بلاگ

چرا ما باید از کسانی که رسانه ما را ترک می‌کنند تشکر کنیم؟!

چرا ما باید از کسانی که رسانه ما را ترک می‌کنند تشکر کنیم؟!

این رسانه می‌تواند یک کانال تلگرامی باشد یا یک صفحه اینستاگرام باشد، فرقی نمی‌کند. یک رسانه‌ای که تولید محتوا می‌کند، تعدادی فالوور دارد که هر روز فالوورها اضافه یا کم می‌شوند، حالا دلیل این‌ که کم می‌شوند چیست، آن‌ها را بررسی کنیم و چرا باید از کسانی که به هر دلیلی آن رسانه را ترک می‌کنند به‌ عنوان کسی که صاحب آن رسانه است تشکر کنیم.

می‌خواهم در مورد تجربه خودم بگویم که در طول مدت این سال‌ها خیلی‌ها به پیج من اضافه شدند و خیلی‌ها آن‌را ترک کردند و می‌خواهم این تجربه را به شما انتقال بدهم تا شما هم اگر کانال تلگرام، صفحه اینستاگرام، صفحه لینکدین، صفحه توئیتر و یا هر جایی که صاحب رسانه‌ای هستید بتوانید با این مشکل به‌ طور اصولی روبرو شوید.

رسانه ها

برای مثال بخش ادمین کانال تلگرامی مدرسان پیشتاز که در یک روز حدوداً بین 10 تا 15 نفر از کانال رفته‌اند، به همین راحتی! و احتمالاً یک تعدادی هم اضافه شدند که فعلاً نمی‌خواهم راجع به آن صحبت کنم.

در این مورد اتفاق عجیب و غریبی نیفتاده است و طبق معمول یک‌ سری پُست‌ها درباره دیجیتال مارکتینگ، یک‌ سری پُست‌های آموزشی در مورد فناوری اطلاعات و …. بوده و یا معرفی کارگاه. طبق روالی که هر روز انجام می‌شد. یعنی این صفحه یک صفحه معمولی است برای من که هر روز آن را نگاه می‌کنم و هر روز کمتر یا بیشتر این اتفاق دارد می‌افتد، چند نفر از کانال می‌روند و تعدادی هم به کانال اضافه می‌شوند.

اولین سؤالی که برای دیگران پیش می‌آید این است که:

چرا از بیرون به این شکل نیست و فرد فکر می‌کند که کانال هر روز رشد می‌کند؟

دلیل این است که اکثر اوقات تعداد افرادی که اضافه می‌شوند بیشتر از تعداد کسانی است که از کانال رفتند. این را می‌شود گفت که ساده‌ترین دلیل آن است، چون معمولاً من وقتی بررسی می‌کنم، می‌بینم که اگر 10 نفر از کانال یا پیج رفتند، در همان روز 12 نفر اضافه شدند و یا این‌ که برابر هست اگر 10 نفر رفته‌اند، 10 نفر اضافه شدند و هیچ تفاوتی حاصل نشده است و صد البته دلیل‌هایی که وجود دارد برای این‌که افراد رسانه‌ ها را ترک کنند.

دلایل ریزش اعضای کانال تلگرام و جلوگیری از آن

1. محتوای کانال

اولین و مهم‌ترین دلیل که وجود دارد بحثِ محتوای کانال است، شاید خیلی از افراد زمانی از محتوا استفاده می‌کردند و برای آن‌ها مفید بوده ولی یکنواخت شده و محتوا دیگر آن‌ قدر از نظر آن‌ها ارزشمند نیست و کانال را ترک می‌کنند و این مورد را هم اضافه کنم که این در شرایط ارگانیک یا طبیعی اتفاق می‌افتد، یعنی کسی که خودش وارد آن رسانه شده است به دلیل این بوده که محتوا را دوست داشته و یک زمانی هم آن را ترک می‌کند. 

عکس رسانه

این‌ که ما بخواهیم به اجبار کسی را وارد کانال کنیم قطعاً نمی‌تواند مفید باشد. پس اولین بحث، محتوا برای کاربران است و تعارفی هم ندارد حق او است که محتوای خوبی بگیرد و هر وقت هم خواست به راحتی آن رسانه را ترک کند و این یک زنگ خطر است برای صاحب آن رسانه که بداند که محتوای خوبی را ارائه نمی‌کند و متوجه شود که یکی از دلایل ترک کردن کاربران این مورد است و حالا بایستی بیاید و تغییری ایجاد کند و یا محتوا را عوض کند!

ولی طبیعتاً اگر ریزشی در کانال نباشد صاحب رسانه به خودش می‌گوید که کار من خیلی درست است و همین مسیر را ادامه می‌دهم!

این نکته اولی است که می‌توانیم از آن‌ها سپاس‌گزار باشیم و از آن‌ها تشکر کنیم و متوجه شویم که محتوای ما خوب نیست! حالا  دلایل دیگر که صرفاً محتوا نیست را بررسی می‌کنیم.

2.  محتوای رسانه

دلیل دیگری که من تجربی به آن رسیدم این بود که خیلی از افرادی که وارد کانال می‌شوند، اصلاً متوجه نمی‌شوند محتوای کانال چیست! مثلاً خیلی از افراد سؤال می‌کردند آیا دیجیتال مارکتینگ همان نتورک مارکتینگ در فضای دیجیتال است؟!

محتوای رسانه

و وقتی به این کاربران جواب داده می‌شد، می‌دیدم که فردا از کانال خارج شدند. که خیلی هم خوب است، چون این کاربران به کانالی وارد شدند که اطلاعی درباره آن نداشتند و خارج شدند.

مشکل در پیج اینستاگرام

این اتفاق در اینستاگرام هم رخ می‌دهد و فقط نمی‌خواهم درباره تلگرام صحبت کنم. کاربری که صفحه اینستاگرام را فالو کرده است، اصلاً نمی‌داند چه صفحه‌ای را فالو کرده است! مثلاً از عکس پروفایل یا آیدی و یا بایو صفحه خوشش آمده است! و آن را فالو کرده و یا این‌ که مثلاً یکی از پُست‌های آن خیلی جالب بوده است و آن را فالو می‌کند.

بعد از مدتی می‌آید و به راحتی آن را Unfollow می‌کند و یا این‌ که هیچ‌وقت آن‌ها را لایک نمی‌کند. به این دلیل که متوجه بیزینس و برندینگ آن صفحه و کانال نشده است.

آزمایش دیگری که انجام دادم این بود که خیلی از افرادی که آنفالو می‌کردند، از آن‌ها سؤال می‌کردم که چرا آنفالو کردند؟ خیلی‌ها پاسخ می‌دادند که ما اصلاً متوجه موضوع پیج نشدیم و شاید یک هفته در پیج بودیم و فکر می‌کردیم کانال در مورد موضوع دیگری است!

شاید اشتباه از من بوده است و در توضیحات می‌توانستم موارد بیشتری را بنویسم و متن بهتری داشته باشم و آن کاربر کاملاً متوجه شود که این محتوا برای کیست و برای چیست و آیا مناسب او است یا خیر.

بنابراین با دومین دلیل و شاید مهم‌ترین دلیلی که در مورد رسانه ها وجود دارد مخصوصاً در مورد تلگرام آشنا شدیم و اگر بخواهم یک فرق اساسی بین تلگرام و اینستاگرام را بگویم، این است که در تلگرام شاید Left، خیلی بیشتر به چشم بیاید و در اینستاگرام این است که افراد شاید بعد از مدت طولانی‌تر آنفالو کنند ولی به هرحال محتوای آن را دنبال نمی‌کنند، یعنی تعامل ندارند.

مشکل در پیج رسانه

3. محدودیت تعداد پست 

دلیل سومی که بررسی کردم، تعداد پُست‌هایی است که ما در روز و هفته ارسال می‌کنیم.

باید حوزه خودمان را کامل بشناسیم، اگر واقعاً این‌طور باشد که در یک صفحه‌ای که راجع به دیجیتال مارکتینگ است، روزی 10 یا 20 پُست ارسال کنم! واقعاً افراد آن‌را دنبال نمی‌کنند.

شاید ببینیم که پست‌ها بازدید شده است ولی واقعی نیست! و این مورد را زمانی می‌توانم بیشتر متوجه شویم که پُست‌هایی ارسال کنیم که دعوت به اقدام (CTA) داشته باشد یعنی انتهای ویدئو از کاربر بخواهیم کاری انجام دهد.

وقتی تعداد پُست‌ها زیاد باشد و هر روز ده‌ها مقاله و مطلب ارسال کنم متوجه می‌شوم که افراد اصلاً نمی‌بینند. این بازخوردی بوده است که من از کاربرها گرفتم، این‌ که بیان کردند که حداقل یکی از پُست‌ها را دنبال کردند.

وقتی چنین بازخوردهایی می‌گیرم، نمی‌توانم برای این‌ که رشد زیادی داشته باشم هر روز چندین پُست ارسال کنم، ممکن است از طرفی واقعاً کاربرها را اذیت می‌کنم. این مورد را حتی با یک نظرسنجی در کانال یا استوری هم می‌توانید متوجه آن شوید و پیشنهاد می‌کنم این کار را انجام دهید و واقعاً بازخورد بگیرید.

4. ممبر فیک تلگرام

نکته دیگری هم که وجود دارد، بحثِ کاربر فیک یا جعلی است. بله ممبر یا فالوور فیک هم وجود دارد با یک سری نام‌ها و پروفایل‌ های عجیب و هیچ کاربردی هم ندارد. که این مورد را تلگرام دارد حذف می کند. یعنی کانال‌هایی که با خیلی از کاربران فیک بالا آمدند، تلگرام آن‌ها را حذف می‌کند. این مورد برای خیلی از کانال‌ها اتفاق افتاده است.

در اینستاگرام هم خرید فالوور فیک به هرحال وجود دارد که صد البته بارها گفته شده است که بدترین کار ممکن است.

ممبر فیک در رسانه
ممبر فیک در رسانه

نتیجه‌گیری

پس اگر بخواهیم یک نتیجه‌گیری کلی کنیم از کسی که به خاطر نداشتن محتوای خوب کانال را ترک کرده است، قطعاً باید تشکر کنیم و واقعاً می‌تواند خیلی‌ خوب باشد، حتی می‌توانیم بعداً از آن‌ها سؤال کنیم و دلیل بخواهیم و حتی اگر نکته‌ای را به ما بگویند که بتواند به ما کمک کند که بتوانیم در آینده بهتر باشیم.

همه این موارد باعث می‌شود که بینیم که شاید محتوای ما خوب نیست! یا متوجه شویم که تعداد تبلیغات ما زیاد است! یا این‌ که مطالب حاشیه‌ای زیاد داریم!

امیدوارم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

2 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید