده کنید. 

لینک‌های شکسته خارجی می‌توانند  منجر به خطاهای لینک‌های ایندکس شده‌ی بیشتر و همچنین از دست رفتن رتبه‌ها به دلیل از دست رفتن اعتبار سایت شوند.

7- حل مشکل محتوای تکراری و کم‌ارزش

محتوای کم‌ارزش، محتوایی بدون ارزش‌افزوده و یا ارزش‌افزوده کم است.

گوگل صفحات درگاه یا Doorway (صفحات وبی که برای دست‌کاری عمدی شاخص‌های موتورهای جستجو ایجاد شده‌اند)، صفحات لینک وابسته  باکیفیت پایین، محتوای scraped (جمع‌آوری محتوا از سایت‌های دیگر)، یا حتی صفحاتی با محتوای کم را مثل محتوای کم‌ارزش، در نظر می‌گیرد.

ازآنجاکه گاهی اوقات یک مقاله 500 کلمه می‌تواند مستقیماً به پاسخ جستجو برسد، مقدار محتوا، یا تعداد کلمات معیار خوبی برای اندازه‌گیری این مورد نیست.

بهترین روش تشخیص محتوای کم‌ارزش یا صفحات باکیفیت پایین، بر اساس چگونگی رفتار مخاطبان شما با آنها است.

اگر صفحه‌ای نرخ پرش بالایی دارد ممکن است محتوای کم‌ارزش در نظر گرفته شود.

اگر وب‌سایتی دارید که تعداد زیادی صفحات باکیفیت پایین دارد، ممکن است استفاده از یک ارزیابی محتوا برای پاک کردن تعداد زیادی محتوای کم‌ارزش، ایده خوبی باشد.

در غیر این صورت اگر از آنها برای اهداف دیگری (بازاریابی ایمیلی و قیف فروش) استفاده می‌کنید و نمی‌خواهید به سئو تکنیکال شما آسیب بزنند، می‌توانید آنها را noindex کنید.

ممکن است که شما دو نوع محتوای تکراری داشته باشید:

  • وقتی دو صفحه یا پست بلاگ دارید که بیشتر متن کپی شده است.

این مورد را می‌توانید با دوباره تایپ کردن متن رفع کنید.

  • زمانی که دو صفحه کاملاً مشابه در صفحه وب خوددارید.

به‌طور مثال اگر دو url داشته باشید:

https://example.com/blog-post/

https://example.com/category/blog-post/

گوگل این دو را صفحات متفاوتی می‌بیند و اگر اقدامات صحیحی در این زمینه انجام‌نشده باشد، آنها را محتوای تکراری در نظر می‌گیرد، بنابراین در جستجو دیده نمی‌شوند.

این‌ها برای نسخه HTTPS و HTTP یک سایت هم صدق می‌کنند.

چگونه مسئله محتوای تکراری را رفع کنید؟

برای این موارد، یک ریدایرکت 301 یا ریدایرکت catch all 301 به شما اجازه می‌دهد که همه صفحات تکراری را به صفحه‌ای که می‌خواهید در گوگل رتبه‌بندی شود ریدایرکت کنید.

 یک ریدایرکت catch all به شما کمک می‌کند  چندین صفحه را با یک قانون، ریدایرکت کنید.

با اعمال HTTPS در تمام سایتتان (اگر گواهینامه SSL دارید)، نسخه HTTP (ناامن) سایت شما به‌صورت اتوماتیک روی نسخه HTTPS ریدایرکت خواهد شد، بنابراین شما مسئله محتوای تکراری را با نسخه HTTP نخواهید داشت.

مشابه همین مسئله برای نسخه www و بدون www هم صدق می‌کند. 

به‌طور مثال اگر وارد http://www.foundr.com شوید به‌طور خودکار شمارا به https://foundr.com ریدایرکت می‌کند.

اضافه کردن تگ‌های کنونیکال (canonical tags)

راه دیگری برای رفع مشکل محتوای تکراری استفاده از تگ‌های کنونیکال است. 

اگر دو صفحه دارید که دقیقاً یکسان‌اند، می‌توانید با استفاده از یک تگ کنونیکال به گوگل بگویید که می‌خواهید کدام‌یک را  فهرست بندی کنید. 

اساساً داشتن یک تگ کنونیکال به گوگل می‌گوید که صفحه‌ای را ایندکس نکند و در عوض به منبع اصلی اشاره کند.

تگ‌های کنونیکال روشی عالی برای رفع مشکل محتوای تکراری، بدون نیاز به استفاده از ریدایرکت ها است.

جمع‌بندی

ما سعی کردیم نکات و موارد کلیدی سئو تکنیکال که در مقاله گفته شد را زیاد پیچیده نکنیم، و امیدواریم این مقاله بتواند برای مبتدیان نیز مفید باشد.

در ابتدا نیازی نیست که به همه موارد این مقاله پایبند باشید، با یک یا دو مورد شروع کنید، و به‌مرور به باقی موارد رسیدگی کنید.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید