از دیپلم حسابداری و فرصت‌های شغلی آن چه اندازه می‌دانید؟

دیپلم حسابداری از جمله پرطرفدارترین رشته‌‌های فنی و حرفه‌‌ای است. رشته‌ای که بازار کار خوبی دارد و این بازار کار خوب باعث شده تا سطح استقبال عمومی برای گذراندن دوره‌‌های مهارتی آن بالا باشد. در دیپلم حسابداری قرار است اصول مدیریت مالی در یک نهاد اقتصادی را یاد بگیرید. مهارتی که به کار خیلی‌ها می‌آید.

هر جریان مالی از یک فروشگاه ساده تا شرکت‌‌های بزرگ تجاری در انبوهی از مبادلات پولی قرار دارند. جریان خرید و فروش کالاهایی که همه روزه در حال انجام شدن هستند و یا پرداختن به مطالبات مالی از قبیل حقوق و دستمزد، هزینه و خدمات و … همه و همه در حجم بالایی از تبادلات پولی قرار دارند. این حجم بالای تبادلات پولی باید در یک جریان منظم و حساب شده قرار بگیرند. در غیر این صورت سردرگمی مالی به سرعت هر مجموعه بزرگ و قدرتمندی را به آشفته بازاری سراسر هرج و مرج تبدیل خواهد کرد.

هرج و مرج مالی نتیجه‌ای جز ورشکستگی و نابودی کسب‌وکارها ندارد. برای همین است که تمام صاحبان کسب‌وکار در امتداد دنیای حرفه‌ای خود همواره سعی دارند تا یک جریان مالی حساب شده و کاملاً دقیق و شفاف داشته باشند. البته هنر ایجاد یک جریان مالی دقیق و شفاف مهارتی است که قرار است در دوره دیپلم حسابداری به شکل آکادمیک مطرح شود.

شاید یک فرد عادی بتواند صورت حساب‌های ساده و غالباً کم حجم یک فروشگاه کوچک را تنظیم کند و در نهایت یک جریان مالی دست و پا شکسته را تدوین نماید؛ اما در نهایت برای همین فضای ساده کسب‌وکار هم نمی‌تواند الگوی مالی حرفه‌‌ای و آینده نگری را طراحی کند.

تمام کسب‌وکارها، نهادهای اقتصادی و تجاری و حتی فضاهای خدماتی نیاز به الگوهای درست مالی دارند. الگوهایی که قرار است حساب و کتاب‌های آن‌ها را سر و سامانی داده باشد و حتی فراتر از آن یک برنامه مالی و شاید چشم‌‌انداز سرمایه‌گذاری را تدوین نماید. صاحبان کسب‌وکار به خوبی می‌دانند که خودشان به تنهایی از پس انجام چنین عملیات وسیع پولی و مالی بر نمی‌آیند. حداقل اینکه، زمان کافی برای انجام چنین عملیات مهم و حیاتی را ندارند. برای همین است که وقتی کسب‌وکاری بزرگ و بزرگ‌تر می‌شود، نیاز به جذب حسابدارهای بیشتر و بیشتری را احساس می‌کند.

بازار کار حسابداری

بازار کار حسابداری خوب است؛ چون هر کسب‌وکاری نیاز به مدیریت جریان مالی خود دارد. البته به یقین هر نهاد اقتصادی یک فرد عادی را به عنوان حسابدار قبول نمی ‌کند. بلکه انتظار دارد فردی که متصدی امور است، مهارت کافی و دانش لازم را داشته باشد. در نتیجه این تنها حسابدارها هستند که می ‌توانند پای در گود چنین کسب‌وکاری گذاشته، وظایف خطیر را بر عهده بگیرند.

به همین سادگی فضای حاکم بر بازار کار حسابداری رونق خوبی دارد. البته برای آنها که مدرک معتبر حسابداری دارند. زیرا برای اثبات مهارت خود به کارفرما در همان قدم اول باید مدرک معتبر حسابداری را عرضه کرده باشید. دوره جامع دیپلم حسابداری مقدمات ورود به این عرصه خطیر از بازار کار حسابداری می‌باشد. 

مقدمات برای ورود به دوره جامع دیپلم حسابداری

حسابداری به یقین یک علم کاملاً مستقل در دنیای کار با پول است. شغلی که برای نظم بخشیدن به جریانات مالی ابداع شده است. اگر تجربه یک کسب‌وکار ساده را داشته باشید، قطعاً با انبوه صورت حساب‌ها مواجه بوده‌اید. حتی اگر بخواهید نظم مالی یک خانه را زیر نظر بگیرید، به یقین با انبوه هزینه‌ها و درآمدها مواجه هستید.

وقتی ماجرا به سادگی جریان مالی یک خانه است، بعید است کسی بخواهد نظم و نظامی برای آن قائل باشد. اما وقتی ماجرا بسیار فراتر، در یک فضای بزرگ فروشگاهی و یا نهادهای تولیدی و تجاری و حتی خدماتی ظاهر می‌‌شود، حجم بسیار بالایی در کانال‌های مختلف از انواع صورت حساب‌های مالی پیدایشان می‌شود. در این حالت است که بدون داشتن نظم و نظامی حساب شده، فضایی به شدت غیرقابل کنترل و گیج‌‌کننده ایجاد خواهد شد.

حسابداری علمی است که با پول سر و کار دارد؛ اما هدف‌‌گذاری آن تولید ثروت نمی‌‌باشد. حسابدارها مهارت‌های تولید ثروت، اصول سرمایه‌گذاری، بازی با پول و یا سیاست‌گذاری‌های اقتصادی را یاد نمی‌گیرند. بلکه تنها مهارت نظم بخشیدن به جریانات مالی تا شفاف شدن تمام صورت حساب‌ها را یاد می‌گیرند. یک حسابدار برای تولید ثروت جذب یک مجموعه اقتصادی نشده است؛ بلکه برای نظم بخشیدن به جریان تولید ثروت همراه مجموعه ‌های اقتصادی فعالیت می‌کند.

در مقدمات برای ورود به دوره جامع دیپلم حسابداری نیاز به هیچ تحصیلات آکادمیکی ندارید. حسابداری یکی از رشته‌های بزرگ و بسیار محبوب دانشگاهی می‌باشد. تحصیلات این رشته از مقاطع کاردانی تا دوره‌های فوق دکترا در فضاهای دانشگاهی حضور دارند. اما برای ورود به دوره جامع دیپلم حسابداری نیاز به ارائه هیچ مدرک آکادمیکی نمی‌باشد.

بنابراین هر کسی با هر سطح تحصیلی و حتی هر سن و سالی می تواند تصمیم خودش را گرفته و برای ورود به بازار کار حسابداری در دوره جامع دیپلم حسابداری شرکت کند. در مدت زمانی که همراه دوره جامع دیپلم حسابداری طی خواهد کرد، به طور کامل با مبانی علم حسابداری آشنا خواهد شد و به خوبی مهارت مدیریت و نظم بخشیدن به جریانات مالی را کسب خواهد کرد.

نحوه کسب مدرک دیپلم حـسابداری

دیپلم حسابداری از جمله مدارک معتبر و بسیار محبوب فنی و حرفه‌ای می‌باشد. سازمان فنی و حرفه‌ای همه ساله با برگزاری آزمون‌هایی دوره‌ای برای تمامی رشته‌ها، سعی در معرفی افراد ماهر دارد. کسانی که می‌توانند در آزمون‌های فنی و حرفه‌ای نمره قبولی را کسب کنند، موفق به اخذ مدرک دیپلم در رشته مورد نظر خواهند شد.

دیپلم حسابداری نیز یکی از همین رشته‌ها است. لذا برای اخذ مدرک دیپلم حسابداری، چاره‌ای جز این ندارید که در آزمون‌های سازمان فنی و حرفه‌ای شرکت کنید. قبولی در آزمون حسابداری لازمه کسب مدرک دیپلم حسابداری است. اما برای ورود به آزمون نیز باید مقدماتی را طی کرده باشید.

لازمه ورود به آزمون دیپلم حسابداری، حضور در دوره‌های جامع آموزش حسابداری است. در این دوره‌ها، کارآموز با مفاهیم اساسی و کلیدی حسابداری آشنا شده و در مسیر پروژه‌های عملی راه و رسم نظم بخشیدن به جریانات مالی را یاد می‌‌گیرد. سپس در انتهای دوره از طریق همین محافل آموزشی به سازمان فنی و حرفه‌ای به عنوان یک کارآموز معرفی می‌شود تا با ورود به آزمون دیپلم حسابداری و کسب نمره قبولی، موفق به اخذ مدرک حسابداری معتبر شود.

سرفصل‌های آموزش دوره جامع حسابداری

کارآموزان در حین دوره جامع دیپلم حسابداری از مفاهیم پایه تا جریانات اختصاصی در گردش پولی را یاد می‌گیرند. به طور خلاصه باید گفت که دیپلم حسابداری مقدمه‌‌ای است برای پرورش افرادی که سر از دنیای اعداد، در گیر و دار جریانات مالی در می‌آورند.

در انتهای این دوره، کارآموز به خوبی می‌تواند مفاهیم و استانداردهای حسابداری را درک کند، ساختار مالی شرکت‌‌ها و نهادهای تجاری را تحلیل نماید، به یک برنامه جامع برای تدوین ساختار مالی انواع شرکت‌های تجاری بپردازد، صورت حساب های پولی و مالی را تجزیه و تحلیل کند و … . برای رسیدن به تمام این مهارت‌ها، دیپلم حسابداری شامل ۹ سرفصل کلی می‌باشد.

  • حسابداری مقدماتی که به تحلیل و تشریح پایه و اساس علم حسابداری می‌پردازد. در این سرفصل، کارآموز با مقدمات استانداردی از دنیای حسابداری مواجه می‌شود و نگرش ساختار یافته‌ای به جریانات مالی و پولی پیدا می‌‌کند.
  • حسابداری عمومی که در امتداد مفاهیم پایه مطرح می‌‌شود. در این بخش کارآموز با ساختار مالی عموم شرکت‌ها و نهادهای تجاری آشنا می‌شود و به یک درک عمومی از دنیای حسابداری دست پیدا می کند. به طوری که می تواند هر فضای مالی که رویکرد ساده ‌ای از جریانات پولی دارد را تجزیه و تحلیل کند.
  • آشنایی با حسابداری حقوق و دستمزد که این بخش از مهم‌ترین سرفصل‌ها در تدوین دیپلم حسابداری است. بسیاری از نهادهای تجاری در حضور پرسنل، اداره می‌‌شوند. غالباً تعداد پرسنل آنچنان زیاد است که بررسی حقوق و دستمزد آنها جریان مالی سنگین و وقت‌گیری خواهد شد. درک کامل مبانی استاندارد در حسابداری حقوق و دستمزد، تاثیر مستقیم بر موفقیت در بازار کار حسابداری دارد. تقریباً هر کسب‌وکاری نیاز به مدیریت دستمزد دارد و این کار تنها از عهده حسابدارها بر می‌آید.
  • آشنایی با استانداردهای حسابداری صنعتی نیز یکی از دیگر سرفصل‌های کلیدی در دوره دیپلم حسابداری است. در حسابداری صنعتی جدا از بحث حقوق و دستمزد، با چرخه کاملی از خرید و فروش انواع اقلام صنعتی مواجه هستیم. هر نهاد صنعتی دایر است تا در نهایت یک محصول صنعتی را تولید کرده، روانه بازار نماید.

 

دیپلم حسابداری

صفحات مهم سایت مدرسان پیشتاز

ممکن است این محصول بسیار کوچک با صرف کمترین مواد اولیه باشد و شاید هم بسیار بزرگ در ابعاد اجرای پروژه‌های ملی ظاهر شود. در نهایت هر جریان صنعتی در گیر و دار خرید و فروش مواد اولیه، محصولات تولید شده، دستگاه‌ها و ماشین‌آلات و انرژی می‌باشند. نظم بخشیدن به تمامی این جریانات مالی، شالوده حسابداری صنعتی را تدوین خواهد کرد. در دوره آموزش جامع دیپلم حسابداری قرار است درک کاملی از مفاهیم حسابداری صنعتی داشته باشیم.

  • کسب مهارت در امور بانکی از دیگر سرفصل‌های بسیار مهم است. در دنیای بزرگ تبادلات مالی، بانک‌ها حضور پررنگی دارند. تقریباً یک سمت هر جریان مالی در بخشی از تبادلات بانکی اتفاق می‌افتد. لذا وقتی قرار است مهارت حسابداری را با هدف بخشیدن به جریانات پولی هر نهاد اقتصادی دنبال کنیم، باید از تمامی اصطلاحات، تبادلات، روش‌های پولی و … در بانک‌ها مطلع باشیم. در دوره جامع دیپلم حسابداری کارآموز یاد می‌گیرد که چطور کاربر حرفه‌ای امور بانکی باشد.
  • آشنایی کامل با نرم‌افزار‌های حسابداری نیز در سرفصل‌های بنیادین قرار دارد. دیگر در دنیایی هستیم که هر جریانی به نوعی از طریق برنامه‌های کامپیوتری در حال مدیریت هستند. در این بین چطور می‌توانیم حسابداری را بدون مهارت کار با کامپیوتر در نظر بگیریم؟

در حال حاضر انواع نرم‌افزارهای مدیریت مالی طراحی شده‌اند که هر کدام توانمندی‌های خاصی در تدوین سیاست گذاری‌های مالی دارند. در دوره جامع آموزش حسابداری که به اخذ مدرک دیپلم حسابداری خواهد انجامید، شرح کاملی همراه با کسب مهارت‌های عملی از برخی نرم‌افزارهای پایه و متداول حسابداری صورت می‌‌گیرد.

  • آشنایی با روش‌های ترخیص کالا نیز در دستور دوره آموزش دیپلم حسابداری مد نظر قرار دارد. تجار حجم بزرگی از جریانات پولی را در سطح اقتصاد ملی مدیریت می‌‌کنند. هر گونه عملیاتی که منتهی به صادرات و واردات باشد، در گرو تبادل محصولات فیزیکی است. اما این ماجرا پروسه اداری خاص خود را دارد. نحوه درک مفاهیم پایه در تجارت و صادرات و همچنین اصول چگونگی ترخیص کالا از سرفصل‌های دوره جامع دیپلم حسابداری می‌باشد. 

در دوره حسابداری چه مهارت‌هایی کسب می‌کنیم؟

پس از پایان یک دوره جامع دیپلم حسابداری و گذراندن آزمون فنی و حرفه‌ای و در نهایت اخذ مدرک معتبر به عنوان یک حسابدار ماهر، توانایی حضور در بازار کار را داریم. اما این بازار کار حسابداری شامل چه فضاهایی است؟ و یا اینکه سوال را بهتر مطرح کرده باشیم، باید دید که قرار است با کسب چه مهارت‌هایی پای در عرصه گسترده بازار کار حسابداری بگذاریم؟ اصلی‌ترین مهارت‌هایی که در پایان دوره جامع دیپلم حسابداری خواهید داشت، به قرار زیر هستند.

  • کمک حسابدار: می‌توانید به عنوان یک حسابدار تازه کار برای کسب مهارت‌های عملی وارد بازار کار باشید و در مقام یک کمک حسابدار به کسب مهارت‌های تخصصی‌تری اقدام کنید.
  • مهارت در تنظیم اسناد مالی: می‌توانید به عنوان یک فرد آگاه به قواعد مالی، جذب شرکت‌های گوناگون باشید و مسئولیت تنظیم اسناد مالی را بر عهده بگیرید.
  • کاربر نرم افزار مالی: بسیاری از نهادهای تجاری و اقتصادی با انواع نرم‌افزارهای مالی و پولی کار می‌کنند. آنها نیاز به متصدیانی دارند که کار با این نرم‌افزارها را بدانند. لذا تنها جنبه‌های مهارت کار با رایانه را از یک حسابدار می‌‌خواهند. لکن همین نیاز ساده، به خودی خود می‌تواند یک استعداد بزرگ در بازار کار حسابداری باشد.
  • انبارداری: جالب است بدانید که انبارداری به عنوان یکی از فرصت‌های شغلی برای حسابدارها محسوب می‌شود. البته مراد از این انبارداری مربوط به جریان ورود و خروج کالا از فروشگاه‌های توزیع کالا می‌باشد.
  • مسئول سفارشات: از دیگر مهارت‌ها تا فرصت‌های شغلی برای دارندگان دیپلم حسابداری عهده‌دار شدن اجرای سفارشات در یک شرکت تجاری است. این مهارت در تنظیم درست سفارشات، الگوی پیدا کردن بهترین پیشنهادات و تنظیم برنامه بودجه‌بندی شده برای تامین نیازهای سازمانی است.

حسابداری یک حرفه مدرن و رو به پیشرفت است. قطعا باید ریشه‌های این حرفه را در تاریخ پیدایش پول و تبادلات مالی جستجو کنیم. اما آنچه به عنوان حسابداری مدرن از آن یاد می شود، تبدیل به یک علم به روز و رو به رشد شده است.

هرجا که تبادلات پولی در جریان است، نیاز به یک حسابدار الزامی است. حسابدارها برای نظم بخشیدن به جریانات مالی استخدام می‌شوند. بازار کار حسابداری آنچنان پر رونق است که می‌توان به شکل مستقل به تاسیس یک شرکت حسابداری پرداخت و در غالب پروژه‌های مالی به ارائه خدمات برای انواع سازمان‌ها و شرکت‌ها اقدام نمود. اگر می‌خواهید از این فرصت‌های مناسب شغلی بهره‌مند باشید، راه منطقی و اصولی از اخذ مدرک معتبر مانند کسب دیپلم حسابداری می‌گذرد. دوره جامع دیپلم حسابداری یک مسیر ساده و سریع برای کسب مهارتی است که خیلی ساده شما را در یک بازار کار گسترده قرار می‌دهد.