بلاگ

5 معیار مهم در پایش و بررسی رشد پیج اینستاگرام شما

 بررسی رشد پیج اینستاگرام 

خریداری اینستاگرام توسط فیسبوک در سال 2012 به مبلغ یک میلیارد دلار ایده‌ای عالی بوده و در سال 2019 اینستاگرام توانست 20 میلیارد دلار از تبلیغات خود کسب درآمد کند. این‌گونه ارقام و مبالغ ارقامی فروشندگان و بازاریابان باهوش را به این فکر وامی‌دارد که وقت آن رسیده تا به این رسانه جدی‌تر فکر کنند.

اگر به تازگی به 120 میلیون و 700 هزار کاربر اینستاگرام پیوسته‌اید و یا این‌که دارای یک پروفایل هستید اما هنوز دنبال‌کننده‌ای به دست نیاورده‌اید، اجازه ندهید که شخصی به شما بگویید که دیر دست به این کار زده‌اید! مادامی که توجه بسیاری از مردم معطوف به این برنامه است، هیچ‌گاه برای شروع دیر نخواهد بود.

نحوه رشد پیج در اینستاگرام

اگر می‌خواهید مانند کسانی که در چند سال اول حضورشان در اینستاگرام میلیون‌ها دنبال‌کننده به دست آوردند به موفقیت برسید تنها نیاز است که معیارهای گوناگون را پایش و بررسی کنید. خوش‌بختانه اینستاگرام انجام این بررسی را بسیار آسان نموده است.

درآمد اینستاگرام از تبلیغ‌کنندگان آن به‌دست می‌آید. هرچقدر پروفایل تبلیغ‌کنندگان عملکرد بهتری در برنامه اینستاگرام داشته باشد (impressions،engagement، conversions) این تبلیغ‌کنندگان هزینه بیشتری را صرف خواهند کرد. بنابراین اینستاگرام تمام معیارهای مورد نیاز مرتبط با Insights را برای آن‌ها فراهم کرده است که در هر بیزینس پروفایلی قابل دسترسی هستند.

مرحله 1:

صفحه پروفایل خود را باز کرده و بر روی سه خط افقی (یا منو همبرگری) در گوشه بالا سمت راست صفحه ضربه بزنید و سپس بر روی Insights ضربه زده تا به معیارها دسترسی پیدا کنید.                

مرحله 2:

حال که پی بردید چگونه می‌توانید به این معیارها دسترسی پیدا کنید، بیایید برویم به سراغ 5 عدد از مهم‌ترین معیارهایی که برای پایش و بررسی رشد  پیج اینستاگرام شما ضروری هستند.

 

  1. شمارش تعداد دنبال‌کنندگان (فالوورها)

دلیل اصلی اهمیت این معیار در رشد پیج اینستاگرام شما این است که باید آگاه باشید که از چه نقطه‌ای شروع به کار کرده‌اید و دلیل بعدی این است که باید بدانید انتظار دارید به کجا برسید. این معیار اساس یک استراتژی فوق‌العاده بازاریابی دیجیتالی است. برای مثال، آیا شما با هزار دنبال‌کننده شروع کرده و انتظار دارید که در طی 6 ماه به پنجاه هزار دنبال‌کننده برسید؟ این هدفی فوق‌العاده است و حالا می‌توانید بگویید:

ما نیاز به 8167 دنبال‌کننده در ماه داریم تا در عرض 6 ماه به 50 هزار نفر برسیم (6 ÷ 1000-50000) حال با این هدفی که مد نظر دارید، می‌توانید شروع به پایش معیارهای زیر کنید زیرا مرتبط با هدف شما هستند. 

  1. Impressions (ایمپرشن‌)

Impressions معیاری با اهمیت در رشد پیج اینستاگرام است زیرا به شما می‌گوید که پست‌های‌تان چندبار مورد بازدید قرار گرفته‌اند. نکته جالب این است که این معیار حتی از معیاری مانند engagement یک گام فراتر رفته و می‌تواند به شما بگوید که کاربران چندین بار پست‌های شما را مشاهده کرده‌اند. حتی اگر با پست‌ها تعاملی نداشته‌اند. این کاربران در اولین مرحله از سفر ارزشی مشتری به نام آگاهی هستند. در این مرحله افراد با کسب‌وکار شما آشنا می‌شوند اما لزوماً شروع به تعامل با شما نخواهند کرد. آن‌ها پست‌های شما را لایک نمی‌کنند، نظر نمی‌دهند و یا به دایرکت شما پیام ارسال نمی‌کنند، تنها به کنجکاوی می‌پردازند تا نسبت به شما آگاهی و شناخت به دست بیاورند.

پایش و بررسی معیار Impressions ضروری است زیرا به شما می‌گوید چند نفر به پست‌های شما دسترسی پیدا کرده‌اند. اگر این تعداد افزایش پیدا کند، متوجه خواهید شد که درست پیش می‌روید. اما اگر این تعداد کاهش یابد، بدان معنا است که شما مرتکب عملی شده‌اید که باعث افت و پس رفت پست‌های شما شده است.

به خاطر بسپارید که Impressions با پایش میزان بازدید‌کننده‌های وبسایت‌تان برابر است. این معیار به شما می‌گوید که به‌طور کل چندین دفعه پست‌های شما مشاهده شده‌اند و این عدد شامل افرادی که پست‌های شما را چندین مرتبه بازدید کرده‌اند نیز می‌شود. اما reach تعداد هر بازدیدکننده منحصربه‌فرد می‌باشد که در ادامه توضیح داده خواهد شد. 

  1. Reach

تعداد ریج‌‌های پروفایل اینستاگرام شما عبارت است از تعداد پروفایل‌های منحصر به فردی که پست‌های شما را بازدید کرده اند. مقدار reach از impressions کمتر است زیرا هر بار که فردی پروفایل شما را بازدید می‌کند یک عدد به impressions اضافه می‌شود حتی اگر آن فرد 10 بار از پروفایل شما بازدید کند.

همان‌طور که در بالا نیز اشاره شد، این مانند تعداد بازدید کننده‌های منحصر به فرد وبسایت شما است و معیار خوبی برای پی بردن به این‌ که چه تعداد افرادی پروفایل شما را بازدید کرده‌اند می‌باشد. درست مانند Impressions هر چقدر تعداد بینندگان پروفایل بالاتر برود، تعداد کاربرانی که از برند شما آگاه می‌شوند نیز بیشتر خواهد شد. از این نقطه شما بازدیدکنندگان و کاربران را به مرحله دوم سفر ارزشی مشتری که تعامل می‌باشد هدایت می‌کنید، مرحله‌ای که در آن از طریق لایک کردن، نظر دادن، اشتراک‌گذاری، ذخیره کردن و ارسال پیام به دایرکت با محتوای شما تعامل خواهند کرد. 

 

  1. Engagement

داشتن نرخ تعامل بالا عاملی  مهم برای استراتژی بازاریابی اینستاگرام شما ضروری است زیرا به الگوریتم اینستاگرام می‌گوید که محتوای شما چیزی است که مردم به دنبال دیدن آن هستند. قطعاً شما نمی‌خواهید که صد هزار دنبال‌کننده داشته باشید اما پست‌های تان تنها 10 لایک دریافت کنند. اگر این‌طور باشد الگوریتم با خود فکر می‌کند که مخاطبین شما به محتوای‌ شما اهمیتی نمی‌دهند و در صفحه اکسپلور و یا صفحات خودشان علاقه‌ای به محتوای شما نشان نخواهند داد.

درحالی‌ که دنبال‌کنندگان شما بالا می‌روند، انتظار دارید که engagement نیز افزایش پیدا کند.

Engagement عبارت است از:

  • لایک
  • نظر
  • ذخیره‌سازی پست
  • ارسال پیام به دایرکت

این موارد نه تنها برای الگوریتم ضروری هستند بلکه برای سایر افراد نیز مهم هستند. مردم می‌خواهند بدانند که اگر دیگران برای محتوای شما ارزش کافی قائل هستند آن‌ها نیز پست‌ها را لایک کنند و یا نظر بدهند. هرچقدر افراد بیشتری پست شما را لایک کنند، شانس بیشتری وجود دارد که شما بتوانید فردی را از مرحله آگاهی به مرحله تعامل از سفر ارزشی مشتری ببرید.

نرخ engagement بهترین شاخص برای پی بردن به این‌که آیا محتوا برای مخاطب جذاب بوده است می‌باشد.  اگر پستی 100 لایک دریافت کند و پستی دیگر 500 لایک، نشان‌دهنده‌ این است که شما باید تعداد لایک و نظرات هر پست را رصد کرده تا پی ببرید که کدام یک نرخ engagement را افزایش می‌دهد.

علاوه‌بر این تعداد دفعاتی که یک پست ذخیره شده است نیز مهم می‌باشد. پستی که ذخیره شده باشد به کاربر این اجازه را می‌دهد که در زمانی دیگر توسط گزینه Saved در پروفایل خود به آن مراجعه کند. کاربرانی که پست‌های شما را ذخیره می‌کنند، به‌طور غیرمستقیم به شما می‌گویند که “لطفا از این نوع محتوا بیشتر تولید کنید”.

  1. میزان بازدید استوری

آخرین معیار با اهمیت برای پایش و بررسی رشد پیج اینستاگرام میزان بازدید از استوری شما است. این میزان از تعداد دنبال‌کنندگان شما کمتر خواهد بود و احتمالاً مقدار آن تقریباً نزدیک به مقدار engagement هر پست (مجموع تعداد لایک‌ها، نظرات و دفعات اشتراک‌گذاری) می‌باشد.

این بازدیدها به شما می‌گویند که چند نفر استوری 24 ساعته شما را بازدید کردند و این نشانه‌ای مهم از قدمت پروفایل شما است. اگر کاربران تمایل به تماشای استوری‌های شما دارند این بدان معنا است که آن‌ها به محتوایی که شما به نمایش می‌گذارید علاقه‌مندند.

میزان بازدید استوری‌ها تعداد افرادی است که آن‌‌ها را تماشا کرده‌اند اما معیارهای دیگری نیز وجود دارند که عبارتند از تعداد:

  • (Actions taken from your story) اقداماتی که بر روی استوری صورت گرفته است.
  • (Profile visits) بازدید از پروفایل
  • Reach
  • Impressions
  • Follows
  • Navigations
    • افرادی که در استوری‌های شما به عقب برگشتند.
    • افرادی که در استوری‌های شما جلو رفته‌اند.
    • افرادی که استوری‌های شما را رد کرده‌اند.
    • افرادی که از استوری‌های شما خارج شده‌اند.

تمامی این معیارها با کشیدن صفحه به سمت بالا زمانی که استوری شما در حال پخش شدن می‌باشد قابل دست‌یابی است. با بررسی این‌که چند نفر به تماشای استوری‌های شما ادامه داده‌اند، پی خواهید برد که آیا محتوای شما موثر بوده است یا خیر. اگر تعداد زیادی از بازدیدکنندگان از استوری‌های شما خارج شده‌اند این بدان معنا است که دنبال‌کنندگان شما به محتوایی که به نمایش می‌گذارید علاقه‌ای ندارند و باید مجدداً تلاش کنید.

جمع‌بندی

به‌ عنوان بازاریاب تمام کاری که می‌توانیم انجام دهیم تلاش کردن و باز هم تلاش کردن است. با توجه کردن به معیارها خواهیم دانست که چه زمانی بهتر از انتظار عمل می‌کنیم و چه زمانی بدتر از آن و اگر حالت دوم صدق می‌کند زمان آن است که بیشتر تلاش کنیم. در نتیجه معیارها را پایش و بررسی کنید تا در توسعه و رشد پیج اینستاگرام خود به موفقیت دست یابید. این رسانه برای مدت زمان زیادی ماندگار خواهد ماند پس از آن استفاده کرده و بهره ببرید.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید