بلاگ

راهنمای جامع دیجیتال مارکتینگ در صنعت پزشکی

دیجیتال مارکتینگ تجهیزات پزشکی

طبق آمارهای جهانی بیش از ۸ میلیارد گوشی هوشمند در دست انسان‌ها وجود دارد. طبق آمار ضریب نفوذ اینترنت، در کشور ما حتی افراد در روستاهای کوچک هم دارای اینترنت هستند.
با توجه به اینکه بیش از ۴۰ میلیون ایرانی در اینستاگرام و به همین مقدار هم در شبکه‌های پیام‌رسان حضور دارند می‌توان نتیجه گرفت حضور پزشکان در فضای اینترنت یک الزام به حساب می‌آید. بنابراین به تمامی عزیزان فعال و خدمتگذار جامعه پزشکی پیشنهاد می‌کنیم راهنمای جامع دیجیتال مارکتینگ در صنعت پزشکی را عمیقاً مورد مطالعه قرار دهند و از مزایای چشمگیر آن بهره ببرند.


چرا دیجیتال مارکتینگ و پزشکی به‌هم گره خورده‌اند؟

دلیل اصلی تعداد بسیار زیاد افرادی است که نه تنها به صورت آنلاین فعال هستند بلکه به دنبال راهکارهایی برای حل مشکلات‌شان در فضای آنلاین می‌گردند. به همین دلیل صنعت پزشکی نمی‌تواند و در واقع نباید دیجیتال مارکتینگ را نادیده بگیرد. این دیدگاه بسیار عاقلانه است که ترکیب دیجیتال مارکتینگ و پزشکی را دریایی از فرصت‌ها تصور کنیم.


مارکتینگ پزشکی

دیجیتال مارکتینگ در واقع شامل بازاریابی با موبایل، بازاریابی محتوایی، بازاریابی با موتورهای جستجوگر، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی و غیره می‌باشد. از آن‌ جایی که دیجیتال مارکتینگ در مقایسه با روش‌های بازاریابی سنتی نه تنها روشی ارزان بلکه بسیار اثرگذار است، صنعت پزشکی نباید از آن غافل شود.

 

دیجیتال مارکتینگ در صنعت پزشکی چه تحولاتی ایجاد کرده است؟

بازاریابی با موتورهای جستجوگر: مشاغلی که بازاریابی موتورهای جستجوگر را همراه بهینه‌سازی آن‌ها و کمپین‌های تبلیغاتی به خدمت گرفته‌اند نسبت به آن دسته از مشاغلی که این ویژگی را ندارند بسیار بیشتر دیده می‌شوند.

 

بازاریابی با موتورهای جستجو بازاریابی شبکه‌های اجتماعی: افراد در شبکه‌های اجتماعی فعال هستند و شبکه‌های اجتماعی در حقیقت معادل بازاریابی کلامی است. این نوع بازاریابی نقش بسیار بزرگی در صنعت پزشکی دارد. اگر افراد زیادی در اطراف شما، پزشکی خاصی را به شما توصیه کنند شما به احتمال زیاد به آن دکتر مراجعه می‌کنید.

 

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

 

شرکت بازاریابی پزشکی 

1. بیش از ۴۰ درصد از بیماران می‌گویند که اطلاعاتی که از طریق شبکه‌های اجتماعی پیدا کرده‌اند، روی نحوه رسیدگی به درمان و سلامت آن‌ها تأثیر گذاشته است.
متخصصان در صنعت پزشکی تعهدی دارند مبنی بر به‌ وجود آوردن محتوای آموزشی که به بیماران در موارد مرتبط به سلامت‌شان کمک خواهد کرد و قابلیت به‌ اشتراک‌گذاری در رسانه‌های اجتماعی را دارد. نظرات دیگران با وجود این که مورد اعتماد هستند اما منبع دقیقی به حساب نمی‌آیند. خصوصاً زمانی‌ که پای مسئله بسیار مهمی مانند سلامت در میان باشد.

2. افراد در رده سنی ۱۸ تا ۲۴ سال معمولاً بیش از دو برابر افراد ۴۰ تا ۵۵ سال شبکه‌های اجتماعی در مورد سلامت بحث می‌کند. این آمار بیانگر این است که افراد ۱۸ تا ۲۴ سال می‌توانند با شبکه‌های اجتماعی و روش‌های جدید ارتباطی، به‌ راحتی خود را تطبیق دهند که این، پیوستن متخصصان پزشکی به چنین مباحثی را ضروری می‌کند.

 

دیجیتال مارکتینگ در پزشکی (پیوستن پزشکان به شبکه های اجتماعی)
3. ۹۰ درصد افراد پاسخگو که رده سنی ۱۸ تا ۲۴ سال دارند معتقدند که به اطلاعات به اشتراک‌
گذاشته شده در شبکه های اجتماعی توسط افراد، می‌توان اعتماد کرد.

۴. ۱۹ درصد از مالکان گوشی‌های هوشمند، حداقل یک اپلیکیشن مربوط به سلامت را روی‌ گوشی‌های خود دارند.

مارکتینگ در صنعت پزشکی (اپلیکیشن سلامت)
۵. مطابق با تحقیق انجام شده توسط موسسه Mediabistro،از۵۴٪ از بیماران احساس راحتی 
بیشتری می‌کنند زمانی‌ که پزشکان به دنبال توصیه‌های پزشکی از طریق جوامع آنلاین برای درمان بهتر مشکلات آن‌ها باشند.

۶. طبق تحقیقات موسسه MedTechMedia،ز۳۱٪ از پزشکان حرفه‌ای برای شبکه‌سازی‌ حرفه‌ای، از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند.

۷. طبق آمارهای جهانی ۴۱٪ از افراد گزارش دادند که شبکه‌های اجتماعی در انتخاب تجهیزات پزشکی خاص، پزشک یا بیمارستان خود تاثیر گذاشته است.

۸. حدود ۶۰ درصد از پزشکان اذعان دارند که شبکه‌های اجتماعی در ارائه خدمات پزشکی آن‌ها به بیماران‌شان تاثیر مثبت گذاشته است.

 

نگاهی به روندهای پزشکی در سال ۲۰۱۸

 یک دگرگونی چشمگیر در صنعت پزشکی قابل مشاهده است که هم نمایانگر فرصت‌ها و هم فضای رقابتی برای بازاریابان است. ۲ متغیر اصلی این تحول را به پیش می‌برد. اولاً افزایش تعداد مخاطبان صنعت پزشکی که از ابزارهای دیجیتال استفاده می‌کنند. دیگری تغییر از سرویس‌های هزینه‌بر صنعت پزشکی به مدل‌هایی است که بر اساس رضایت بیمار و کیفیت ارائه می‌شوند.


دیجیتال مارکتینگ در پزشکی
۶ استراتژی دیجیتال مارکتینگ برای پزشکان:

۱. داشتن وب‌سایت:

بستر اصلی دیجیتال مارکتینگ در سراسر جهان وب‌سایت به حساب می‌آید. برنامه‌هایی مثل اینستاگرام، فیسبوک، لینکدین و … ابزارهای جانبی برای دیجیتال مارکتینگ هستند.
شروع دیجیتال مارکتینگ برای پزشکان با داشتن یک وب‌سایت حرفه‌ای با امکانات کامل و در عین‌حال ساده برای استفاده بیماران است. امکاناتی از قبیل ارائه مقالات آموزشی رایگان، سرویس نوبت‌دهی، اطلاعات تماس، شبکه‌های اجتماعی متصل به وب‌سایت، اطلاعات کامل در مورد پزشک و رزومه ایشان و … آغاز می‌شود.
تا ۵ سال گذشته تقریبا با یک وب‌سایت معمولی هم امکان حضور در اینترنت وجود داشت اما در پاراگراف قبلی تاکید بر داشتن یک وب‌سایت حرفه‌ای داشتم چرا که وجه تمایز پزشکان معمولی از پزشکان حرفه‌ای که می‌خواهند در فضای اینترنت بازاریابی و برندسازی انجام دهند، یک وب‌سایت حرفه‌ای است.
یک وب‌سایت حرفه‌ای شامل گرافیک بسیار عالی، مقالات کامل و راهنماهای مناسب برای بیماران است تا بتوانند به راحتی از آن‌ها استفاده کنند.

۲. بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو:

محتوای این وب‌سایت باید مناسب با الگوریتم‌های گوگل طراحی شده باشد تا در نتایج جستجو در موتور جستجوگر گوگل (بیشتر از ٪ ۹۰ جستجوها در گوگل انجام می‌شود)، نام وب‌سایت به عنوان ارائه‌دهنده آن خدمت خاص یا درمان، در صفحه اول نمایش داده شود.
در مورد اهمیت در صفحه اول گوگل صرفا به یک آمار جهانی که شرکت گوگل آن را ارائه داده است اشاره می‌کنم:
۹۴ ٪ افراد که در گوگل جستجو می‌کنند فقط صفحه اول آن را می‌بینند و حتی حدود ۸۰ درصد افراد فقط لینک اول یا دوم را می‌بینند. بنابراین همانطور که ملاحظه کردید می‌توان به اهمیت حضور در صفحه اول پی‌برد.

دیجیتال مارکتینگ در صنعت پزشکی (سئو)

۳. حضور در شبکه‌های اجتماعی:

با توجه به آمارهای داده شده در مورد شبکه‌های اجتماعی، پزشکان باید حتماً در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، لینکدین، فیسبوک، آپارات و … حضور داشته باشند.
این حضور برای برندسازی آن‌ها اثر بسیار زیادی خواهد داشت و در نهایت منجر به درآمد بیشتر می‌شود.

۴. تولید محتوا:

بحث تولید محتوا بسیار مفصل است اما اگر بخواهم به‌صورت خلاصه به آن بپردازم، یک پزشکی حرفه‌ای باید به صورت منظم محتوا، تولید کند و در وب‌سایت خود و شبکه‌های اجتماعی منتشر کند.
نوشتن مقاله و تولید ویدئو آموزشی برای وب‌سایت، انتشار عکس یا ویدئو در شبکه‌های اجتماعی، ارائه گزارش‌هایی مبنی بر درمان بیماران خود یا حضور در همایش‌های گوناگون تنها بخشی از انواع تولید محتوا برای پزشکان است.
با توجه به اینکه پزشکان تخصص بسیار مهمی دارند و همه انسان‌ها قطعاً با آن‌ها ارتباط پیدا می‌کنند به راحتی می‌توانند محتوا آماده کنند. و فقط کافی است به‌صورت منظم این کار را انجام دهد.

تولید محتوا
برای نظم دادن به پروسه تولید محتوا هم می‌توانند به راحتی از یک جدول هفتگی یا ماهانه استفاده کنند. به عنوان مثال روزهای یکشنبه هر هفته یک مقاله حدود ۱۰۰۰ کلمه نوشته و در وب‌سایت خود منتشر کنند، یا برای روزهای زوج برای صفحه اینستاگرام خود و سایر شبکه‌های اجتماعی محتواهای کوچک که به ریز محتوا معروف هستند تولید کنند.

۵. پاسخگویی:

یکی از قسمت‌های مهم در فضای دیجیتال ایجاد ارتباط با مخاطب و احساس خوب در افراد است. در بخش‌های مختلف در فضای دیجیتال مارکتینگ مخاطبان باید به‌راحتی با پزشکان ارتباط برقرار کنند. به عنوان مثال اینستاگرام یا بخش‌هایی که مربوط به نظرات افراد در وب‌سایت است.
یکی از فرایندهای مهم در دیجیتال مارکتینگ برای پزشکان، پاسخگویی مناسب و سریع به مخاطبان خود است. مخاطبان پزشکان قطعاً به دنبال راه‌حلی برای بیماری خود یا عزیزان‌شان هستند و این نکته نشان‌دهنده اهمیت سرعت پاسخ‌دهی در این حرفه می‌باشد.

۶. مدیریت نه اجرا:

اجرای دیجیتال مارکتینگ در صنعت پزشکی یک الزام به حساب می‌آید. اما با توجه به دغدغه پزشکان بر درمان بیماران و ارتقاء دانش خود امری وقت‌گیر خواهد بود. بنابراین به پزشکان و فعالان صنعت پزشکی توصیه می‌شود که برای اشراف به موضوع دیجیتال مارکتینگ در حد مدیریت آن، دانش خود را افزایش دهند و به عنوان مثال با مفاهیم کلی وب‌مستری آشنا شوند. 

برای اجرای دیجیتال مارکتینگ بهتر است از افراد یا شرکت‌های ارائه‌دهنده این خدمات استفاده کنند تا در نهایت نتیجه سریع‌تر و بهتری بگیرند. در حقیقت نباید دیجیتال مارکتینگ مانعی در ارائه خدمات پزشکی به بیماران شود.

دیجیتال مارکتینگ در صنعت پزشکی (وبمستری) 7. اقدام:

در نهایت مهم‌ترین مسئله شروع دیجیتال مارکتینگ می‌باشد. با توجه به تعداد زیاد پزشکان در کشور ما و در برابر آن‌ها بیماران و حق انتخابی که آن‌ها دارند و همینطور گستردگی استفاده از اینترنت مهم‌ترین مسئله شروع دیجیتال مارکتینگ به حساب می‌آید.
یک ایده‌عالی اگر اجرا نشود به دستاوردی نخواهد رسید. اما در مقابل آن اگر یک ایده معمولی به‌صورت عالی اجرا شود قطعاً دستاورد بی‌نظیری خواهد داشت.

در مورد اهمیت اجرای دیجیتال مارکتینگ در صنعت پزشکی نتیجه یک جستجوی ساده در مورد جراحی بینی را با شما به اشتراک می‌گذارم:
تنها در مورد جستجوی عبارت جراحی بینی در جستجوگر گوگل بیش از ۳۱ میلیون نتیجه جستجو وجود دارد و این نشان دهنده تعداد زیاد صفحات ساخته شده در مورد جراحی بینی است! که بیانگر بازار بسیار پر رقابت این این حرفه می‌باشد.
در نهایت به همه پزشکان عزیز و فعالان در صنعت پزشکی توصیه می کنم تا با گسترش دانش خود در این بخش از صنعت بازاریابی «دیجیتال مارکتینگ» که آینده بازاریابی جهان هم خواهد بود اقدامی موثر برای برندسازی و خدمات بهتر به مخاطبان خود انجام دهند.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید