بلاگ

الگوریتم پاندا گوگل چیست ؟ ( بررسی نکات مهم )

الگوریتم پاندا گوگل چیست؟

در این مطلب درباره الگوریتم پاندا صحبت می‌کنیم. در مطالب قبلی راجع به الگوریتم‌های گوگل صحبت کردیم، الان می‌خواهم به‌ طور مشخص درباره Panda Algorithm گوگل صحبت کنم.

اگر خیلی اهل جستجو کردن در گوگل باشید متوجه می‌شوید که چند سال قبل خیلی از مطالبی که در صفحه اول گوگل بود محتوای ارزشمندی نداشت و محتوای بی‌ کیفیتی بود، محتواها خیلی کامل نبودند و گوگل هم اعتبارش زیر سؤال می‌رفت از این جهت که وبسایتی با یک‌ سری محتوای معمولی و حتی بی‌کیفیت با خیلی از عبارت‌ها صفحه اول گوگل بود.

الان اگر دقت و جستجو کنید در بیشتر موارد نتایجی که در صفحه اول گوگل می‌آید در واقع محتوای با کیفیتی هستند و هم از نظر طول محتوا با کیفیت هستند و هم ارزشی که دارند در طی سال‌های اخیر خیلی‌ خیلی بهتر شدند.

قبلاً شاید با همان چند کلمه کلیدی هم می‌توانستید به صفحه اول گوگل بیایید ولی الان این اتفاق رخ نمی‌دهد و این‌ها را ما مدیون الگوریتم پاندا گوگل هستیم.

تجربه‌ای که داشتم را مثال می‌زنم، سایتی که با تولید محتوای باکیفیت و بدون ساختن بک لینک و یا حداقل بک لینک، توانست هر ماه رشد‌های 100% و 200% داشته باشد و به ترافیک خیلی خوبی برسد. می‌توانم بگویم که جدا از این‌ که موارد دیگری هم در سئو رعایت کرده بود ولی الگوریتم پاندا گوگل خیلی‌ خیلی از این سایت به لحاظ کیفیت محتوایی که داشت، خوشش آمده بود. حالا می‌خواهم روشی را به شما یاد بدهم که با این روش بتوانید الگوریتم پاندای گوگل را راضی نگه دارید.

الگوریتم پاندای گوگل

اگر می‌خواهید مطالبی را بنویسید که در صفحه اول گوگل به یاد و در رتبه‌های بالاتر دیده بشود حتماً آن کلمه‌ کلیدی و کلمات‌ کلیدی مشابه آن را جستجو کنید و ببینید چه صفحاتی در نتایج بالا می‌آید و هر 10 تا لینک اول را حتماً تمام آن‌ها را بررسی کنید.

فرض کنید یک کلمه‌ کلیدی خاصی هست مثلاً در حوزه سلامت و شما آن را جستجو کردید و رسیدید به 10 لینک، آن‌ها را باز کنید و بخوانید و ببینید راجع به چه موضوعاتی گفته شده و در واقع سرفصل‌های آن‌ها چیست و پاراگراف‌های آن راجع به چه موضوعاتی است و تمامی صفحاتی که با آن کلمه‌ کلیدی (Keyword) بالا آمده را بررسی کنید و تمام 10 لینک را به‌ عنوان یک کاربر عادی بخوانید و ببینید که این محتوا چقدر خوب و ارزشمند هستند.

این نکته را هم در نظر داشته باشید حتماً طول محتوا را نگاه کنید و ببینید که حداقل در هر صفحه چند کلمه محتوا دارند و شما به یک میانگینی می‌رسید، مثلاً در 10 لینک می‌بینید که میانگین 1500 کلمه داشته است و محتوای آن هم از لحاظ این‌ که به عنوان کاربر بخواهم به آن نگاه کنم می‌شود گفت که محتوای خوب و قابل‌ قبولی بوده است.

الگوریتم پاندا با محتوا حساس است

باید یک محتوایی بنویسم که اصطلاحاً یک سر و گردن از آن‌ها بالاتر باشد، هم از لحاظ تعداد کلمات و هم از نظر ارزشمند بودن آن. این را در نظر داشته باشید که اینجا باید محتوایی را تولید کنم که کاربر به‌ جای اینکه سراغ صفحات و سایت‌های دیگری برود با خواندن مطلب من راجع به آن موضوع خاص کاملاً آگاهی پیدا کند.

موضوع دیگر اینکه حتماً این مورد برای شما آمده و مشاهده کردید که خیلی از محتواها و صفحات شما بعد از مدتی جایگاه‌ آن را از دست می‌دهند و افت می‌کنند، درصدی از این مورد می‌تواند به الگوریتم پاندا برگردد چون محتوای شما شاید یک زمانی باکیفیت بوده ولی الان ۶ ماه از آن گذشته و وبسایت‌ها و محتواهای بهتری آمدند و طبیعی هم است که شما افت کنید.

این مورد را در Search Console بررسی کنید و ببینید که بعد از ۳ ماه چه اتفاقی افتاده یا هر ماه را با ماهِ قبل مقایسه کنید و ببینید که چه فرقی کرده است و چقدر افت داشتید و به یک چگالی برسید که چرا این اتفاق افتاده است، احتمالاً درصد زیادی از آن از طرف الگوریتم پاندا باشد و شما لازم هست که دوباره روی آن محتواها کار کنید و بتوانید محتوای ارزشمندی را ارائه دهید. پس پیشنهاد می‌کنم این مورد را بررسی کنید و کلمات‌ کلیدی که با آن‌ها بالا هستید را هرچند وقت یک‌بار جستجو کنید و ببینید که آیا رقیب جدیدی پیدا کردید یا خیر؟!

پاندا گوگل نماد چیست

این الگوریتم در سال 2011 اولین نسخه آن منتشر شد و این مورد را نظر داشته باشید که الگوریتم‌ها هرچند وقت یک‌بار آپدیت می‌شوند و بسیاری از الگوریتم‌های گوگل چندین و چند بار آپدیت شدند.

اتفاقی که در سال 2011 افتاده بود این بود که محتوای بی‌کیفیت خیلی زیاد شده بود و این گوگل را تهدید کرده بود و خیلی اتفاق بدی بود و گوگل دنبال راه‌ حلی بود که بتواند این اتفاق را بهتر بکند و الگوریتم پاندا را منتشر کرد. در آن زمان وبسایت‌ها افت شدیدی کردند و دلایل مختلفی هم داشت.

دلایل اُفت رتبه سایت در گوگل

یک دلیل این بود که برای این‌که یک وبسایت بالا بیاد، یک نفر چندین‌ بار کلمه‌ کلیدی را در مطلب استفاده کرده بود، ولی الان دیگر این اتفاق نمی‌اُفتد و به این کار اصطلاحاً Keyword Stopping می‌گویند.

این‌ که شما چندین‌ بار به‌ طور غیرطبیعی یک کلمه کلیدی را در متن خودتان استفاده کنید، گوگل به‌ شدت با آن برخورد و در حقیقت شما را جریمه می‌کند و رتبه وبسایت‌تان را پائین می‌آورد!

عدم رعایت نکات ویرایشی و نگارشی

نکته بعدی بحث ویرایشی و نگارش متن است، چون این نکته‌ای است که گوگل واقعاً به آن توجه می‌کند و افرادی هم که کارشناس امور محتوا هستند باید به این نکته دقت کنند.

نکته دیگری که خیلی مهم است این است که کاربر باید راحت باشد و وقتی در وبسایت شما محتوا را می‌خواند هم از لحاظ نوع فونت و هم از لحاظ رنگ متن، تصاویر و طراحی خوب حس خوبی داشته باشد. (تجربه کاربری)

اگر به این صورت نباشد باید بدانید که Panda Algorithm را اذیت کردید، چون الگوریتم پاندا و الگوریتم‌های دیگر گوگل به رضایت کاربر خیلی اهمیت می‌دهند!

 

استفاده از تبلیغات زیاد

فرض کنید کاربرها وارد وبسایت شما می‌شوند و محتوا را می‌خوانند. محتوا و طراحی هم خیلی خوب است اما خیلی تبلیغ استفاده می‌کنید و این تبلیغات است که کاربرها را اذیت می‌کند و ممکن است که اصلاً از سایت خارج شوند و این یک نمره منفی برای شما است.

جریمه الگوریتم پاندا چیست

و اما می‌رسیم به جریمه کردن وبسایت شما توسط الگوریتم‌های گوگل به‌ خصوص الگوریتم پاندا . همه الگوریتم‌های گوگل اگر یک‌سری اصول را رعایت نکنید شما را اذیت می‌کنند و وبسایت‌تان جریمه می‌شود و الگوریتم پاندا هم این جریمه را دارد و اتفاقاً جریمه آن جریمه سنگینی است و ممکن هست شما وقتی سایت‌تان افت می‌کند دیگر نتوانید رشد کنید و این اتفاق واقعاً می‌افتد و برای خیلی از وبسایت‌ها رخ داده که دیگر نتوانستند رشد کنند به دلیل این‌ که حجم محتوای بی‌کیفیت خیلی زیاد بوده است و این کار بخشودنی نبوده است.

ولی وبسایت‌هایی هم بودند که جریمه شدند و رتبه آن‌ها افت کرده و ترافیک‌شان خیلی کم شده است. با خیلی از کلمات‌ کلیدی دیگر جایگاهی نداشتند و شروع کردند به تولید محتوا، به حذف محتواهای بی‌کیفیت و تولید محتواهای باکیفیت و این دو باید با هم اتفاق بی‌افتد، این‌ که شما فقط محتوای بی‌کیفیت را حذف کنید به این دلیل نیست که نخواهید جریمه بشوید و به حالت قبل برگردید!

لازم است که محتوای با کیفیت‌تان بیش‌ از‌ پیش بهتر باشد و تعداد آن بیشتر باشد، کیفیت آن بیشتر باشه و حالا فقط بحث کمیت نیست و می‌شود گفت که گوگل ممکن است سایت شما را ببخشد و از جریمه شدن وبسایت شما صرف نظر کند. نکته‌ای که در این‌جا مطرح است، این است که وبسایت شما با این‌ که حتی جریمه شدید و الان شروع کردید به تولید محتوای با ارزش ولی باز هم رتبه نمی‌گیرید و رشد نمی‌کنید.

وبسایت‌ها به چند دسته تقسیم می‌شوند:

یک وبسایتی که کارش خوب است و تولید محتوای با ارزش می‌کند، احتمال جریمه شدن آن از  الگوریتم پاندا گوگل تقریباً صفر درصد است.

یک‌ سری وبسایت‌هایی هم داریم که برخی از مطالب آن بی‌کیفیت هستند و برخی از محتواهای آن خوب، یعنی شاید بگوییم 50/50 است، ولی برای این وبسایت می‌تواند اتفاق خوبی بی‌افتد، یعنی محتوای بد را حذف و با محتوای جدیدی که تولید می‌کند، ویرایش کند و در کنار محتواهای قبلی که خوب بودند قرار دهد.

مواقعی هم هست که شما از ابتدا شروع کردید به تولید محتوای بی‌کیفیت، یعنی اصلاً پایه و اساس وبسایت شما محتوای بی‌کیفیت بوده است! و صفحات نامناسبی برای سئو دارید. نکته این‌جاست که وقتی این اتفاق می‌افتد و شما بخواهید از این حالت خارج شوید خیلی‌ خیلی سخت است.

بعضی مواقع پیشنهاد می‌شود اگر می‌خواهید با وبسایت‌تان کار جدید کنید، کلاً بی‌خیال این وبسایت بی‌کیفیت شوید و یک دامنه جدید ثبت کنید و سایت خود را از نو شروع کنید چون حجم این کار خیلی زیاد است که بخواهید محتوای بی‌کیفیت را حذف کنید و محتوای با کیفیت تولید کنید.

شاید از خودتان بپرسید چه محتوایی، محتوای باارزش است؟! که اگر قرار است من از امروز آن را شروع کنم، این محتوا باید چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

باید چند سؤال از خودتان بپرسید:

آیا محتوای من واقعاً باکیفیت است و ارزش خوانده شدن را دارد؟!

آیا اگر در صفحه اول گوگل باشد، کاربر لازم است که به صفحات و مطالب دیگر برود و آن‌ها را هم بخواند؟!

آیا محتوای من اصول ویرایشی و نگارشی را رعایت کرده است؟!

آیا من محتوای یکسانی در وبسایتم دارم؟! (یعنی شاید کمی کلمه‌ کلیدی‌ های آن متفاوت باشد ولی عیناً موضوع و محتوا راجع به یک بحث است.)

سؤال دیگری که می‌توانید از خودتان بپرسید این است که کاربر بعد از اینکه مطلب را خواند اولین جمله و کلمه‌ای که به ذهنش می‌رسد چیست؟

آیا از محتوا ناراضی است که ممکن است اصلاً به وبسایت سر نزند؟! یا اینکه خیلی‌ خوب است و تعامل برقرار می‌کند؟

آیا برای شما نظر می‌گذارد؟ یا این‌ که برای دوستانش هم در شبکه‌های اجتماعی دیگر به اشتراک می‌گذارد؟ و یا حتی تشویق می‌شود به این‌که دیگر محتواهای شما را هم بخواند یا خیر؟

اگر بتوانیم به این سؤال‌ها پاسخ مثبتی بدهیم قطعاً می‌توانیم بگوییم که سایت ما برنده است و قطعاً می‌توانیم بگوییم وبسایت ما توسط الگوریتم‌های گوگل بخصوص الگوریتم پاندا مورد تأیید قرار گرفته است و هم‌چنان که به کارمان ادامه می‌دهیم و بین رقبای خودمان همیشه در نتایج اول تا سوم هستیم!

نتیجه‌گیری

تا جایی‌ که برای شما جذاب باشد درباره الگوریتم پاندا صحبت کردم و این مورد را هم اضافه کنم که تمام این موارد بر اساس تجربه افرادی است که در این حوزه کار کردند و یا مطالبی که در سایت‌های معتبر انتشار پیدا کرده است.

گوگل هیچ‌وقت نمی‌گوید که الگوریتم پاندا دقیقاً چه مواردی را بررسی می‌کند، مثلاً یک چک‌لیستی ارائه کند و بگوید که اگر این 20 مورد را رعایت کنید همه‌چیز درست می‌شود!

خیر، به این‌صورت نیست و واقعاً همه‌چیز بر اساس تجربه است. در سئو، ما سرنخی به‌ طور مستقیم از گوگل نمی‌گیریم، باید خودمان تجربه کنیم و شکست بخوریم و افت رتبه داشته باشیم تا بتوانیم پیشرفت کنیم.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید