بلاگ

کامنت‌ های تبلیغاتی را چگونه جواب دهیم؟ اصلًا جواب دهیم یا این‌که آن‌ها را پاک کنیم؟

سلام به همراهان عزیز در مدرسان پیشتاز

در این مقاله می‌خواهم بیشتر راجع به کامنت‌ های تبلیغاتی صحبت کنیم، اینکه اگر پیج یا رسانه‌ای مثل لینکدین داریم که برخی نظرها می‌آید و پاسخ آن‌ها را می‌دهیم و برخی از کامنت‌ ها هم می‌آید که کامنت‌ های تبلیغاتی هستند، کامنتی است که هیچ ربطی به آن پُست ندارد و ممکن است باعث آزار ما شود و یا حتی مخاطبان ما وقتی‌که می‌بینند جالب نباشد. این کامنت‌ها را چطور جواب دهیم؟! اصلاً جواب بدهیم یا خیر نظرها را پاک کنیم؟

کامنت‌ های تبلیغاتی به این دلیل این مقاله را می‌نویسیم چون به نوعی دغدغه همه ماست، یعنی اگر ما پیج اینستاگرام داریم احتمالاً کامنت‌ های تبلیغاتی دریافت خواهیم کرد، به دلیل ربات‌ها و هر دلیل دیگری. از طرفی می‌خواهیم که بلاک کنیم، از طرفی می‌خواهیم پاک‌ کنیم، حتی بعضی‌ اوقات افرادی می‌آیند و پاسخ آن نظرها را می‌دهند که جواب خیلی زشت و بدی را می‌نویسند و این اصلاً جالب نیست. از طرفی هم می‌شود که فکر کنیم این کامنت‌ها را ندیدیم و نادیده بگیریم و واکنشی نشان ندهیم و بگذاریم کامنت در پُست ما بماند. (کاری که خیلی‌ها برای بالا بردن تعداد نظرها انجام می‌دهند.)

شاید ما خیلی موافق این موضوع نباشیم.  این‌ یک‌جور کامنت بلاتکلیف می‌باشد، چون ما می‌آییم در شبکه‌ های اجتماعی فعالیت می‌کنیم و اولین چیزی را که باید رعایت کنیم، نحوه تعامل ما با مخاطبان است. این تعامل باید شکل بگیرد، حالا حتی اگر آن مخاطب ربات بوده یا خواسته خودش و بیزنس خود را معرفی کند. باز برای این موضوع باید یک راه‌حل داشته باشیم و با این روش که جوابی به کامنت آن ندهیم، موافق نیستیم.

تجربه شخصی‌مان در مورد شبکه اجتماعی لینکدین

کامنت‌ های تبلیغاتی

ما تجربه شخصی خودمان را بگویبم و بعد از آن برویم سراغ لینکدین که یکی از شبکه‌ های اجتماعی حرفه‌ای است. باز هم می‌بینیم که بعضی افراد می‌آیند و کسب‌ و کار‌های خودشان را معرفی می‌کنند و می‌توان گفت تبلیغات کسب‌ و‌ کار خودشان را انجام می‌دهند یا اینکه دنبال نیرو می‌گردند و یا می‌خواهند پروژه بگیرند و یا می‌گویند ما برنامه‌ریزی بلد هستیم و به ما پیام دهید که همه این موارد می‌تواند به کسب‌وکار‌ لطمه بزند.

اما کاری که ما انجام می‌دادیم در کامنت‌ها چه بود؟!

طبیعتاً جالب نبود که نظرها را پاک‌ کنیم یا آن‌ها را بلاک کنیم و با بلاک کردن چیزی درست نمی‌شود. ما زمانی هشتگی درست کرده بودیم به نام SpamMarketing#، شما کاری انجام می‌دهید که ما به شما با این هشتگ می‌فهمانیم که این اتفاق خوبی نیست! و تجربه‌ای که داشتیم برخی از جاها خوب بود و بعضی مواقع می‌دیدم که کاربرها کامنت خودشان را پاک کردند و کامنت مرتبطی گذاشتند.

این اتفاق چند باری افتاد و برای ما خیلی جذاب بود و از طرفی هم نتیجه بدی داشت و بعضی‌ها در دایرکت آمدند و گفتند که نه شما خودتان کار اسپم می‌کنید، صحبت‌های نامربوط و دیدیم که خیلی شاید کار جالبی نباشد. بعد از این کاری که می‌کنیم این است که با آن‌ها وارد تعامل می‌شویم که دقیقاً این کامنتی که شما گذاشتید، چیست؟

چون جواب دادن آن‌ هم برای ما مهم است و یک سری‌ها کامنت‌ های تبلیغاتی می‌گذارند که از وب‌سایت من دیدن کنید! بعد ما پاسخ دادیم و گفتیم که به چه دلیل این را بیان کردید و سایت شما چه ارتباطی با موضوع سایت ما دارد؟ شما می‌توانستید مطلب خود را بیان کنید و بعد از آن بنویسید که من مطلب مرتبطی با این موضوع در وب‌سایتم دارم.

نتیجه‌‌ای که از این کار گرفتیم، چه بود؟

ما با این کارمان آمدیم و مسیری هم را مشخص کردیم و این‌ که کامنت_مارکتینگ صرفاً کار بدی هم نیست!

کامنت‌ های تبلیغاتی

چون ممکن است شما پُستی را بخوانید که راجع به کتابی باشد، شما کتاب مشابهی را دارید در وب‌سایت خودتان می‌فروشید که می‌توانید راجع به آن کتاب نظر خود را بگذارید، توضیح بدهید و بگویید که اتفاقاً من کتابی هم راجع به این موضوع دارم و بد نیست که مطالعه کنید.

همه این موارد باعث می‌شود ما یکسری مخاطب را از دست بدهیم، یعنی یکسری از مخاطب دیگر هیچ‌وقت سمت پُست‌های ما نیایند. ولی وقتی یک راهی را به آن‌ها نشان می‌دهید و یا یک پیشنهادی می‌دهید کم‌کم می‌بینید که یک فرهنگ‌سازی شکل می‌گیرد که در فضای گسترده‌ای که حداقل در کامنتی که در پُست‌های من گذاشته‌شده  به آن‌ها نشان می‌دهم که چه هدفی داشتند و اینکه می‌توانستید حداقل کامنت مرتبطی بگذارید!

می‌توانستید مطلب مرتبط بنویسید و بعد با کامنت‌های تبلیغاتی، تبلیغ کسب‌وکار خود را انجام بدهید! که واقعاً به این شکل خیلی بهتر بوده است. بعضی‌ها ممکن است جواب ندهند، ولی پیشنهاد می‌کنیم این کار را انجام دهید و تجربه و اتفاقی که برای شما افتاده را بیان کنید و واقعاً بتواند مثبت باشد. امیدوارم این توضیحاتی که دادیم کافی باشد چراکه این کامنت جواب دادن و تعامل داشتن نشان می‌دهد که ما با هر فردی نه مثل خودش بلکه با راه و روشی که خودمان بلد هستیم، بتوانیم نظرهای بهتری زیر یک پُست داشته باشیم.

بعد از لینکدین برویم سراغ اینستاگرام. می‌خواهیم راجع به کامنت‌های تبلیغاتی در اینستاگرام صحبت کنیم و اینکه به چند نوع تقسیم می‌شوند.

کامنت‌ های تبلیغاتی

کامنت‌ نوع اول:

برخی از کامنت‌ های تبلیغاتی هستند که کاربران می‌گذارند! یعنی افراد یاد گرفتند و می‌روند می‌بینند که چه کسب‌وکاری یا چه سلبریتی کامنت‌های زیادی دارد، همان اول کامنت خودشان را می‌گذارند و راجع به برند خودشان صحبت می‌کنند. به نظر ما یک یا دو ساعت اول بد نیست چون قبلاً هم گفتیم که برای اینستاگرام خیلی مهم هست، درواقع ایسنتاگرام الگوریتمی که دارد این را نشان می‌دهد.

اگر بیاییم از بین 30 تا کامنت 10 کامنت را پاک‌کنیم خب تعدادش کم می‌شود، اگر هم هیچ اعتنایی نکنیم فایده‌ای ندارد اما اگر بیاییم از آن‌ها سؤال کنیم که چه دلیلی داشته این کامنت را گذاشتند خیلی بهتر است که احتمالاً هیچ جوابی نمی‌دهند یا اینکه اگر پاسخی می‌دهند با لحن درستی نخواهد بود! ولی وقتی راجع به یک موضوع تبلیغاتی صحبت می‌کنیم ما می‌توانیم از آن‌ها بخواهیم که این موضوع چه ارتباطی با پُست یا مطلب ما دارد؟ پس این بخش برای کامنت‌ ها اصطلاحاً «دستی» بود.

 

کامنت‌ نوع دوم:

کامنت‌های ربات‌گونه است که فکر می‌کنیم همه با این موضوع آشنایی دارید که می‌توانیم با یکسری از ابزارها زیر پُست‌هایی که با کسب‌وکارمان در ارتباط هستند و یا هشتگ خاصی استفاده کردند، کامنت بگذاریم. درنهایت این نوع ربات‌ها کارهایی می‌کنند که کاملاً اشتباه است، یعنی می‌آید برند خودش را زیر این پست‌ها تبلیغ می‌کنند! و ما اگر صاحب این پیج باشیم مهم است که به آن‌ها پاسخ دهیم.

خیلی از مواقع می‌بینیم که کُلی کامنت زیر یک پُست است که همه آن‌ها تبلیغاتی هستند و هیچ‌کس به آن‌ها پاسخی نداده است. به نظرم به‌عنوان صاحب پیج باید تصمیم درستی گرفته شود. اینکه آن‌ها را پاک‌کنیم! 

کامنت‌ های تبلیغاتی

مثال کاربردی درمورد این نوع کامنت‌ های تبلیغاتی

می‌توان به آن‌ها جواب داد. جواب دادن می‌تواند از جنس سؤال باشد و که این کامنت شما با این پُست چه ارتباطی دارد؟! از این نوع جواب دادن، بعضی وقت‌ها نتیجه گرفتیم که خیلی جالب است برای شما می‌گویم که حتی بعضی مواقع این ربات‌ها می‌آمدند کامنت می‌گذاشتند.

به‌عنوان‌مثال جواب کامنت ربات‌ها را بدهید …

می‌گفتند، خیلی پیج خوبی دارید به پیج ما هم سر بزنید! ما هم در پاسخ می‌گفتیم، خیلی ممنون و لطف کردید ربات عزیز! دقیقاً همین!!! بعدازآن متوجه می‌شدیم که فردای آن روز مدیر آن پیج می‌آمد و مجدد کامنت می‌گذاشت که بله خواهش می‌کنم، پیج خوبی دارید و پُست عالی است و نظر خودش را می‌گفت. یعنی واقعاً آمده و پُست را نگاه کرده و یک شخصی از ربات درآمده و نشان داده که پیج ما صرفاً یک پیج رباتی نیست!

درهرصورت باعث شده که در پُست ما ۳ کامنت بیاید که این موضوع حداقل توانسته است به الگوریتم اینستاگرام بگوید که پُست ما خوب بوده و همچنین تعامل آن خوب بوده است. درست است که کامنت‌ها خیلی مرتبط نبوده است ولی خب به جای اینکه ما 13 تا کامنت داشته باشیم، 3تا کامنت جذب کردیم که 2تای آن تبلیغاتی بوده و یک کامنت هم پاسخ خودمان بوده است و حتی ما دوباره کامنت آن شخص را هم پاسخ دادیم که شده 4 تا کامنت. اگر واقعاً به کامنت احتیاج داشته باشیم به‌عنوان یک پیج که کامنت‌ های آن کم است این‌ها می‌تواند جاهایی به ما کمک کند.

به این حرفمان خیلی دقت کنید

اگر ما کسب‌وکاری داریم که 20 یا 30 کامنت برای آن می‌آید کم است ولی با توجه به فالورهایی که داریم خوب است و می‌تواند بیشتر هم باشد و این بین یکسری کامنت‌ های تبلیغاتی هم می‌آید و بد نیست که با آن‌ها هم با یک روش دیگری بازی کنیم.

در آخر چند نکته‌ی مهم راجع به کامنت‌ های تبلیغاتی بگوییم:

کامنت‌ های تبلیغاتی

اولاً در نظر بگیریم که پیج ما چه نوع پیجی است یعنی اینکه یک برند تجاری است یا یک اینفلوئنسر یا یک میکرو اینفلوئنسر. چون خیلی از مواقع این میکرواینفلوئنسر خیلی با مخاطبان خود تعامل دارد. بد نیست که پاسخ این کامنت‌ های تبلیغاتی را هم بدهد.

موقعی هم است که برند داریم و برند ما نیاز به نرخ تعامل بیشتر دارد، پس می‌توانیم از این کامنت‌ های تبلیغاتی به‌نوعی استفاده کنیم. حالا اگر یک شخصی آمده و زیر پُست ما سوءاستفاده‌ای کرده است و از فضا استفاده کرده و یک تبلیغاتی کرده است ما می‌توانیم آن را برای خودمان استفاده کنیم.به‌عنوان یک پُستی که می‌خواهد نرخ تعامل بهتری با ما داشته باشد. جواب آن را بدهیم و او هم بیاید و پاسخگو باشد و حتی شاید این موضوع را متوجه بشود که خیلی کار جالبی انجام نداده است که خیلی بستگی به نحوه جواب دادن و لحن ما دارد.

موقعی هم است که خیلی برای مـا مهم است که برند ما لطمه نخورد و اصلاً کامنت تبلیغاتی نمی‌توانیم بپذیریم. یعنی به این شکل است که ما اصلاً کامنت‌ های تبلیغاتی نمی‌خواهیم و اینجا است که احتمالاً تصمیم می‌گیرید کامنت را پاک‌کنید. ما با این قضیه مشکل‌ داریم که خیلی از برندها و کسب‌وکارها کامنت‌ها را پاک نمی‌کنند، یعنی جواب نمی‌دهند و پاک هم نمی‌کنند.

کامنت‌ های تبلیغاتی

زمانی که برندتان بسیار با اهمیت است، باید با کامنت‌ های تبلیغاتی چکار کنیم؟

وقتی خیلی برندتان برای شما مهم است و می‌دانید که مخاطبان شما می‌آیند کامنت‌های شما را می‌خوانند، وقتی برای شما مهم است و پاسخ آن‌ها را هم نمی‌خواهید دهید، باید بروید و حذفشان کنید. اگر می‌خواهید واقعاً همه کامنت‌ های شما زیر پست، کامنت‌ های درستی باشند و می‌دانید که افراد می‌آیند و آن‌ها را بررسی می‌کنند و کامنت‌ های شما را می‌خوانند باید با این روش عمل کنید. ما خیلی از برندها را می‌بینیم که این کار را انجام نمی‌دهند.

ابزارهای زیادی وجود دارد که احتمالاً اکثر آن‌ها رایگان نیست و پولی است. اما وقتی صحبت از برند می‌کنند باید هزینه کنند ولی خب می‌توانند بررسی کنند و کامنت‌ها را پاک کنند و یک پیج تمیز داشته باشند.

این صحبتی است که واقعاً برای یک برند مهم می‌تواند خیلی تأثیرگذار باشد ولی درنهایت اگر بخواهیم نظر کُلی خودمان را بگوییم پاسخ ندادن بدترین کاری است که می‌توانیم انجام دهیم. یکسری کامنت تبلیغاتی داریم، برخی افراد می‌آیند و می‌بینند.

یکسری از مخاطبان ما روی آن‌ها پاسخ می‌گذارند و موارد دیگری که خیلی خوشمان نمی‌آید و کامنت‌ها را هم نگه داشتیم! چرا؟ باید به‌سرعت حذفشان کنیم. حتی اگر زیاد هم هستند! وقتی یک برند هستیم و وقتی یک کارشناس شبکه اجتماعی داریم چرا این کار را انجام ندهیم؟ واقعاً اگر در فضای اجتماعی کار می‌کنید و حرفی برای گفتن دارید امیدوارم این نکات را در شبکه‌ های اجتماعی خود رعایت کنید.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید