بلاگ

الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چیست و چه تاثیری دارد؟

الگوریتم مرغ مگس خوار

در این مقاله به‌ طور مشخص می‌خواهم راجع‌ به الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل صحبت کنم. بگویم که این الگوریتم اصلا چیست و چه مزیتی برای ما دارد و چه کارهایی را می‌توانیم انجام بدهیم که جزء سایت‌هایی باشیم که الگوریتم مرغ مگس خوار ما را بیشتر دوست داشته باشد و بتوانیم در نتایج بیشتری بالا بیاییم‌.

الگوریتم مرغ مگس خوار چیست و چه تاثیری دارد؟

دوستان الگوریتم‌ گوگل هر روز و هر روز آپدیت و اضافه می‌شوند به این دلیل که کاربرهایی که در گوگل در ثانیه و لحظه میلیون‌ها بار جستجو می‌کنند، تجربه‌ خوبی داشته باشند، آن نتیجه‌هایی اولی که برای آن‌ها می‌آید کاملا نتیجه‌های مرتبطی باشد تا بتوانند در واقع خیلی سریع جستجو کنند و به آن نتیجه‌ای که می‌خواهند برسند.

حالا الگوریتم مرغ مگس خوار در واقع بر اساس بهتر رساندن مفاهیم محتوای هر سایت سعی می‌کنند سایت ها را رتبه بندی کند. یعنی آن محتوایی که شما نوشتید را درک کند و دیگر بسته به کلمه‌ی کلیدی نیاید یک‌ سری نتایج را نشان بدهد. احتمالا اگر شما خیلی اهل جستجو باشید، چند سال گذشته وقتی جستجو می‌کردید، خیلی از جستجوها به شما آنقدر کمک نمی‌کرد و لازم بود که بیشتر توضیح بدهید اما الان کمی شرایط متفاوت شده به‌ خاطر اینکه گوگل با الگوریتم مرغ مگس خوار بیشتر مفهوم را می‌فهمد، خیلی مهم است، آن مفهوم را درک کند که بر اساس این درک درست بهترین نتیجه جستجو را به شما نشان دهد.

الگوریتم مرغ مگس خوار

مرغ مگس خوار نماد چیست

یک مثالی برای شما بزنم خیلی جالب است تا برای شما شفاف بشود. بروید در گوگل «ماشین» را جستجو کنید. احتمالا مطمئن هستید که یک‌ سری تصویر ماشین برای شما می‌آورد و یک‌ سری سایتی که ماشین دارد. بعد بروید «ماشین‌ها» را جستجو کنید. احتمالا انتظاری که شما دارید این است که تعداد زیادی در هر تصویر برای شما ماشین بیاورد چون شما گفتید ماشین‌ها. در صورتی که برای شما یک کارتونی را به اسم ماشین‌ها می‌آورد. The cars، که یک کارتونی راجع‌ به ماشین‌ها است و آن را برای شما می‌آورد. یعنی ببینید شما یک «ها» اضافه کردید و کاملا درک کرده که شما دنبال یک فیلم هستید، دنبال ماشین نیستید، دنبال خودرو نیستید و این دو تا کاملا دو جستجو مجزا محسوب می‌شوند.

سایت را که برای خرید و اجاره‌ی مَسکن هستند را بیاورد. بعد حالا کنار آن «درد» را جستجو کنید. ببینید که چه نتیجه‌ای را برای شما می‌آورد. خیلی جالب است. وقتی شما مَسکن را جستجو می‌کنید خب می‌خواهید که یک‌ سری اخبار را راجع‌ به خانه بدانید. اصلا می‌خواهید که خانه بخرید یا اجاره کنید یا اینکه اصلا می‌خواهید خانه ببینید، تصویر مَسکن را ببینید که این نتایج را کامل برای شما می‌آورد.

ولی وقتی مَسکن درد را جستجو می‌کنید گوگل می‌فهمد که مَسکن، درد ندارد. و دارید راجع‌ به مُسکن درد صحبت می‌کنید. و می‌آید درواقع یک‌ سری قرص، دارو و این‌ها را به شما معرفی می‌کند که یک‌ سری مُسکن هم برای سر درد، خیلی، حتما بروید این مثالی را که گفتم جستجو کنید. کامل متوجه می‌شوید که مرغ مگس‌خوار دارد چه کار می‌کند. کامل متوجه می‌شوید که چقدر این الگوریتم می‌تواند مهم باشد. یعنی وقتی مفهوم را می‌گیرد دیگر نیاز نیست یک‌ سری سایت‌هایی که کلی کلمه‌ی کلیدی کنار هم می‌گذارند، چون قبلاً اینطوری بود‌. مثلاً سایت‌هایی هستند که هیچ ربطی به کلمات کلیدی نداشتند، پایین‌ آن می‌آمدند اضافه می‌کردند.

الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل

در گذشته و حتی در همین الان برخی وبسایت ها بودن یک‌سری Meta Keyword بصورت زیاد اضافه می‌کردن و در یک‌سری نتایج بالا می‌آمدن. یعنی اصلا هیچ دلیلی نداشت که آن سایت بالا بیاید و آن امتیاز را بگیرد و صرفا بر اساس تعداد زیاد استفاده از کلمه کلیدی بالا آمده بودن،و همین موضوع در گذشته باعث می‌شد در صفحه‌ اول لینک‌های ۱ و ۲ قرار می‌گرفتن و بازدید کننده می‌گرفتن و کاربران طبیعتاً در ثانیه‌ی اول از سایت خارج می‌شوند، یعنی حتی اگر شما محتوای جذابی هم داشتید، بازدیدکنندگان از سایت خارج می‌شدن چون اصلا یک چیز دیگر را جستجو کردن. پس تا به الان با توضیح کلی الگوریتم مرغ مگس خوار آشنا شدیم.

الگوریتم مرغ مگس خوار

الگوریتم مرغ مگس خوار

حالا سراغ این برویم که اصلا چرا اسمش مرغ مگس‌خوار شده است. چون شما می‌دانید که هر الگوریتمی یک اسمی دارد و یک دلیلی پشت آن هست. من کمی راجع‌به این حیوان جستجو کردم که متوجه بشم اصلا قضیه‌اش چیست و چه کار می‌کند، چون تاحالا از نزدیک آن را ندیدم و نمی‌دانم ماجرایش چی هست. به این رسیدم که این حیوان دو، سه تا مزیت دارد که احتمالا باعث شده الگوریتم گوگل این اسم را به خود بگیرد. یکی اینکه خیلی حیوان دقیقی است و خیلی هم در کارهایش فرز است. اصطلاحا خیلی سریع است. و اگر دقت کنید این الگوریتم دقیقا دارد همین را به ما می‌گوید. ما اگر هر چیز را جستجو کنیم با یک دقت خاصی دارد به ما نتایج را نشان می‌دهد. حالا ما می‌توانیم چه کار کنیم برای اینکه آن محتوایی که داریم می‌نویسیم در چند نتیجه سرچ کردن گوگل وجود داشته باشد.

 

بیشتر بخوانید:

چند نکته مهم در مورد الگوریتم مرغ مگس خوار

چند تا نکته وجود دارد که شاید خیلی هم ساده باشد ولی شاید ما اصلا رعایتش نمی‌کنیم. ابتدا باید بگویم ما وقتی می‌خواهیم یک محتوایی را بنویسیم یا آن کارشناس محتوایی که می‌خواهد بنویسد باید با چه دیدی بیاید این کار را انجام دهد.

1. آشنایی با کلمات هم خانواده کلمه کلیدی اصلی

یک زمانی هست که شما مثلا می‌خواهید راجع‌ به یک فوتبالیست بنویسید، قطعا نیاز است که بروید نگاه کنید، راجع‌به آن فوتبالیست چه چیزهایی، چه کلمات کلیدی جستجو می‌شود. در واقع می‌شود گفت که کلمات کلیدی هم خانواده‌اش چه چیزهایی هستند. مثال می‌زنم، مثلاً فرض کنید وقتی شما می‌خواهید راجع‌ به یک فوتبالیست بنویسید، البته من چون خیلی فوتبالی هستم مثال فوتبال را زدم!

می‌روید جستجو می‌کنید و می‌بینید که این فوتبالیست یک اسم مستعار دارد. اسم دیگری که کمتر شناخته شده است ولی به این نام هم به دلایلی صداش میزنن. یا مثلاً فرض کنید که راجع‌ به همسرش جستجو می‌شود. راجع‌ به کودکی‌اش جستجو می‌شود. مثلاً راجع‌ به یک‌ سری تکنیک‌ها که شما هیچ اطلاعاتی ندارید

حال شناخت این کلمات هم خانواده چه تاثیری دارد؟

همین طور که بالا گفتیم الگوریتم گوگل به دنبال محتوایی میگرد که به سرچی که از یک شخصی می‌شود بسیار نزدیک باشد. حال شما با استفاده درست از کلمات هم خانواده در متن به گوگل نشان می‌دهید که محتوای شما نسبت به محتوای دیگران به چیزی که یک شخص سرچ می‌کند مرتبط تر است و در نتیجه گوگل در رتبه بندی شما را نسبت به محتوای دیگر در اولویت قرار می‌دهد.

اشتباهی که نباید انجام داد

بعنوان مثال یک مقاله را جلوی خودتان گذاشتید و می‌خواهید ترجمه کنید، فقط همان را ترجمه می‌کنید و عینا در وب‌سایت‌تان می‌گذارید‌. و نه  در آن مقاله اسم مستعارش گفته شده، نه راجع‌ به همسرش گفته شده، نه راجع‌ به بچه‌اش گفته شده، نه راجع‌ب ه داستان کودکی‌اش گفته شده. یک مقاله خیلی جذابی هم هست ولی شما از کلمات هم خانواده استفاده نکردید.

بعد می‌بینید که یک سایت دیگری هست که عینا یک مطلبی شبیه شما یعنی با همان موضوع نوشته ولی خیلی تکمیل‌ تر از شما است. حتی نتیجه‌اش بالاتر از شما هم هست. شما هیچ‌وقت هم نمی‌توانید به آن برسید، به دلیل این که فقط نسبت به شما از کلمات مرتبط تری استفاده کرده است و مقاله یک ساختار مرتبط به هم دارد.

در نتیجه

استفاده درست از ابزار‌هایی که به شما کمک می‌کند با هم خانواده های کلمات کلیدی خود آشنا شوید و حتی آشنایی درست با محتوا هایی که کلمات هم خانواده دارند اهمیت زیادی دارد که می تواند اولین قدم شما باشد

2. کاربری که به سایت شما می‌آید جای دیگری نرود

دومین کاری که می‌توان انجام داد، که دوباره به همین کار اولی مربوط می‌شود این است که کاربری که به سایت شما می‌آید جای دیگری نرود یعنی آنقدر ما بیاییم دنبال هم‌ خانواده‌ها بگردیم و آن مطلب‌مان را کامل کنیم که کاربر بیشتر در سایت بماند. و  به‌ نسبت نرخ پرش کمتری داشته باشد. در کنارش هم حتی برود مطالب دیگر را هم ببیند‌. همه‌ی این‌ها به این کمک می‌کند که درواقع این الگوریتم مرغ مگس خوار سایت من را بیشتر درک کند. از زوایای دیگر به آن نگاه کند.

استفاده درست و به جا در متن از کلمات کلیدی

این که شما در یک متن بیش از اندازه از کلمات کلیدی خود هم استفاده کنید، می‌تواند تاثیر عکس بگذارد، زیرا کاربر هر چقدر هم از طریق کلمه کلیدی جذب شده باشد تکرار مداوم آن باعث می‌شود برایش خسته کننده به نظر رسد زیرا کاربر به دنبال اطلاعات از آن کلمه است نه خود کلمه کلیدی.

مثلاً من می‌خواهم با عبارت مَسکن یا مُسکن درد بالا بیایم بعد در متن می‌گویم: بله یک مُسکن درد به اسم فلان داریم که مُسکن دردی است که خیلی کمک می‌کند به درد!

کاربران نیاز به اطلاعات از کلمه کلیدی دارند

استاده مدام از کلمات کلیدی برای کاربر جالب نیست. و این را دقیقا مرغ مگس‌خوار هم متوجهش می‌شود. زیرا تولید همچین محتوایی اصلا تنوع ندارد، دوما که کاربری که به سایت آمده از سایت می‌رود، راحت سایت را ترک می‌کند‌. پس همه‌ی این‌ها دست به‌ دست هم می‌دهد که دیگر آن کاربر به سایت شما برنگردد، یا همان لحظه سایت را ترک کند. هرچقدر هم که شما UI خوبی داشته باشید، سرعت خوبی داشته باشید، شما اصل داستان را که محتوای سایت است را خوب کار نکردید. بعد حالا هرچقدر هم بروید روی Back Link دادن کار کنید، احتمال اینکه محتوا شما دیگر بالا بیایید خیلی کم می‌شود. چون شما مفهوم را به آن معنا نرساندید و انگار دارید با ربات صحبت می‌کنید.

3. زبان‌های نشانه گذاری

یک نکته‌ی دیگر هم به شما بگویم شاید خیلی جالب باشد. این هم باز به نوعی به این الگوریتم مربوط است. یک زمانی است که شما می‌خواهید یک Keyword را جستجو کنید، یعنی گوگل به شما یک‌سری نتیجه نشان می‌دهد اما اول می‌آید به شما پاسخ هم می‌دهد. این خیلی جالب است.

چون در این حوزه کار کردم به شما می‌گویم، مثلا یک پرنده‌ای به اسم مرغ عشق را جستجو می‌کنید. احتمالا با این پرنده آشنا هستید. عمر مرغ عشق را جستجو می‌کنید. قبل از اینکه برای شما یک‌سری وب‌سایت بیاورد، به شما می‌گوید ۵ تا ۱۰ سال. اصلا دیگر نیاز نیست شما وارد صفحات دیگر بشوید. چون شما فقط می‌خواهید یک جواب بگیرید، یک جواب یک خطی و حتی یک کلمه‌ای‌. این هم دوباره از همان مرغ مگس‌خوار ریشه می‌گیرد به این دلیل که خب گوگل رفته یک‌سری وب‌سایت‌های خیلی خوب را بررسی کرده است.

الگوریتم مرغ مگس خوار

احتمالا در ایران بهترین وب‌سایتی که ما باید داشته باشیم ویکی‌پدیا است. ویکی‌پدیای فارسی که به آن اعتماد داریم. این را بررسی می‌کند و مثلا در مطالبش نوشته مرغ عشق ۵ تا ۱۰ سال عمر می‌کند. بعد وقتی شما این را جستجو می‌کنید درست است که شاید ویکی‌پدیا را لینک اول یا دوم بیاورد اما اولین چیزی که برای شما می‌آورد همان ۵ تا ۱۰ سال است.

پاسخ گوگل به شما قبل از این که در وبسایتی وارد شوید

یعنی آن محتوا را درک کرده است. فهمیده که شما «عمر» که می‌گویید یعنی چی. لازم نیست که بگویید مرغ عشق چند سال باید عمر کند، همین ۳ تا کلید واژه برای آن کافی است. وقتی که شما این را جستجو می‌کنید دیگر به شما نتیجه نهایی را نشان می‌دهد،  انگار رفتید با یک نفر صحبت کردید.

من باید چی بنویسم که در نتیجه‌های بیشتری بالا بیایم.

جستجوی گوگل به این سمت می‌رود که با کمترین کلمات کاربر را به بهترین نتیجه برساند! البته این چیزی که می‌گویم دیشب اتفاق نیفتاده و خیلی وقت است که اینطور است ولی خب هر روز بهبود داده می‌شود. قطعا در همه‌ی کلمات کلیدی، همه‌ی عبارات شما جستجو می‌کنید به این نتیجه‌ها نمی‌رسید ولی خب بعضا اگر خیلی اهل جستجو باشید مثل من می‌توانید وجود الگوریتم مرغ مگس خوار را در اکثر جستجوهایتان براحتی حس کنید و کسی هم که خوب جستجو کند از آن طرف خوب می‌تواند متوجه بشود که من باید چی بنویسم که در نتیجه‌های بیشتری بالا بیایم.

من اگر می‌خواهم راجع‌به به یک موضوعی بنویسم مثلا همین یک کلمه‌ی کلیدی خاصی را، بیایم در کنارش تمام هم‌خانواده‌هایش را بررسی کنم و ببینم که چقدر جا دارد که آن محتوا کامل تر و از موضوعات مختلف مرتبط بهره بگیریم برای جامع بودن محتوا.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید