بلاگ

ایده‌های جذاب در سال ۲۰۲۰ برای تولید محتوا

محتوا چیست

تصمیم گرفتم در این مقاله به یکسری سوالات پر تکراری که معمولاً مخاطبین سایت یا کانال به روش‌های مختلفی آن را می‌پرسند پاسخ بدهم. یکی از جالب‌ترین سوالاتی که با آن مواجه می‌شوم و صاحبین کسب‌وکار و افراد مختلف از من می‌پرسند این است که نمی‌دانند باید چه محتوایی را تولید کنند. اهمیت تولید محتوا را می‌دانند اما وقتی می‌گوییم راجع به چه موضوعی باید محتوا تولید کنید خیلی در جریان آن نیستند. که در این مقاله پاسخ این سوال را خواهیم داد.

انواع روش های تولید محتوا

برای اینکه ما بتوانیم یکسری ایده‌های محتوایی خوبی داشته باشیم و بتوانیم از دل آن به موضوعات خوبی برسیم و در نهایت تولید محتوای موفقی داشته باشیم، به دو روش درون سازمانی و برون سازمانی تقسیم می‌شود.

انواع محتوا متنی 

در بخش اول که درون سازمانی است شما به صورت فیزیکی با تیم و مشتریتان وارد ارتباط می‌شوید. در قدم اول از واحدهای کاری که با آن در ارتباط هستید و همکار هستید، می‌توانید راجع به مشتری یکسری اطلاعات جمع‌آوری کنید.

مثلاً تیم فروش یکی از بهترین واحد‌هایی هست که تا زمانی که مشتری هنوز از سرویس و خدمت شما استفاده نکرده، می‌تواند به شما کمک کند به شما بگوید قبل از خرید یک سرویس یا خدمت چه سوالات، چه چالش‌ها و چه نیازهایی برای مخاطب و مشتری وجود دارد و ما می‌توانیم از طریق تولید محتوا به آن بپردازیم. یکی دیگر از واحدهای خیلی خوب در این زمینه واحد پشتیبانی است. واحد پشتیبانی بیشتر برای حین استفاده از یک سرویس است. اینکه زمانی که مشتری سرویس یا خدمت شما را انتخاب کرد و الان دارد استفاده می‌کند، با چه مشکلاتی مواجه می‌شود. چه چالش‌های جدیدی به وجود می‌آید که مدام یکسری سوال‌های پر تکرار در واحد پشتیبانی مطرح می‌شود.

بعنوان مثال آن داستان معروف سوالات متداولی که معمولاً عموم سایت‌ها دارند از اینجا خیلی خوب می‌تواند نشأت بگیرد که ما بتوانیم خیلی خوب به سوالات پرتعداد و جواب‌های شفاف و کمک‌کننده برسیم و مخاطبمان را از این جهت آماده کنیم. یا واحدهای مثل واحد CRM هم می‌تواند در این زمینه کمک کند.

روش دوم تولید محتوا درون سازمانی (ارتباط مستقیم با مخاطب)

یکی دیگر از روش‌هایی که در بخش درون سازمانی به شما می‌تواند کمک کند، ارتباط مستقیم با خود مخاطب و مشتری است. این که شما به روش خلاقانه‌ای مثل فرم‌های نظرسنجی یا تماس تلفنی مستقیم با مخاطبان یا مشتری ارتباط برقرار کنید و از او بخواهید که راجع به خودش و اتفاقاتی که در این مدت برایش افتاده صحبت کند. این که چه چالش‌هایی برایش افتاده؟ آیا از وقتی از این سرویس استفاده می‌کند نیازهایش حل شده است؟ چه مشکلات دیگری برایش به وجود آمده؟ و مجموعه این‌ها شما از طریق محتوا چه راهکارهایی را می‌توانید برای مخاطبتان ارائه کنید که به شفاف سازی برسد، از دیگر راه‌هایی هست که ما در شرایط درون سازمانی تجربه‌اش می‌کنیم و می‌توانیم روی آن کار کنیم.

تولید محتوا برون سازمانی

دسته دوم که مربوط به ایده یابی در زمینه تولید محتوا است، روش برون سازمانی است. ما یکسری ابزارها در فضای آنلاین داریم که کم و بیش از آن استفاده می‌کنیم برای اینکه ببینیم مهمترین دغدغه‌ها و سوالات و مشکلات مخاطبان چیست. موتورهای جستجو به خصوص موتور جستجوی گوگل، یکی از مهم‌ترین پایگاه داده‌هایی است که می‌تواند تشخیص دهد در حال حاضر مخاطبین و یا جامعه‌ای از مردم که یکسری ویژگی‌های مشخصی دارند، الان و در حال حاضر چه دغدغه‌هایی دارند.

 

استفاده از هوش مصنوعی گوگل برای تولید محتوا

کاری ندارم که این ویژگی و این قدرت گاهی وقت‌ها می‌تواند خیلی خطرناک باشد، اما وجودش و استفاده صحیحش در کسب و کارها از این جهت می‌تواند خیلی کمک کننده باشد. مثلاً شما وقتی می‌خواهید یک عبارتی را در گوگل سرچ کنید، احتمالاً دیده اید که گوگل یکسری موارد را پیشنهاد می‌دهد. مواردی که گاهاً خیلی خنده دار به نظر می‌رسد، اما هست. جزو مواردی است که مطمئناً مخاطبین و مردم آنها را سرچ کرده‌اند که گوگل هم دارد تشخیص می‌دهد که احتمالاً شما هم قصدتان سرچ کردن همان موارد است. یا زمانی که شما یک موردی را سرچ کردید وقتی که پایین اضافه می‌آیید در صفحه جستجوی گوگل یکسری پیشنهادات جانبی هم به شما می‌دهد آنها هم جزو مواردی است که گوگل تشخیص داده ممکن است به جستجو شما نزدیک باشد و به شما کمک کند که جستجوی هدفمندتری داشته باشید.

آنالیز وضعیت سرچ کلمات برای تولید محتوا با گوگل ترند

اینها ابزارهای خیلی ساده و دم دستی هستند، اما برای جلوتر ما می‌توانیم از یک سری ابزارهای خیلی قوی‌تر استفاده کنیم. مثلا گوگل ترندز. گوگل ترندز (trends.google.com) یکی از جالب‌ترین ابزار‌هایی است که ترندها و کلمات پرتکراری که در یک بازه زمانی جستجو شده را به شما نشان می‌دهد. مهمترین کاربردش هم می‌توان اینگونه نگاه کرد که بحث مقایسه هست. یعنی شما یک سری ترند‌ها را مقایسه کنید و بدانید در حال حاضر نسبت به یک موضوع واحد کدام ترند بیشتر و بهتر جستجو می‌شود و به نظر می‌رسد آینده بهتری دارد.

تولید محتوا بر اساس بازه زمانی مختلف

گاها زمانی که یکسری رویدادهای جهانی و معروف در دنیا برگزار می‌شود، به فرض همین چند وقت پیش ما موضوع جام جهانی را داشتیم، شما اگر ترند‌ها را سرچ کنید و از ابزار گوگل ترند استفاده کنید و کلمات پر کاربردی که مربوط به جام جهانی می‌شود را سرچ کنید ناگهان می‌بینید این ترند‌ها در یک بازه زمانی افزایش خیلی زیادی داشتند و بلافاصله پس از جام جهانی با یک نزول ناگهانی همراه می‌شوند. اینها نشان می‌دهد که ما از ترندها می‌توانیم استفاده کنیم برای اینکه ببینیم مردم چه محتوایی را در چه بازه زمانی جستجو می‌کنند.

دیگر ابزار های گوگل

یکی دیگر از ابزارها گوگل وبمستر یا گوگل سرچ کنسول است. اگر شما این ابزار را روی سایتتان سوار کرده باشید، بعد از یک مدتی که از این ابزار استفاده کرده باشید و شروع کند به دریافت و ذخیره اطلاعات، در بخش سرچ‌ها می‌توانید پرکاربردترین کلماتی که با سرچ آن‌ها مخاطب به سایت شما رسیده را بررسی کنید.

اهمیت این کار زمانی خیلی خوب دیده می‌شود که شما وقتی شروع می‌کنید روی این کلمات بررسی کردن، از دل آنها یکسری ایده‌های جدید به وجود می‌آورید که چگونه من می‌توانم روی یک کلمه کلیدی که به خوبی آن بالا می‌آید، بتوانیم آن را در ابعاد بزرگتری گسترش بدهم و در کلمات کلیدی که به من مربوط می‌شوند، اما در هر دلیلی در آن ضعیف هستم چگونه می‌توانم آنها را هم قوی ‌کنم و ورودی بیشتری در این زمینه داشته باشم. استفاده از گوگل کنسول و کلماتی که قبلاً به آن لینک خوردید و دیده شدید، خیلی به توسعه آن کلمات و به توسعه محتوایی که می‌خواهید تولید کنید کمک می‌کند.

یکم تخصصی تر نگاه کنیم

به عنوان مثال به قسمتی از آنالیز وضعیت یک سایت که به کمک ابزار google search console به ما داده شده است می‌پردازیم که اطلاعاتی در اختیار ما می‌دهد.[/vc_column_text][vc_single_image image=”2201″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

طی این آنالیز میتوان نتیجه گرفت ما کلمات های کلیدی که انتخاب کردیم از لحاظ ترند بودن یا همان میزان بازدید خوب بوده است زیرا طبق آمار Impressions تقریبا نزدیک 10 هزار بار سایت ما در دید مخاطب در گوگل قرار گرفته است.

و بحث مهم  تر میزان نرخ کلیک است که در این آمار نشان می‌دهد که 811 بار بر روی لینک های سایت (لینک مقالات و صفحات سایت) کلیک کردن.

حال از این دو چه نتیجه‌ای میتوان گرفت:

نتیجه کلی را در قسمت Avarege CTR که یعنی میانگین نرخ تبدیل می‌توان پی‌برد به طور ساده تر بخواهیم بگویم یعنی شما به نسبت میزان دیده شدن چقدر توانستید مخاطب های خود را جذب کنید به به شکل درصد این آمار را به شما نشان می‌دهد که حد نسبتا خوب آن بالای 10% است.

نکته:

شما با ارائه محتوای خوب با در نظر گرفتن میزان نیاز مخاطب و آنالیز کلمات و استراتژی در سئو میتوانید جذب مخاطب کنید و این گونه تولید محتوای خود را به نتیجه برسانید.

در تولید محتوا فراموش نکنید!

بعد از داشتن ایده باید به این نکته توجه کنید که بدلیل تنوع در نوع مخاطب باید ۳ نوع محتوا آماده و منتشر کنید:
۱- محتوای متنی مانند مقالات
۲- محتوای ویدئویی که بدلیل اثرگذاری بسیار زیاد ویدئو باید مورد توجه قرار بگیرد
۳- محتوای صوتی (تقریبا همه سالانه بیش از 1000 ساعت در حال رانندگی یا تردد با وسایل نقلیه هستیم که فرصت عالی برای ستفاده از محتوای صوتی پادکست ها است)

سخن پایانی

این کل ابزارها و مواردی بود که می‌خواستم به شما معرفی کنم. زمانی که شما این کلمات را پیدا کردید و متوجه شدید چه دغدغه‌هایی در کسب‌وکار شما وجود دارد و چه کلمات کلیدی از طریق آنها می‌توانید به مخاطبین برسید، از دل آنها می‌توانید یکسری ایده‌های محتوایی پیدا کنید که با تولید محتوا در آن زمینه، هم نسبت به آن کلمات کلیدی قوی می‌شوید، هم می‌توانید به خوبی به نیاز و مشکل مخاطبینتان پاسخ دهید.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید