ترید چیست؟

به ‌طور کلی کلمه‌ی ترید به عمل خرید و فروش سهام، بورس، ارزهای دیجیتال و سایر دارایی‌ها اشاره دارد. خرید و فروش می‌تواند به‌ صورت فردی، بین چندین کشور یعنی در سطح بین‌المللی انجام شود. ترید به عنوان یکی از مشاغل پردرآمد در سطح جهان شناخته می‌شود. افرادی که به‌ صورت تخصصی آموزش ترید می‌بینند تا در این حوزه فعالیت کنند را تریدر یا معامله‌­گر می‌نامند. در بخش بعد تعریف دقیق‌تری از حرفه‌ی معامله‌­گری به شما ارائه خواهیم داد.

تریدر کیست؟

تریدر یا معامله‌­گر (Trader) به فردی گفته می‌شود که خرید و فروش در بازارهای مالی را به‌ صورت تخصصی انجام دهد. این خرید و فروش می‌تواند در بورس یا حتی ترید ارز دیجیتال انجام گیرد. تریدرها معمولاً به‌ صورت انفرادی و برای خودشان کار می‌کنند. اما در این بین برخی از شرکت‌ها هستند که مسئولیت خرید و فروش‌های خودشان را به تریدرها می‌سپارند. در حقیقت معامله­گران با بررسی دقیق شرایط و روند، بهترین زمان برای ورود و خروج از بازارهای مالی را شناسایی می‌کنند. فعالیت تخصصی در بازارهای مالی مخصوصاً بازار پرنوسان و غیر قابل پیش‌بینی ارزهای دیجیتال اصلاً کار ساده‌ای نیست، چرا که تریدرها باید هم زمان با شناسایی الگوهای چندین معاملاتی، استراتژی مورد نظر خودشان را پیاده‌سازی کنند تا در نهایت بتوانند با توجه به نتایج به دست آمده، خرید و فروش را انجام دهند.

طبق گفته کارشناسان هر تریدر بعد از مدتی فعالیت در این حوزه به استراتژی اختصاصی خود می‌رسد و آن را در معاملات خود به کار می‌گیرد. همان‌طور که گفته شد برخی از سازمان‌ها بودجه‌ی خودشان را در اختیار تریدرها قرار می‌دهند تا از جانب آن‌ها خرید و فروش انجام دهند و وارد معامله شوند. اما پیشرفت تکنولوژی و ترویج معاملات فرکانس بالا یا الگوریتمی کار را برای تریدرها بسیار سخت کرده است. در حقیقت معاملات فرکانس بالا به‌ صورت خودکار با استفاده از تجهیزات تخصصی و کامپیوتر صورت می‌گیرند. اگر نگاه منطقی به شرایط داشته باشید، می‌بینید که حتی معامله­گران حرفه‌ای به یک بازه‌ی زمانی مشخص برای تحلیل و پیش‌بینی روند بازار احتیاج دارند. اما در معاملات فرکانس بالا همه‌ی مراحل تنها در عرض چند ثانیه انجام می‌شوند. پس اگر شما اطلاعات دقیق و تجربه‌ی کافی در این زمینه داشته باشید، می‌توانید سرمایه‌ی خودتان را در یک بازه‌‌ی زمانی کوتاه چندین برابر افزایش دهید.

تریدر چیست

انواع تریدرها

همانطور که در بخش ترید چیست و تریدر کیست عنوان شد، تریدرها بسته به این که چه زمان‌هایی را برای معامله انتخاب می‌کنند از هم ‌دیگر تفکیک می‌شوند. تغییر در این زمان منجر به تغییر در دیگر شرایط لازم برای ترید می‌شود. نوع تحلیل‌ها در این روش‌ها با یکدیگر متفاوت است و ویژگی‌های شخصیتی تریدرها نیز در آن تاثیر می‌گذارد. در ادامه به بررسی جزئی‌تر انواع تریدرها می‌پردازیم.

  • دی تریدر کیست؟

تریدر روزانه (Day Trader) به کسی گفته می‌شود که در یک روز وارد معامله خرید یا فروش می‌شود و در همان روز، معامله خود را با کسب سود یا ضرر می‌بندد. بنابراین، دی‌تریدرها از نوسانات روزانه بازار برای کسب درآمد استفاده می‌کنند. ریشه این اسم‌گذاری در بازارهای مالی سنتی سهام است که تنها در چند ساعت از روز فعال هستند و معامله‌گران سعی می‌کنند در این زمان وارد معامله شده و قبل از اتمام زمان بازار از آن خارج شوند. در بازارهایی مثل فارکس و ارزهای دیجیتال که تقریبا هر ساعت از روز فعال هستند، این اصطلاح آن‌ چنان مناسب نیست.

دی‌تریدرها به دلیل اینکه اعتقاد دارند باید در بازارهای مالی به صورت فعالانه حضور پیدا کرد، به هیچ عنوان معاملات خود را باز نگه نمی‌دارند و ممکن است حتی با ضرر معاملات خود را در انتهای روز ببندند. به زعم آن‌ها در زمانی که بازار فعال نیست، ممکن است هزاران اتفاق بیفتد که روی قیمت سهام یا رمزارزها اثر منفی بگذارد و در حین شروع فعالیت بازار، شما که از دیروز موقعیت باز دارید، ضرر کنید.

برای انجام ترید روزانه معمولا تحلیل تکنیکال و توجه به اخبارهای اقتصادی کارساز است. روش‌هایی مانند پرایس‌اکشن و اندیکاتورهایی مانند اندیکاتور RSI و اندیکاتور EMA می‌توانند برای کسب سود در این روش مورد استفاده قرار بگیرند. برای این نوع از ترید بهتر است سهام یا ارزهایی با نوسان و نقدینگی بیشتر انتخاب شوند.

تریدر روزانه باید با حوصله و صبر فراوان، تمام نوسانات قیمت را دنبال کند و در جای مناسب وارد معامله شده و با کسب سود از آن خارج شود. با توجه به این که در طی روز ممکن است نوسانات در یک جهت نباشد، دی‌تریدرها از هر دو نوع معامله خرید و فروش برای کسب سود استفاده می‌کنند و معمولا تعداد معاملات آن‌ها بیش از یک معامله در روز است.

  • سوینگ تریدر کیست؟

در پاسخ به سوال سوینگ تریدر کیست باید گفت سوینگ تریدر (Swing Trader)، تریدری است که معاملات خود را در بازه‌های زمانی بیشتر از یک روزه به سرانجام می‌رساند. سوینگ تریدرها به دنبال کسب سود از موج‌های صعودی یا نزولی بازار هستند. بنابراین، ممکن است معاملات آن‌ها به مدت چند هفته یا چند ماه نیز ادامه پیدا کند. استراتژی معاملاتی سوینگ تریدرها بلند مدتی است بنابراین، این تریدرها نیازی به بررسی فعالانه بازار در هر لحظه ندارند.

سوینگ تریدرها معمولا از ترکیبی از تحلیل بنیادی و تکنیکال به معامله‌گری در بازار می‌پردازند. تحلیل فاندامنتال معمولا برای شناخت روندهای بلند مدتی بازار و تحلیل تکنیکال برای پیدا کردن نقطه ورود و خروج مناسب به کار گرفته می‌شود. سوینگ تریدرها از نظر زمانی در دسته مابین دِی تریدرها و تریدرهای روند قرار می‌گیرند.

برای افراد تازه‌کار، این روش معاملاتی بسیار مناسب است. در این روش هم می‌توان روندهای بازار را بررسی کرد و هم با کنترل احساسات و هیجانات، تصمیم‌گیری عاقلانه و منطقی داشت. سوینگ تریدرها معمولا تعداد معاملات کمی دارند اما به دنبال کسب سود بیشتری از هر معامله هستند.

  • ترند تریدر کیست؟

Trend به معنی روند است. بنابراین، ترند تریدرها همان تریدرهای روند هستند که با انجام معامله در راستای روندهای بازار به کسب سود می‌پردازند. معامله‌گران روند تنها چیزی که نیاز دارند تشخیص روند بازار است. با تشخیص روند، اگر بازار صعودی بود تریدرها وارد معامله خرید و اگر روند نزولی بود وارد معامله فروش می‌شوند.

توجه داشته باشید که ترند تریدرها می‌توانند مانند دی تریدرها در زمان‌های کوتاه و با ترندهای تشکیل شده در این زمان‌ها معامله کنند یا اینکه از روندهای موجود در تایم‌فریم‌های بزرگتر استفاده کنند و معاملات خود را به صورت بلند مدتی انجام دهند. معمولا در پاسخ به سوال ترند تریدر کیست به معامله‌گرانی که از روندهای در تایم فریم‌های بزرگ استفاده می‌کنند، اشاره می‌شود.

ترند تریدرها معمولا از تحلیل بنیادی برای تحلیل بازار استفاده می‌کنند تا بتوانند روندهای آن را تشخیص دهند اما این به این معنی نیست که آن‌ها از دانش تحلیل تکنیکال بهره نمی‌برند. نقطه ورود و خروج مناسب این تریدرها نیز با استفاده از روش‌های تحلیل تکنیکال انجام می‌شود.

تریدر روند همواره باید امکان تغییر روند را در گوشه ذهن خود داشته باشد. برای بررسی تغییرات روند می‌توان از روش‌های مختلفی در تحلیل تکنیکال مانند اندیکاتورهای تحلیل روند یا روش‌های دیگری مثل تحلیل تکنیکال کلاسیک و پرایس اکشن استفاده کرد.

  • اسکالپ تریدر کیست؟

اسکالپ تریدرها (Scalper) کسانی هستند که به دنبال انجام معاملات با تعداد زیاد اما زمان کم هستند. این تریدرها ممکن است معاملات خود را در عرض چند دقیقه باز و بسته کنند. به این نوع از ترید، معامله با تعداد فرکانس بالا نیز گفته می‌شود. استراتژی به کار رفته در این روش باید بسیار سریع باشد. اسکالپرها به صورت فعالانه نمودارهای قیمت را بررسی می‌کنند و در زمان‌هایی که فرصت مناسب را طبق استراتژی شخصی به دست می‌آورند معاملات خود را به سرانجام می‌رسانند.

اسکالپرها معمولا حد سود و ضرر پایینی برای معاملات خود دارند. این معامله‌گران بر روی سهام یا ارزهایی که نقدینگی آن‌ها بالا و ورود و خروج پول به آن روان است اتفاق می‌افتد. تحلیل بنیادی معمولا نقش آن‌چنانی در معاملات اسکالپرها ندارد و آن‌ها از تحلیل تکنیکال برای معاملات خود استفاده می‌کنند.

تریدر چگونه سود می‌کند؟

در بازارهای مالی جهانی به طور کلی دو روش برای کسب درآمد از تریدینگ وجود دارد. تریدرها بسته به شرایط بازار و تحلیل خود می‌توانند از این روش‌ها برای کسب درآمد استفاده کنند. معاملات خرید (Long) و معاملات فروش (Short) دو روش مورد استفاده از طرف تریدرها است که مفهوم آن‌ها کمی متفاوت از آن چیزی است که در نگاه اول به ذهن می‌رسد. در ادامه هر یک از این معاملات را توضیح خواهیم داد.
  • معامله خرید

معامله خرید، معامله‌ای است که در آن، تریدر یک سهم یا ارز دیجیتال هر نوع دارایی دیگر را خریداری می‌کند به امید این‌که قیمت آن در آینده رشد کند و خریدار بتواند از این افزایش قیمت کسب سود کند. همانطور که گفته شد، این معامله هم شامل خرید و هم فروش است. منتها تریدر با دارایی خود ابتدا سهم یا ارزی را خریداری می‌کند و پس از گذشت زمان و افزایش قیمت آن را می‌فروشد تا کسب سود کند.

در این روش معاملاتی تریدر حتما باید روی ابزارهایی معامله کند که انتظار دارد قیمت آن‌ها در آینده با رشد قیمت مواجه شود. در صورتی که قیمت بر خلاف میل تریدر شروع به کاهش کرد، تریدر با فروش در قیمت‌های پایین دچار ضرر می‌شود. این نوع از معاملات هم در ترید اسپات و هم ترید آتی وجود دارد. در روندهای نزولی انجام این معامله منجر به ضرر برای تریدر خواهد شد.

  • معامله فروش

نوع دوم معامله، معامله فروش است. در معامله فروش، واسطه‌های مالی همانند بروکری‌ها و صرافی‌های ارز دیجیتال به اجرای فرآیند کمک می‌کنند. تریدرها در این نوع معامله، از فروش دارایی‌هایی که ندارند، سود کسب می‌کنند. فرض کنید قیمت بیت‌کوین 60 هزار دلار است و تریدر به این نتیجه رسیده است که قیمت آن ریزش خواهد کرد. در این حالت، اگر معامله‌گر از قبل بیت‌کوین داشته باشد، آن را می‌فروشد تا از ضرر خود جلوگیری کند اما اگر تریدر بخواهد از تحلیل خود مبنی بر ریزش قیمت سود کسب کند، باید وارد معامله فروش شود.

ویژگی‌‌های یک تریدر موفق

حالا تریدر‌های موفق و مشهور در بازارهای مالی چه ویژگی‌هایی دارند؟ در این بخش روحیات و اخلاق افرادی که عملکرد بهتری در شغل و حرفه‌ی معامله­گری دارند را به همراه یکدیگر بررسی می‌کنیم.

  • تمرکز و تعهد به کار: معامله­گری حرفه‌ای بسیار پیچیده‌ است. طبق تحقیقات صورت گرفته افرادی که مشغله‌ و آشفتگی ذهنی دارند بخش بزرگی از سرمایه‌ی خودشان را در بازارهای مالی از دست می‌دهند و نمی‌توانند عملکرد خوبی در این شغل داشته باشند. پس ترجیحاً فضایی آرام و ساکت را برای کار انتخاب کنید. حتی کارشناسان به تریدرها پیشنهاد می‌کنند هر چیزی که موجب حواس‌پرتی آن‌ها می‌شود را تا پایان روز کاری از خودشان دور نگه دارند.
  • خودآگاهی: کسانی که شناخت خوبی از خودشان داشته باشند، عملکرد بهتری در بازارهای مالی خواهند داشت. بیشتر تریدرها مدام به دنبال شناسایی نقاط قوت و ضعف خودشان هستند چرا که در این صورت می‌توانند به دنبال راهکارهایی برای تقویت نقاط قوت و از بین بردن نقاط ضعف خودشان باشند. معامله­گران موفق خودشان را با هیچ کس مقایسه نمی‌کنند و به دنبال این نیستند که راه شخص دیگری را ادامه بدهند. در حقیقت آن‌ها استاندارد‌های خاص خودشان را دارند و همواره سعی می‌کنند عملکرد بهتری نسبت به گذشته داشته باشند.
  • خویشتنداری: یک معامله­گر باید بتواند تحت هر شرایطی آرامش خودش را حفظ کند. تریدرهای موفق به‌هیچ‌وجه اجازه نمی‌دهند که احساسات بعد از هر سود یا ضرر، عملکرد آن‌ها را تحت تاثیر قرار بدهد.
  • واقع بین: اینکه شما اهداف واقع‌گرایانه داشته باشید، اهمیت زیادی دارد. همیشه این نکته را به خاطر داشته باشید که شما هیچ کنترلی بر روند بازار ندارید. حتی تریدرهای باتجربه می‌دانند که ضرر کردن در حرفه‌ی معامله­گری اجتناب‌ناپذیر است.
  • صبوری: یک تریدر باتجربه می‌داند که روند بازار جوری نیست که بتواند سریعاً رضایت معامله­گران را جلب کند. پس با‌این‌حساب افراد صبور سازگاری بیشتری با شغل معامله­گری خواهند داشت چرا که نتیجه‌ی نهایی کار شما بعد از گذشت یک بازه‌ی زمانی مشخص معلوم می‌شود نه همان لحظه. هیچ وقت به‌خاطر فرصت‌هایی که از دست داده‌اید، خودتان را سرزنش نکنید و مطمئن باشید که همواره می‌توانید اشتباهات گذشته را جبران کنید.
  • روحیه سازگاری قوی: به طور کلی اتفاقات غیر منتظره زیادی در روند بازارهای مالی مشاهده می‌شوند. پس شما باید بتوانید خودتان را با هر شرایطی وفق دهید. درست است که هر تریدر قوانین و اصول خاص خودش را در معامله دارد اما در برخی از موارد تغییرات غیر قابل پیش‌بینی در شرایط بازار، معامله­گران را وادار می‌کند که قوانین و اصول همیشگی خودشان را کنار بگذارند و از راهکارها جدید استفاده کنند.
  • قابل اعتماد و مسئولیت‌پذیر: یک تریدر موفق همیشه مسئولیت اشتباهات و نقص‌های خودش را بر عهده می‌گیرد. ریسک‌پذیر باشید اما تنها در صورتی که سود حاصل از ریسک مبلغ قابل توجهی باشد.
  • تفکر خلاقانه: تحلیل درست شرایط و جرأت پیاده‌سازی ایده‌ها خلاقانه‌ به عنوان ویژگی‌های اصلی تریدر موفق در بازارهای مالی شناخته می‌شوند. همیشه به خاطر داشته باشید که تفکرات خلاقانه و دیدگاه متفاوت می‌تواند سودهای قابل توجهی را برای شما به همراه داشته باشد.
  • اعتماد به نفس: شما نباید به هنگام ضرر قابلیت‌های خودتان را زیر سوال ببرید و همواره باور داشته باشید که موفق خواهید شد. وقتی معامله­گران می‌پذیرند که نمی‌توانند به گذشته برگردند، دیگر حسرت اشتباهات گذشته را نمی‌خورند. بلکه از آن‌ها به عنوان یک تجربه یاد می‌کنند که باعث شده در آینده عملکرد بهتری در بازارهای مالی از خودشان نشان دهند.
  • انگیزه بالا در یادگیری مداوم: بیشتر تریدرهای موفق و مطرح بازارهای مالی همواره به دنبال راه‌های مختلف برای افزایش سطح آگاهی خود هستند. پس حتما مطالعه را به برنامه‌ی روزانه‌ی خودتان اضافه کنید و حداقل یک کتاب مربوط به مباحث تحلیل و شناخت الگوهای معاملاتی بازارهای مالی را در طول ماه بخوانید.

چگونه یک تریدر موفق شویم؟

حال که پاسخ سوال تریدر کیست به طور کامل بیان شده است و شما با انواع تریدرها و روش فعالیت آن‌ها آشنا شده‌اید، نوبت به بررسی شرایط تبدیل شدن به یک تریدر موفق رسیده است. هر شخص یا تیمی، با کسب اطلاعات ساده از نحوه خرید و فروش سهام یا ارزهای دیجیتال می‌تواند وارد این بازارها شود. علاوه بر این، با اندکی آموزش ارز دیجیتال و یادگیری روش‌های تحلیل تکنیکال و بنیادی می‌توان روند‌ بازار را تا حدودی تشخیص داد. اگرچه این آموزش‌ها می‌توانند به درک اشخاص از بازار کمک کنند اما به هیچ وجه آن‌ها را به تریدر‌های موفق تبدیل نمی‌کنند. در ادامه این بخش به بررسی ویژگی‌هایی می‌پردازیم که یک تریدر معمولی را تبدیل به یک تریدر موفق می‌کند.

1) شناخت از بازار

مسیر تبدیل شدن به یک تریدر حرفه‌ای از راه شناخت از بازارهای مختلف می‌گذرد. بدون شناخت کافی از بازار، موفق شدن در ترید ممکن نیست. بازارهای مختلف ویژگی‌های متفاوتی از یکدیگر دارند، بنابراین، در هر بازاری که معامله می‌کنید باید بتوانید ویژگی‌های آن بازار را به خوبی بشناسید و با آگاهی از آن‌ها وارد معامله شوید. در ادامه می‌توانید چند نمونه از اطلاعاتی که برای شناخت بازار نیاز است را مشاهده کنید. توجه کنید که برخی از این اطلاعات با مطالعه و برخی با تجربه به دست می‌آیند.

  • دارایی مورد معامله چیست و چه ویژگی‌هایی دارد: به عنوان مثال در بازار بورس، سهام شرکت‌های سهامی عام در کنار حق تقدم سهام و اوراق قرضه مورد معامله قرار می‌گیرد. این اوراق، درصدی از مالکیت شرکت را به سهامداران اعطا می‌کنند و از حمایت قانونی دولت‌ها برخوردار هستند. در مقابل در بازار ارزهای دیجیتال، توکن‌های پروژه‌های بلاک چینی مورد معامله و داد و ستد قرار می‌گیرد. مدیریت در بلاک چین‌ها به صورت غیرمتمرکز است و ارزش دارایی‌ها بر مینای استفاده مردم از آن‌ها است. بنابراین، دولت‌ها از آن پشتیبانی نمی‌کنند.
  • قوانین ورود به بازار چیست: هر بازاری قوانین خاص خود را دارد. به عنوان مثال برای ثبت نام در بورس نیاز است که شما اطلاعات هویتی خود را در سیستم احراز کنید. حتما باید ایرانی باشید و شماره تلفن و شماره حساب به اسم خودتان ثبت شده باشد. برای فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، حتما باید قوانین انتقال رمزارز از کیف پول به کیف پول دیگر را بلد باشید.
  • بسترهای معاملاتی: هر بازاری، بستر معاملاتی مربوط به خود را دارد. تریدرها برای فعالیت در بورس از سیستم‌های معاملاتی کارگزاری‌ها استفاده می‌کنند. در بازار فارکس این کار با استفاده از بروکری‌ها انجام می‌شود و صرافی‌های ارز دیجیتال، این پلتفرم‌ها را برای فعالان بازار رمزارزها فراهم می‌کنند. انتخاب بستر معاملاتی مناسب از نظر سرعت،امنیت و هزینه معاملات بسیار مهم است.
  • پلتفرم‌ها و وب‌سایت‌های تحلیلی: برای معامله در هر بازار مالی، تریدر باید با ابزارهای تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی بازار آشنا باشد. در بازار بورس سامانه‌های کدال و کدال 360 اطلاعات بنیادی و سامانه‌های معاملاتی داده‌ها و ابزارهای تحلیل تکنیکال را در اختیار تریدرها قرار می‌دهند. در بازار ارزهای دیجیتال، وب‌سایت تریدینگ ویو برای تحلیل تکنیکال و وب‌سایت‌هایی مانند کوین‌مارکت‌کپ و کوین‌جکو برای تحلیل بنیادی استفاده می‌شوند.
  • ساعت فعالیت بازار: بازار‌های مالی هر کدام در ساعات معینی فعالیت می‌کنند. بورس ایران از نه صیح تا دوزاده‌ و نیم ظهر و از شنبه تا چهارشنبه فعال است. بازار فارکس تقریبا در 24 ساعت روز فعال است و تنها شنبه و یکشنبه‌ها تعطیل است. بازار ارزهای دیجیتال 24 ساعت روز و 7 روز هفته دایر است.
  • شناسایی اخبار مهم تاثیرگذار بر هر بازار: برخی از خبرهای سیاسی و اقتصادی ممکن است بر روند قیمت‌ها در بازارهای مالی موثر باشند. شناخت دقیق این اخبار و توجه به زمان انتشار آن‌ها می‌تواند از ضررهای احتمالی جلوگیری کرده و باعث کسب سود بیشتر شود. به عنوان مثال تغییرات نرخ‌ بهره در کشورهای بزرگ مثل آمریکا می‌تواند بر قیمت جفت‌ارزها و رمزارزها اثرگذار باشد. اعمال تحریم‌‌های خارجی یا تغییر قیمت مواد اولیه می‌تواند عوامل موثر بر سهام شرکت‌های بورسی باشد. توکن‌سوزی و هاوینگ نیز از جمله خبرهای تاثیرگذار بر قیمت ارزهای دیجیتال هستند.
  • شناسایی افراد و شرکت‌های تاثیرگذار در بازار: شناخت و بررسی رفتار افراد تاثیرگذار بر روند هر بازار می‌تواند منجر به پیروی از روند آن‌ها و کسب سود از بازار شود. نهنگ‌ها در بازار ارزهای دیجیتال، تاثیر عمده‌ای بر قیمت ارزهای دیجیتال دارند. سهامداران عمده و بانک‌ها نیز همین نقش را در بازار بورس بر عهده دارند.

2) روانشناسی بازار

تریدرها هر کدام با منطق و علم تکنیکال یا بنیادی، به دنبال کسب سود از بازار هستند. در یک زمان خاص، همواره کسانی در بازار هستند که معامله خرید انجام می‌دهند و کسان دیگری در برابر آن‌ها، معامله فروش باز می‌کنند. این مساله نشان می‌دهد که خروجی تفکرات و احساسات معامله‌گران نسبت به بازار یکسان نیست. یکی از دلایل این اتفاق، یکسان نبودن نتایج تحلیل‌ها در وش‌های مختلف تحلیل است. روش‌های تحلیلی مختلف می‌تواند منجر به نتایج گوناگونی شود. حتی ممکن است اشتباهات انسانی نیز در تحلیل‌ها رخ دهد. به عنوان مثال عدم اطلاع از اخبار جدید ممکن است نتایج تحلیل را تحت تاثیر قرار دهد.

دلیل دیگری که منجر به این اتفاق می‌شود، تاثیرات روانی تغییرات قیمت، رفتارهای سایر معامله‌گران و پیش‌فرض‌های ذهنی تریدرها است. تریدرهای روزانه و اسکالپر که حرکت لحظه‌ای کندل‌ها را در تایم‌های پایین‌تر مشاهده می‌کنند دائما در معرض تاثیر تغییرات قیمت هستند. اگرچه معامله‌گران حرفه‌ای در بازار بر اساس سیستم معاملاتی و استراتژی از پیش تعیین شده معامله می‌کنند اما، این تغییرات قیمتی کندل‌ها و مشاهده نوسان آن‌ها حرفه‌ای‌ترین تریدرها را نیز ترغیب می‌کند تا به سیستم معاملاتی خود پایبند نباشند.

بسیاری از افراد در بازارهای مالی تحلیل خود را از شرایط باتوجه به سیستم و استراتژی معاملاتی از پیش تعیین شده انجام می‌دهند اما در هنگام انجام معامله، تحت تاثیر تحلیل‌های سایر تریدرها و معامله‌گران قرار می‌گیرند. تریدرهایی که تحت تاثیر حرف‌های دیگران (منظور اخبار رسمی و اطلاعات نهانی که تریدر از آن‌ها بی‌خبر بوده نیست) سیستم معاملاتی خود را کنار می‌گذارند، به هیچ عنوان نمی‌توانند تریدرهایی موفقی باشند.

در شرایط بازار با افزایش قیمت دارایی‌ها حرص و طمع افراد برای کسب سود نیز بیشتر می‌شود. در چنین شرایطی افراد به دلیل اینکه می‌ترسند سود بازار را از دست بدهند و بدون تحلیل و بررسی جامع و کامل وارد بازار می‌شوند و در بیشتر مواقع با ضرر از آن خارج می‌شوند. برعکس این حالت نیز در فروش وجود دارد. وقتی بازار شروع به نزول می‌کند شما در ابتدای کار به جای این‌که به حد ضرر خود پایبند باشید، به امید برگشت بازار صبر می‌کنید تا جایی که بازار حسابی می‌ریزد و در این حالت در جایی که احتمالا زمان برگشت بازار است، تحت تاثیر تحلیل‌های دیگران و ترس، عدم قطعیت و شک، معامله خود را می‌بندید و با ضرر از معامله‌ای که سودده بوده خارج می‌شوید.

تریدرهای موفق با تکیه بر استراتژی‌های خود، در روند روبه‌ رشد بازار، دارایی‌های خود را به فروش می‌رسانند و در بازار نزولی، اقدام به خرید می‌کنند. دقیقا برعکس چیزی که معامله‌گران تازه کار و آماتور انجام می‌دهند. برای رسیدن به این حالت روانی، دو نکته بسیار مهم است. نکته اول افزایش دانش و اطلاعات از بازار و نکته دوم پایبندی به استراتژی و سیستم معاملاتی از پیش تعیین شده است. دانش و اطلاعات اعتماد به نفس تریدر را در برابر تحلیل‌های دیگران و تغییرات قیمت بالا می‌برد.

3) سیستم معاملاتی و استراتژی معاملاتی مناسب

سیستم معاملاتی و استراتژی معاملاتی، نقشه راه یک تریدر برای موفقیت در معامله‌گری است. سیستم معاملاتی با توجه به دانش، علایق و روحیات شما، بهترین روش کار در بازارهای مالی را برای شما مشخص می‌کند. برای رسیدن به یک سیستم معاملاتی خوب نیاز است که شما مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید و پس از اتمام این مراحل، معاملات خود را بر اساس مباحث مکتوب این سیستم انجام دهید. یکی از قسمت‌های اصلی پاسخ به سوال تریدر کیست اشاره به سیستم معاملاتی است و این بخش اهمیت بسیار زیادی دارد.

 

  • انتخاب بازار مناسب

معامله همزمان در بازارهای مختلف باعث می‌شود که شما نتوانید تمرکز کافی بر روی هیچکدام از آن‌ها داشته باشید. از طرفی همان‌طور که در بخش‌های قبلی گفته شد، بازارهای مختلف از جنبه‌های مختلف با یکدیگر متفاوت هستند و یادگیری و تسلط بر آن‌ها به صورت همزمان سخت است. بنابراین، بهتر است با توجه به اطلاعاتی که در مورد بازارهای مختلف کسب می‌کنید در هر زمان یکی از آن‌ها را برای معامله انتخاب کنید. با توجه به اینکه معمولا بازارها دارای چرخه‌های سوددهی و ضرردهی هستند، در صورت یادگیری می‌توان در زمان‌های مناسب یکی از بازارها را برای ترید انتخاب کرد.

علاوه بر بازار، بهتر است از بین دارایی‌های موجود در هر بازار نیز چند دارایی برای ترید انتخاب شوند. با این کار، پیگیری اخبار، تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی دارایی‌ها آسان‌تر می‌شود و از طرفی، تریدر در شرایط بحرانی بازار راحت‌تر می‌تواند تصمیم‌گیری کند. با تمرکز بر روی نمودار چند دارایی خاص، در طی زمان شما می‌توانید به بسیاری از الگوهای تکراری اما ناشناس موجود در چارت پی برده و از آن‌ها برای کسب سود استفاده کنید.

 

  • انتخاب سبک معاملاتی و روش تحلیل بازار

در بخش تریدر کیست و انواع تریدرها، سبک‌های معاملاتی مختلف را مورد بررسی قرار دادیم. افراد با توجه به زمانی که می‌توانند در روز برای ترید اختصاص دهند، روحیات خود و همچنین دانشی که دارند می‌توانند سبک معاملاتی خود را انتخاب کنند. با توجه به سبک معاملاتی، نوع تحلیل نیز تا حدودی مشخص می‌شود اما در نهایت دانش تریدر از هر چیز دیگری مهم‌تر است.

یادگیری تحلیل تکنیکال راحت‌تر از تحلیل بنیادی است و در تمام بازارها از جمله بورس، فارکس و ارزهای دیجیتال قابل استفاده است. تحلیل بنیادی بیشتر برای تریدرهای بلند مدتی مناسب است. این نوع تحلیل برای هر بازاری متفاوت است و معمولا یادگیری آن نیز سخت‌تر است اما در صورتی که تحلیل بنیادی با اطلاعات کافی و صحیح انجام شود، سود بسیار خوبی نصیب تریدر می‌کند.

 

  • روانشناسی

در سیستم معاملاتی، روانشناسی را از دو جنبه می‌توان بررسی کرد. جنبه اول مربوط به شخصیت تریدرها است. بهتر است ابتدا با انجام تست‌های روانشناسی، شخصیت خود را از جنبه‌های مختلف بررسی کنید. نوع شخصیت شما می‌تواند به شما نشان دهد که کدام نوع تحلیل و سبک معاملاتی برای شما مناسب است. برای شخصیتی که  نتیجه‌گرا، ریسک‌پذیر و به دنبال نتیجه گرفتن در مدت زمان کوتاه است، تحلیل تکنیکال و سبک معاملاتی اسکالپینگ و دی ترید بسیار مناسب است. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال و فارکس گزینه بهتری نسبت به فعالیت در بورس برای این شخص است.

جنبه دوم بحث روانشناسی نیز مربوط به بررسی احساسات بازار است. در این حالت شما باید احساسات سایر تریدرهای بازار را بتوانید تشخیص دهید. البته این به معنی استفاده از این احساسات نیست چرا که بازار دقیقا زمانی می‌ریزد که بیشتر تریدرها، روند بازار را صعودی می‌دانند.

 

  • انتخاب روش معاملاتی و تست آن

برای تحلیل بازار ابزارهای مختلفی در تحلیل تکنیکال وجود دارد. استفاده از همه این‌ ابزارها برای معامله‌گری لازم نیست. دقت کنید که پاسخ سوال تریدر کیست با پاسخ سوال تحلیلگر کیست یکی نبوده و تحلیلگری لزوما مترادف با معامله‌گری نیست. در تحلیل، شما آزاد هستید با روش‌های مختلفی که یاد گرفته‌اید بازار را بررسی کنید، اما برای معامله‌گری، شما باید از یک ساختار منسجم و کامل استفاده کنید. تحلیل‌های مختلف ممکن است نتایج متضادی داشته باشند که باعث سردرگمی در معامله می‌شود.

بنابراین، هر تریدری باید یک روش معاملاتی برای خود انتخاب کند. در این روش باید شرایط لازم و کافی برای ورود به معامله و خروج از آن در کنار نحوه تعیین حد سود و ضرر مشخص باشد. پس از تعیین این پارامترها، استراتژی در یک حساب دمو بر روی نمادهای مورد نظر اعمال شده و خروجی آن ثبت می‌شود. با توجه به نسبت حد سود به حد ضرر و درصد برد حاصل مشخص می‌شود که آیا این استراتژی سود‌ده بوده است یا نه. اعمال استراتژی بر روی داده‌های قدیمی بازار نیز امکان پذیر است اما بهتر است در بازار لایو این کار صورت بگیرد تا خروجی سیستم واقعی‌تر باشد.

در صورتی که سیستم تعریف شده پس از تعداد زیادی معامله با بازده مناسب همراه بود، در این صورت این سیستم را می‌توان به عنوان استراتژی معاملاتی انتخاب کرد. پس از آن برای ورود به معامله دقیقا هر آن‌چه که در استراتژی تعریف شده است باید رعایت شود. بنابراین یک پاسخ دیگر به سوال تریدر کیست این است که تریدر معامله‌گری است که با داشتن یک استراتژی جامع و تست شده به دنبال کسب سود از معامله در بازار و نماد مورد نظر خود است.

تریدر چیست

با چه روش‌هایی می‌توان ترید را انجام داد؟

از منظر افق زمانی و اهداف، معامله را می‌توان به دو صورت کوتاه‌ مدت و بلند مدت در نظر گرفت:

1) روش کوتاه‌ مدت

در ترید کوتاه‌ مدت که همان خرید و فروش روزانه به شمار می‌رود در کسری از ثانیه یا دقیقه معاملات انجام می‌شوند. در این روش از نوسانات کوتاه‌ مدت در قیمت دارایی برای کسب سود استفاده می‌شود. در استراتژی ترید روزانه، لحظه دقیق ورود یا بسته شدن یک موقعیت معاملاتی بسیار مهم است. به همین دلیل گاهی تریدرها موقعیت خود را تنها برای یک یا چند روز باز نگه‌ می‌دارند. این نوع از معاملات می‌توانند بسیار پرسود باشند، اما به طور طبیعی دارای ریسک زیادی نیز هستند. معامله­گران با تجربه، شاخص‌های فنی سهام را ارزیابی کرده و پیش‌بینی می‌کنند که آیا سهام مورد نظر، سود یا ضرر فوری خواهد داشت یا خیر.

 

2) روش بلند مدت

تریدرهای بلند مدت در معاملات صبر بیشتری نسبت به تریدرهای کوتاه‌ مدت دارند. موقعیت‌های معاملاتی این نوع استراتژی، اغلب ماه‌ها و سال‌ها باز می‌ماند. این نوع از تریدرها برای مدت‌ زمان طولانی وارد یک موقعیت معاملاتی می‌شوند و خود را گرفتار نوسانات کوتاه‌ مدت بازار نمی‌کنند. از طرف دیگر به خاطر باز ماندن موقعیت معاملاتی‌شان هزینه‌های معاملاتی کمتری را متحمل می‌شوند. تریدرهای بلند مدت باید به دنبال شرکت‌هایی باشند که سابقه‌ ثبات و رشد قابل قبولی دارند. با اینکه شرکت‌های جدید نیز می‌توانند گزینه‌ خوبی برای کسب سود در بلند مدت باشند، اما وقتی شرکتی سابقه‌ اثبات‌ شده‌ای دارد، ممکن است سرمایه‌گذاری در آن ریسک کمتری به همراه داشته باشد. گزینه مناسب دیگر، سهام شرکتی است که سابقه پرداخت سود سهام دارد؛ به‌ ویژه شرکتی که به‌ طور منظم میزان سود سهامش را افزایش می‌دهد. یک ترید موفق، نیاز به یک برنامه‌ استراتژیک دارد که شامل مشخص کردن اهداف کوتاه‌ مدت، بلند مدت و میزان سرمایه در دسترس برای انجام معاملات است. به‌ عنوان یک تریدر، یکی از مهم‌ترین کارهایی که می‌توانید برای افزایش شانس موفقیت خود در این بازارها انجام دهید این است که به معامله کردن به‌ عنوان یک کسب و کار نگاه کنید.

 

مزایای ترید کردن

  1. پتانسیل بالای سود این‌گونه معاملات
  2. نداشتن محدودیت زمانی، امکانی و تحصیلی جهت ترید
  3. برای انجام معامله به امکانات و ابزارهای خاصی نیاز نیست
  4. با هر میزان سرمایه‌ای می‌توان شروع کرد
  5. یکی از بهترین راه‌های کسب بازده در فضای تورم است
  6. تنوع زیادی برای انتخاب‌ ترید وجود دارد

 

معایب ترید کردن

  1. ریسک بالای ترید
  2. غیرقابل پیش‌بینی بودن نتیجه‌ معاملات
  3. ترید موفق، نیازمند مهارت و اطلاعات بالایی است که این کار بسیار زمان‌بر است
  4. ترید کردن لحظات پرفراز و نشیبی را در پیش دارد که ممکن است کاری استرس‌زا باشد
  5. این امکان وجود دارد که شما بخشی از سرمایه خود یا کل آن را از دست بدهید

تفاوت سرمایه گذاری و تریدر

تفاوت اصلی بین یک تریدر و یک سرمایه­گذار مدت زمانی است که شخص دارایی را در اختیار دارد. سرمایه­گذاران تمایل دارند که افق زمانی طولانی­تر داشته باشند، در حالی که تریدرها  تمایل دارند تا برای دوره­های کوتاه­تر دارایی را برای سرمایه گذاری در روند کوتاه مدت نگه دارند.

از دیگر تفاوت­های میان سرمایه گذاری و ترید می­توان به تعداد معاملات اشاره کرد. در واقع سرمایه گذارانی که دارایی خود را به صورت بلند مدت نگه می­دارند، تعداد معاملات کمی دارند. اما در مقابل تریدرها تعداد معاملات زیادتری نسبت به سرمایه­گذاران دارند. زیرا آنها از فرصت­های پیش آمده استفاده می­کنند. با این وجود تریدینگ سود بیشتری از سرمایه گذاری خواهد داشت. اما لازم است این موضوع را نیز در نظر بگیریم که ریسک آن نیز به همان میزان بالا است. به همین دلیل تریدرها نیازمند رصد بازار به صورت مداوم می­باشند.

علاوه بر مواردی که گفته شد، نوع تحلیل در سرمایه گذاری و ترید متفاوت می­باشد. برای مثال تریدرها برای پیش بینی بازار از تحلیل تکنیکال استفاده می­کنند. در واقع تحلیل تکنیکال شامل اطلاعاتی در ارتباط با پیشینه قیمت با استفاده از ابزارهای نمودار است. اما سرمایه­گذاران بلند مدت بیشتر از تحلیل فاندامنتال استفاده می­نمایند. با استفاده از این تحلیل می­توانند پتانسیل یک ارز دیجیتال را بری آینده ارزیابی نمایند.

تریدر شخصی است که در هر بازار مالی، چه برای خودش و چه از طرف شخص یا موسس دیگری، خرید و فروش دارایی­های مالی را انجام می­دهد. تفاوت اصلی بین تریدر و سرمایه­گذار مدت زمانی می­باشد که فرد دارایی را در اختیار دارد.سرمایه­گذاران تمایل به داشتن سرمایه­ها در مدت زمان بلند مدت دارند، در حالی که تریدرها تمایل دارند که دارایی­ها را برای مدت زمان کوتاه تری در اختیار داشته باشند و از روندهای کوتاه مدت استفاده کنند.در واقع تریدرها افرادی هستند که در خرید و فروش کوتاه مدت سهام ویژه خود یا یک موسسه شرکت می­کنند و سود کوتاه مدتی را دریافت می­نمایند. در مقابل سرمایه­گذاران هستند که به جای سود کوتاه مدت به دنبال سود بلند مدت می­باشند.

بهترین سایت برای ترید

ارزهای دیجیتال، شور تازه‌ای در دنیای اقتصاد به پا کرده‌اند. با گرم شدن بازار رمزارزها و بالا گرفتن تب‌وتاب معاملات، معامله‌گران به دنبال بهترین سایت‌‌‌های ارز دیجیتال هستند تا با راهنمایی‌ها و اطلاعات این سایت‌ها، گام‌هایی مطمئن‌تر در مسیر معاملات خود بردارند. در ادامه این مطلب، با ما همراه باشید تا بهترین سایت‌هایی که برای معامله ارزهای دیجیتال نیاز دارید را، با هم بررسی کنیم.

 

  1. لونار کراش (LUNAR CRUSH)

برای رصد احساسات معامله‌گران بازار ارزهای دیجیتال در شبکه‌های اجتماعی، بهترین سایت لونار کراش است. در این سایت، به اطلاعات مفیدی از کاربران این شبکه دست پیدا می‌کنید که در مسیر تجاری‌ شما بسیار سودمند خواهد بود. بیشتر کسانی که در بازار ارز دیجیتال فعالیت می‌کنند، اخبار این حوزه را از طریق شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، توییتر، یوتیوب یا ردیت دنبال می‌کنند و جامعه‌ای مهم را در این شبکه‌ها تشکیل می‌دهند. لونار کراش با استفاده از هوش مصنوعی سعی کرده است اطلاعات مرتبط به دنیای ارزهای دیجیتال را گردآوری و سازمان‌دهی کند. در این فرایند اطلاعات مرتبط یا ارز دیجیتال در شبکه‌های اجتماعی جمع‌آوری می‌شود و در اختیار کاربر قرار می‌گیرد.

 

  1. معیار گلکسی اسکور (GALAXY SCORE)

معیار گلکسی استور، یکی از مهم‌ترین بخش‌های بازار دیجیتال است که از سراسر وب جمع‌آوری می‌شود و به سلامت، کیفیت و عملکرد کلی پروژه‌ها امتیاز می‌دهد. شیوه این امتیازدهی از 100 است و هر میزان این نمره به 100 نزدیک‌تر باشد، دلیلی بر صحت و کیفیت بیشتر پروژه است. نمره گلکسی استور در روند سنجش عملکرد کلی و کیفیت هر پروژه مفید واقع شده و حرکات قیمت، احساسات اجتماعی، تأثیر اجتماعی و رتبه هم‌بستگی داده‌های لونار کراش با حرکات قیمت کوین در این سایت بررسی شده است.

 

  1. مساری (MESSARI)

مساری مانند بانکی جامع از اطلاعات ارائه‌شده در دنیای ارزهای دیجیتال است و به کاربر می‌کند تا کوین‌های ارزشمندی را شناسایی و به پورتفو یا سبد سرمایه‌گذاری خود اضافه کند. با استفاده از اطلاعات به‌دست‌آمده تریدر می‌تواند رویکردی داده‌محور به دست بیاورد و تصمیم‌گیری‌های بهتری در معاملات خود صورت دهد. در مساری می‌توان به رصد اتفاقات بازار ارزهای دیجیتال و کشف کوین‌های جدید و ارزیابی آن‌ها دسترسی داشت. این سایت تریدر ارز دیجیتال در سه نسخه رایگان (Basic)، نسخه حرفه‌ای (Pro) با 25 دلار و نسخه پیشرفته (Enterprise) با 625 دلار عرضه شده است.

 

  1. کوین دنس (COINDANCE)

سایت ترید ارز دیجیتال کوین دنس، پلتفرمی برای ارائه آمار و اطلاعات درباره بیت کوین و بیت کوین کش است و کاربری مانند شبکه‌های اجتماعی دارد. در این پلتفرم اطلاعات مرتبط تمام معیارهای مربوط به بیت کوین، از استخراج بلاک گرفته تا حجم معاملاتی ارائه‌شده و احساسات جمعی بازار زیر نظر قرار خواهد گرفت. این پلتفرم تیمی برای پشتیبانی دارد که به عقیده آن‌ تکامل و توسعه پروتکل بیت کوین بر عهده اعضای این پلتفرم است. اشتراک‌گذاری اطلاعات و رشد اکوسیستم در این پلتفرم بسیار اهمیت دارد و در دستیابی اطلاعات به کاربر، حرف نخست را می‌زند.

 

  1. تریدینگ ویو (TRADING VIEW)

یکی از پرمحتواترین سایت‌ ترید ارز دیجیتال که امکانات‌ زیادی دارد و هر تریدر باید آن را بشناسد، تریدینگ ویو است. این سایت اولین سایت کاربردی فارکس است که در آن می‌توان به بخش چارت، بخش تحلیل اعضا، بخش فیلترنویسی و… دسترسی داشت. همچنین امکان مشاهده تحلیل دیگران در این سایت ترید ارز دیجیتال و اخبار فاندامنتال و جدید به‌صورت به‌روزشده در آن قرار دارد. در تریدینگ ویو می‌توان با استفاده از بخش تحلیلی آن تمام نمادهای بین‌المللی مانند جفت‌ارزها، سهام، CFD و غیره را بررسی کرد.

 

  1. بیبی پیپس (BABYPIPS)

اگر به ‌دنبال سایتی جامع برای یادگیری اصول و محتویات فارکس هستید، این گزینه کمک بسیاری به شما می‌کند. در این سایت از ابتدایی‌ترین مفاهیم فارکس تا پیشرفته‌ترین آن مطالبی آموزشی منتشر شده است. اگر شما شخصی نوآموز در این حیطه هستید و کمی به زبان انگلیسی احاطه داشته باشید، به‌راحتی می‌توانید با این مطالب در زمینه فارکس حرفه‌ای شوید. در این سایت ترید ارز دیجیتال مطالب به‌صورت قدم به قدم و مرحله‌ای ارائه شده و کاربر را در هیچ قسمتی از موضوع نامفهوم باقی نمی‌گذارد.

 

  1. استاک چارت (STOCKCHART)

این سایت ترید ارز دیجیتال، بهترین گزینه برای افرادی است که به چارتی ساده، آسان و تمیز در سهام خود نیاز دارند. کلیت این سایت مشابه تریدینگ ویو است؛ با این تفاوت که تنها نمادهای بازار سهام (Stock) را پوشش می‌دهد و بسیاری از ابزارهای آن بدون هزینه است. سایت طراحی بسیار ساده‌ای دارد و برای دیدن هر نماد کافی است نام آن را در پنجره جست‌وجوی این سایت وارد کرد. همچنین اخبار حوزه فارکس نیز در استاک چارت پوشش داده شده است.

 

  1. کوین مارکت کپ (COINMARKETCAP)

این سایت تنها یک ابزار حرفه‌ای برای نظارت بر بازار ارزهای دیجیتال است. در این وب‌سایت می‌توان نمای کلی از بازار ارزهای دیجیتال و قیمت آنلاین بیت کوین را به همراه صدها ارز دیجیتال دیگر به دست آورد. استفاده از فیلترهای پیشرفته و اختصاصی موجود در این سایت ترید ارز دیجیتال نیز می‌تواند در شناسایی ارزهای بسیار به شما کمک کند. ایجاد واچ لیست و ساخت پورتفولیوی حرفه‌ای نیز از دیگر مزایای استفاده از کوین مارکت کپ است. استفاده از پیش‌بینی‌ها و آنالیزهای دقیق کوین مارکت کپ و استفاده از تقویم حرفه‌ای از دیگر مزایا این سایت است.

 

  1. سانتیمنت (SANTIMENT)

اگر به‌دنبال سایتی برای دسترسی به داده‌های شبکه‌های اجتماعی و توسعه درون زنجیره‌ای مهم‌ترین ارزهای دیجیتال بازار هستید، سانتیمنت بهترین گزینه است. در این سایت ترید ارز دیجیتال در بخشی به نام SANbase تمامی اطلاعات فاندامنتال و سنتیمنتال مانند تاریخچه تیم پشتیبان، مبنای اقتصادی کوین و اطلاعات مهمی درباره وضعیت فعلی آن در دسترس قرار دارد. همچنین در این سایت می‌توان ارزهای دیجیتال محبوب در بازار و کلمات مرتبط با آن‌ها را مشاهده کرد و از حجم این مشاهدات آگاه شد.

 

  1. کریپتو کامپر (CRYPTOCOMPARE)

کریپتو کامپر سایتی مرجع برای دسترسی به نظرات مختلف درباره ارزهای رمزنگاری‌شده، صرافی‌ها، ارزهای قابل‌استخراج، کیف پول‌ها و سایر سرویس‌های مرتبط است. در این سایت ترید ارز دیجیتال می‌توان به اطلاعات ذکرشده دسترسی داشت و با استفاده از بخش محاسبه‌گر به نام Mining میزان سود استخراج ارز دیجیتال را محاسبه کرد. یکی دیگر از مزایای این سایت شناسایی سایت‌ها و سرویس‌های معتبر و نامعتبر با استفاده از نظرات کاربران است.

 

  1. مارکت 24 ساعته (MARKET 24H CLOCK)

سایت مارکت 24 ساعته بهترین گزینه برای دسترسی به ساعت صحیح انجام معاملات براساس ساعت کشورهای مختلف است. بسیاری از تریدرها ممکن است نتوانند ساعت انجام معاملات خود را به‌درستی تنظیم کنند و بر اثر یک جابه‌جایی کوچک معامله‌ای بزرگ را از دست بدهند، اما در این سایت ترید ارز دیجیتال با استفاده از یک ساعت جهانی این مشکل برطرف می‌شود. این سایت یک ابزار ساعت حرفه‌ای را در خود دارد که با استفاده از آن می‌توان فهمید در حال حاضر کدام بازارها و در چه جایی از جهان باز و در حال فعالیت هستند.

 

  1. بایننس (BINANCE)

بایننس یکی از معروف‌ترین صرافی‌های جهانی ارزهای دیجیتال است که در زمان کمی از تأسیس، به یکی از محبوب‌ترین صرافی‌های خرید ارز دیجیتال تبدیل شده است. از مزیت‌های این صرافی می‌توان به سهولت کار با آن، کارمزد کم، ارائه نمودارهای کاربردی و قابل اجرا بودن روی سیستم‌های گوشی اندروید و iOS اشاره کرد. در سایت ترید ارز دیجیتال بایننس علاوه بر قسمت معاملاتی بخش آموزشی با نام Binance Academy وجود دارد که با استفاده از آن می‌توانید مهارت‌های معاملاتی خود را به‌روز کرده و افزایش دهید.

 

  1. کوین 360

در زمینه رصد بازار ارزهای دیجیتال وب سایت­های مختلفی وجود دارند که می­توانند به تحلیلگران و معامله­گران این بازار اطلاعات مفیدی را ارائه دهند. یکی از این وب سایت­ها، وب سایت کوین 360 می­باشد. در این وب سایت شما امکان مشاهده نقشه بازار ارزهای دیجیتال را دارید. هر ارز دیجیتال بخشی از این نقشه بازار را در قالب یک بلاک به خود اختصاص داده است. همانگونه که در شکل زیر مشخص شده است شما می­توانید، نقشه این بازار را براساس market cap یا Volume مشخص کنید Market cap.ارزش بازار را مشخص می­کند و در این حالت هر ارز دیجیتالی که سرمایه بیشتری را به خود اختصاص داده باشد، بلاک بزرگتری خواهد داشت. Volume نیز حجم معاملات اخیر را نشان می­دهد. در این حالت هر ارز دیجیتالی که اخیرا ارزش یا حجم معاملات بیشتری داشته باشد، بلاک بزرگتری را به خودش اختصاص خواهد داد.

تریدر چیست

معنی ترید در ارز دیجیتال

ترید یا مبادله ارزهای دیجیتال به استفاده مناسب از نوسان‌ آن‌ها، اخبار و رویدادهای مختلف و به کارگیری استراتژی‌های مبادلاتی برای کسب سود اطلاق می‌گردد. ابزار کار معامله‌گرها با سرمایه‌گذاران تفاوت‌های جزئی دارد. برای نمونه آن‌ها اغلب از صرافی‌های آنلاین برای خرید و فروش لحظه‌ای ارزهای دیجیتال یا تبدیل آن‌ها به یکدیگر استفاده می‌کنند، محل نگهداری دارایی‌های دیجیتالشان متفاوت است و در مقابل ریسک کاری که انجام می‌دهند نیز به تبع بیشتر است. معامله کردن نیازمند تحلیل قیمت ارزهای دیجیتال در بازه‌های زمانی مختلف است که مستلزم آن یادگیری دانش تحلیل تکنیکال و استفاده از تحلیل فاندامنتال است تا تریدر قادر به شناسایی فرصت‌هایی باشد که بازار در اختیارش قرار می‌دهد.

خرید و فروش ارزهای دیجیتال یا همان تریدینگ (Trading)، انواع مختلفی دارد. نکته‌ای که در تمامی آن‌ها باید رعایت شود، عنصر اصلی معاملات یعنی صبر کردن است. همچنین هر کدام از سبک‌های مختلف باید برای مدت زمان قابل قبولی آزمایش شود تا مفید بودن یا نبودن آن در شما مشخص گردد. اما با این حال همیشه قیمت‌ها موافق تحلیل شما پیش نمی‌رود. کلید پیروزی در ترید کردن تعداد موفقیت‌های بالا نسبت به شکست‌های آن است. گفتنی است که سبک مناسب خرید و فروش برای هرکس متفاوت است. نکته مهم دستیابی به سبکی است که در آن موفق هستید. انواع مختلف روش‌های معامله‌گری در اوایل مقاله گفته شده است اما در این قسمت، روش­های مختص ترید ارز دیجیتال را در ادامه خواهیم داد.

 

  • خرید و فروش فوری یا اسکالپینگ

اسکالپینگ یا خرید و فروش با هدف سودبری فوری به دنبال سود کردن از مبادله ارز دیجیتال در بازه‌های زمانی بسیار کوتاه مدت‌ است. این نوع از تریدینگ می‌تواند در عرض چند دقیقه تا چند ساعت انجام شود. برای مثال شما اتریوم را در قیمت 500 دلار خریداری می‌کنید و چند دقیقه بعد آن را در قیمت 505 دلار می‌فروشید. سپس دوباره با پایین آمدن قیمت آن را در 502 دلار می‌خرید و در 504 دلار می‌فروشید. در چنین مواردی باید حدضرر خود را نسبت به قیمتی که خریداری کرده‌اید، بسیار نزدیک نگه‌ دارید تا از ضررهای هنگفت احتمالی در امان باشید. این نوع از مبادله ارز دیجیتال نیازمند مهارت، تمرکز، صرف زمان، مدیریت ریسک و اندکی هم شانس است؛ هرچند اگر آن را خوب انجام دهید، سود خوبی در مدت زمان کمی نصیبتان می‌شود.

 

  • خرید و فروش روزانه

ترید روزانه همان چیزی است که از واژه آن می‌توان فهمید. این نوع از مبادله مشابه نوع قبلی است اما به جای چند دقیقه، معاملات در طول یک روز انجام می‌شود. در این معاملات نیز از حدضرر استفاده می‌کنید و معمولاً سودی که به دنبالش هستید، کمی بیشتر از معاملات اسکالپینگ است. از آنجا که خرید و فروش در بازار ارزهای دیجیتال به ساعات خاصی محدود نمی‌شود و به صورت 24 ساعته در جریان است، در نوع دیگری از سبک‌های معامله‌گری به نام Intra-day Trading بنا به تصمیم تریدر خرید و فروش می‌تواند به بیش از یک روز نیز بیانجامد.

 

  • خرید و فروش نوسانی یا سووینگ

خرید و فروش نوسانی یا سووینگ در بازه‌های زمانی طولانی‌تری صورت می‌گیرد. در این روش شما با توجه به کف قیمت نسبی ایجاد شده، موقعیت می‌گیرید. پس از خریداری دارایی آن را در قیمتی که به تحلیل شما سقف نسبی قیمت است، به صورت یکباره یا تدریجی می‌فروشید. برای موقعیت فروش نیز عکس این مطلب صادق است. خرید و فروش نوسانی معمولاً در بازه‌های زمانی چند روزه تا چند هفته‌ انجام می‌شود. این بدان معناست که شما پس از موقعیت‌گیری، شاهد افت‌وخیز قیمت خواهید بود و نیازی نیست در این باره نگران شوید.

اگر در تحلیل تکنیکال مهارت داشته باشید، یعنی مثلاً بتوانید الگوها را به خوبی شناسایی کنید و سطوح حمایتی و مقاومتی را تشخیص دهید، احتمالا بهترین گزینه خرید و فروش نوسانی خواهد بود. ارزهای دیجیتال نوسان بالایی دارند و یک تریدر با سبک خرید و فروش نوسانی به دنبال یافتن سقف‌‌ها و کف‌های احتمالی است تا از امواج قیمتی نهایت استفاده را ببرد.

معمولاً آن‌هایی که به صورت نوسانی خرید و فروش می‌کنند، توجیه بسیار بالایی برای نتیجه‌ای که می‌گیرند از زمانی که صرف می‌کنند، دارند. حدضررها در این نوع معاملات فاصله بیشتری با قیمت خریداری شده دارند.

 

  • موقعیت‌گیری

این نوع خرید و فروش دیدگاه کلی‌تری نسبت به خرید و فروش نوسانی بوده و در واقع نسخه‌ای از ترید کردن در سرمایه‌گذاری است. در این سبک معامله‌گری موقعیت خرید یا فروشی می‌گیرید و سپس تا هفته‌ها، ماه‌ها و حتی سال‌ها در آن باقی می‌مانید. این ساده‌ترین نوع از تریدینگ است که با این حال قواعد مخصوصی دارد. مثلا کسی را در نظر بگیرید که از سال 2017 و زمانی که بیت کوین 1000 دلار بوده، موقعیت خرید خود را همچنان حفظ کرده است و یا شخص دیگری که با رسیدن قیمت بیت کوین به 43 هزار دلار دلار تا به امروز در موقعیت فروش خود باقی مانده است. موقعیت‌گیری شباهت بسیاری به سرمایه‌گذاری دارد اما کاملاً به آن شبیه نیست. هدف نهایی در این نوع تریدینگ، رسیدن به سود قابل توجهی در بلند مدت است.

نحوه انتخاب پلتفرم معاملاتی در بازار ارزهای دیجیتال چگونه است؟

در بازار ارزهای دیجیتال انتخاب یک پلتفرم معاملاتی مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل نیاز است تا قبل از انجام معاملات در ارتباط با پلتفرم معاملاتی خود تحقیق و جستجو کنید. برای بررسی پلتفرم معاملاتی و انتخاب گزینه برتر کافیست موارد زیر را در نظر بگیرید:

  1. در ابتدا بررسی نمایید که آیا صرافی که انتخاب کرده اید، از رمز ارز مورد نظر شما پشتیبانی می­کند یا خیر.
  2. لوریج­های ارائه شده توسط صرافی را بررسی نمایید. اینکه میزان لوریج­ها چه مقدار است مهم می­باشد. برای مثال هرچه میزان لوریج بالاتر باشد، ریسک شما هم بیشتر می­شود. به علاوه لوریج بالا برای افراد مبتدی و یا تازه کار پیشنهاد نمی­شود.
  3. پلتفرم خود را برای انجام معاملات بر اساس میزان بودجه خود انتخاب نمایید. زیرا در در صرافی­های مختلف حداقل مبلغ برای سرمایه گذاری متفاوت است.
  4. برخوردار بودن از یک تیم پشتیبانی قوی یکی دیگر از نکاتی می­باشد که هنگام انتخاب یک پلتفرم معاملاتی باید آن را در نظر بگیرید. زیرا این امر مهم است که به سوالاتی که می­پرسید، پاسخ داده شود.
  5. پلتفرم معاملاتی را انتخاب نمایید که از نقدینگی سریع برخوردار باشد. زیرا هر چه سرعت تکمیل سفارش شما کمتر باشد، فرصت سود بیشتری را از دست خواهید داد.

انواع روش‌های آنالیز (تحلیل تکنیکال و فاندامنتال)

تحلیل‌ فاندامنتال و تکنیکال دو روش در بررسی ارزش و قیمت دارایی است. با استفاده از چنین تحلیل‌هایی می‌توان دورنمای مناسبی از یک وضعیت فعلی و آتی یک دارایی بدست آورد.

  • تحلیل بنیادی یا فاندامنتال

این تحلیل سعی می‌کند قیمت یک دارایی را به صورت کلی تعیین کند. به عنوان مثال در بیت کوین با تجزیه و تحلیل بنیادی این صنعت، اخبار مربوطه و توسعه‌های صورت گرفته در جنبه فنی بیت کوین مانند شبکه‌ی لایتنینگ، قانون‌گذاری سراسر جهان و هر خبر یا موضوع دیگری که می‌تواند در بیت کوین تاثیر بگذارد، می‌توان روند قیمت آن را تا حدودی پیش‌بینی کرد.

این روش ارزش بیت کوین را از دیدگاه تکنولوژی می‌نگرد و عوامل خارجی مربوط مورد بررسی قرار می‌دهد و سعی دارد تا از این روش قیمت را پیش‌بینی کند. برای مثال، بر اساس چنین تحلیلی اگر چین تصمیم به ممنوعیت بیت کوین بگیرد قیمت احتمالاً سقوط خواهد کرد.

  • تحلیل تکنیکال

این نوع تحلیل تلاشی برای پیش‌بینی قیمت با مطالعه‌ی آمار‌ی بازار، یعنی تاریخچه قیمتی و حجم معاملات است. معامله‌گر سعی می‌کند الگو‌ها و روند قیمت را مشخص کرده و بر اساس آن استنباط کند که در آینده چه اتفاقی در خصوص قیمت خواهد افتاد. تحلیل تکنیکال می‌گوید: صرف نظر از این که در جهان چه اتفاق می­افتد، تحرکات قیمت مفاهیم و مطالبی را در اختیار شما قرار می‌دهند که با استفاده از آنها می‌توان قیمت دارایی و حرکات آن را در آینده پیش‌بینی کرد.

درآمد ترید ارز دیجیتال

در مورد درآمد تریدر، حقایقی وجود دارد که کمتر به آن توجه می‌شود. درواقع تریدرها از ترس زیاد شدن رقابت در بازار، درآمد واقعی خود را بیان نمی‌کنند. ترید انواع مختلفی دارد که شناخته شده‌­ترین آن، درآمد ترید از نوع روزانه است که به عوامل مختلفی بستگی دارد. باید توجه کنیم که حقایق درآمد ترید در ایران با تبلیغات نشان داده شده، تفاوت دارد. بر اساس آمار Glassdoor، از بین بیش از 1692 ترید، درآمد ترید به طور متوسط و روزانه 89496 دلار بوده است. اگر این مقدار را در عدد 30 ضرب کنیم، می‌توانیم مقدار ماهانه‌ی درآمد یک تریدر را به دست آوریم. البته که این مقادیر تقریبی است و ممکن است در زمان‌های مختلف متفاوت باشد.

همچنین ما در سوپر دوره آموزش ارز دیجیتال مدرسان پیشتاز، استراتژِی­ای را به شما معرفی خواهیم کرد که حداقل روزی، 1 درصد سود می­کنید و اگر تلاش­های شما همراه با مدیریت سرمایه و اهرم باشد، می­تواند به 5 الی 10 درصد سود هم برسد که تمامی این موارد در گروی آموزش صحیح و داشتن تجربه است که از مدرسان پیشتاز، می­توانید به تمامی آنها دست یابید.

تریدر چیست

آینده شغلی تریدر

شغل تریدری به عنوان شغل دوم یک ایده بسیار عالی است در هر کاری که هستنید میتوانید با تحلیل تکنیکال یا فاندامنتال خود را آشنا کنید در روز چند ساعت وقت بگذارید و ترید کنید اما اگر به عنوان شغل اصلی خود به ترید کردن نگاه کنید شاید پول دار شوید اما جایگاه خوبی نخواهید داشت و اگر زمانی بازارهای مالی اوضاع خوبی نداشته باشند با مشکلات زیادی رو به رو خواهید شد.

پیشنهاد ما این است اگر در ترید کردن پول خوبی به دست آوردید به سمت علاقه خود بروید و یک کار با پولی که به دست آمده شروع کنید ترید کردن همیشه سود نخواهد داد مواضب باشید به قول قدیمی­ها ثروت قارون هم که داشته باشی در کشور خودمون یه روز پول در نیاری تمام.

ترید ارز دیجیتال در بایننس

ترید کردن در Binance کار راحتی است و در چارچوب یک رابط کاربری یوزر فرندلی صورت می‌گیرد. از بازارهای مختلفی پشتیبانی شده و امکان تبدیل انواع ارز ارز دیجیتال به یکدیگر وجود دارد. به لطف تعدد کاربران، هر سفارش خرید یا فروش خیلی سریع انجام خواهد شد. همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم، کاربران می‌توانند از نمای پایه، کلاسیک و حرفه‌ای برای ایجاد سفارش و مشاهده وضعیت بازارها استفاده کنند.

  • اسپات تریدینگ (Spot Trading)

برای اسپات تریدینگ کاربران می‌توانند یکی از سه نمای رابط کاربری را بر اساس تجربه خود انتخاب کنند. نمای کلاسیک اجازه می‌دهد دیدی سریع و کلی نسبت به بازار و جفت‌های مبادلات داشته و خیلی سریع سفارش یا سفارش‌های مورد نظرتان را ایجاد کنید. در صورت فعال‌سازی نمای حرفه‌ای، به ابزارهای و نمودارها دسترسی پیدا خواهید کرد که برای تحلیل دقیق وضعیت بازار مناسب هستند. برای کاربران تازه کار این دو چندان تفاوتی با یکدیگر نداشته و در هر صورت برای ترید در بایننس پیچیده به نظر می‌رسند. به همین دلیل بهتر است آن‌ها نمای پایه را فعال کرده و صرفا به تبدیل رمز ارزها به یکدیگر بر اساس نرخ بازار بپردازند. در این شرایط کاربر درگیر لیست سفارشات و نمودارها خواهد شد.

  • مارجین تریدینگ (Margin Trading)

مارجین تریدینگ برای برخی جفت‌های مبادلات در دسترس است و به کاربران اجازه می‌دهد اهرمی (لوریج) تا حداکثر 10 برابر برای برخی رمز ارزها تعیین کنند. در اینجا بین کراس مارجین و آیزولیتد مارجین حق انتخاب دارید. در حالت Cross تمام حساب مارجین شما در معرض ریسک قرار دارد. در واقع قیمت لیکوئید شدن هر پوزیشن، به مارجین اختصاص یافته به همان پوزیشن محدود نشده و در صورت زیان بیشتر، این زیان تا لیکوئید شدن کل حساب شما ادامه پیدا می‌کند. اما در حالت Isolated شما به هر پوزیشن خود مقداری مارجین اختصاص داده و در صورت لیکوئید شدن، به همان مقدار تعیین شده زیان می‌بینید.

  • قرارداد آتی (Futures Contract)

بایننس فیوچرز در سال 2019 راه‌اندازی شد. این پلتفرم به تریدرها اجازه می‌دهد به جای خرید و فروش مستقیم، به پیش‌بینی قیمت رمز ارزهایی نظیر بیت کوین و برخی آلت کوین‌های محبوب نظیر بیت کوین کش، اتریوم، لایت کوین، ریپل و دیگر موارد بپردازند. در اینجا می‌توان لوریج را تا حداکثر 125 برابر تعیین کرد، به این معنی که سود یا ضرر 125 برابر افزایش پیدا می‌کند. این میزان بیشتر از اهرم قابل تعیین در معاملات آتی سایر پلتفرم‌ها است.

گفتنی است موجودی Binance Futures جدا از حساب ترید بایننس کاربران نگه داشته می‌شود. وثیقه مورد نیاز را با تتر پرداخت می‌کنید. همه سودها و ضررها نیز در قالب تتر محاسبه و پرداخت می‌شوند. ظاهر رابط کاربری بایننس فیوچرز تقریبا مشابه رابط کاربری اسپات تریدینگ است، با این تفاوت که گزینه‌هایی برای کنترل اهرم و مشاهده پوزیشن‌های باز وجود دارد. البته در اینجا، در بخش Coin Futures، امکان استفاده از بیت کوین دیگر آلت کوین‌ها به عنوان وثیقه در عوض استیبل کوین‌ها فراهم شده است. کارمزدها در اینجا متفاوت از بازارهای اسپات است و برای هر ترید حداکثر 0.04 درصد خواهد بود. برای سفارش‌گذارها و همچنین کاربران دارای حجم معامله بالا در هر ماه، کارمزد پایین‌تری در نظر گرفته می‌شود.

تریدر

ترید ارز دیجیتال در ایران

انتخاب یک صرافی دیجیتال لازمه ترید در بازار کریپتو کارنسی‌ها است. مهرماه سال 1396، سایت خارجی خرید و فروش ارز دیجیتال به نام بیترکس حساب کاربران ایرانی را مسدود کرد. موضوع تحریم کاربران ایرانی از سوی سایت‌ها و صرافی­های خارجی موجب پیدایش صرافی ارز دیجیتال ایرانی شد. از آن پس تعداد صرافی‌های‌ دیجیتال ایرانی روز به روز افزایش پیدا کرد. این صرافی­ها شهرت خود را از میزان امنیت، رضایت کاربران و کیفیت خدمات خود، بدست آورده‌اند. در ادامه هر یک را نام برده و به ذکر ویژگی‌های آن می‌پردازیم.

1- صرافی ایرانی رمزینکس

صرافی دیجیتال ایرانی رمزینکس از اولین‌های ارزهای دیجیتال در ایران است. امنیت تراکنش‌ها و دارایی‌های شما در رمزینکس برعهده نخبه‌های دانش‌آموخته از دانشگاه شریف است. با ورود به رمزینکس، تمامی دارایی‌های شما در کیف پول اختصاصی این صرافی به طریق سرد در بالاترین سطح امنیتی ممکن، نگهداری خواهد شد.

2- صرافی تبدیل

صرافی تبدیل از جمله صرافی­های ارز دیجیتال ایرانی است که به منظور خرید و فروش و انتقال رمز ارزها ایجاد شده است. این صرافی دارای دو مارکت بوده و امکان خرید ارز دیجیتال را هم با تتر و هم با تومان فراهم کرده است. در این صرافی شما هم می‌توانید به صورت همتا به همتا مانند بازار بورس با معامله‌گران دیگر معامله کنید و هم به صورت آنی از خود صرافی ارز بخرید را به آن بفروشید.

3- صرافی ارز دیجیتال ارزپایا

صرافی ارز دیجیتال ارزپایا، یکی از قدیمی­ترین صرافی­های ایرانی و پلتفرمی امن و بدون واسطه برای معاملات ارزهای دیجیتال است. ارزپایا فعالیت خود را در سال 1396 شروع کرده و در سال 1397، از وب سایت خود رونمایی کرد. این صرافی، کار خود را با تعداد محدودی از ارزهای دیجیتال برتر آغاز کرد اما رفته رفته بر تعداد ارزها و کیفیت خدمات آن افزوده شد. هم‌اکنون، بازار معاملاتی ارزپایا، امکان انجام معاملات بدون واسطه ارزهای دیجیتال مطرح را در دو بازار تتری و تومانی فراهم آورده است. نکته مثبت قابل توجه در مورد این صرافی، برداشت آنی و بدون تاخیر رمزارزهاست. تسویه ریالی در صرافی ارزپایا برای حساب‌های بانک ملت زیر یک ساعت و برای سایر بانک‌ها، در سیکل پایا انجام می‌شود. همچنین نرخ کارمزدهای صرافی ارزپایا منطقی است و سود کاربران را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد.

4- صرافی ارز دیجیتال ایرانی بیت 24

بیت 24 یکی از صرافی­های ارز دیجیتال ایرانی است که هدف خود را حذف واسطه‌ها معرفی می‌کند. در سایت بیت 24 می‌توانیم با ریال به ترید ارزهای دیجیتال بپردازیم. برخلاف سایر صرافی‌های ارز دیجیتال، صرافی بیت 24 در هنگام انجام معاملات، واریز و برداشت رمزارز هیچ کارمزدی را از کاربران خود دریافت نمی‌کند. تنها کارمزد دریافت شده مربوط به هزینه‌های شبکه بلاک چین است.

5- صرافی اوکی اکسچنچ (OK-EX.IO)

این صرافی فعالیت خود را از سال 1394 آغاز کرده و در ابتدای فعالیت خود تنها محدود به خرید و فروش چند ارز دیجیتال خاص بود. ارزهای دیجیتالی همچون بیت کوین، بیت کوین کش و لایت کوین تنها رمز ارزهایی بودند که در این صرافی مورد معامله قرار می­گرفتند. پس از کسب محبوبیت صرافی اوکی اکسچنج در میان کاربران ایرانی، این صرافی سطح فعالیت خود را ارتقا بخشید و ارزهای دیجیتال بیشتری برای خرید و فروش در اختیار کاربران خود قرار داد.

اتاق کار تریدر

در طولانی مدت، اگر در تجارت ارز دیجیتال جدی هستید، به فضای جداگانه و فضای تجارت نیاز دارید. محیط اطراف تأثیرات مستقیم بر ذهن و احساسات شما می­گذارد و آنها عواملی هستند که تأثیر زیادی در معامله دارند. هر معامله­گر دارای وضعیت زندگی متفاوت و وضعیت اقتصادی منتهی به محل تجارت خود نیز بسیار متفاوت است. اما به طور کلی، شما باید یک محل کار را طراحی کنید که دو عنصر را هماهنگ کند: کاربرد عملی و راحتی بالا که در ادامه، هر چیزی که به آن نیاز دارید را توضیح داده ایم.

1) تجهیزات پشتیبانی برای یک اتاق تجارت

این به وضوح یکی از مهمترین موارد است؛ چرا که باید یک میز بزرگ کامپیوتر خریداری کنید. میز L شکل احتمالاً مناسب­ترین انتخاب برای شما خواهد بود. سپس تا آنجا که ممکن است، مانیتور و یا تلویزیون خریداری کنید. چرا که ممکن است فقط به یک مورد کامپیوتر نیاز داشته باشیم، اما استفاده از چندین نمایشگر همزمان بسیار بهتر است.

کسانی که فضای زیادی ندارند، حداقل به یک میز تحریر نیاز دارید که بتوانید لپ تاپ خود را در آن، جای دهید و کسانی که حتی فضای کافی برای یک میز کوچک ندارند، می­توانند یک پایه خنک کننده لپ تاپ خریداری کنند و تا جایی که امکان دارد از آن استفاده کنند.

علاوه بر میز، به صندلی نیز نیاز خواهید داشت. در مورد صندلی­ها، توصیه می­کنیم که قطعاً مبلغ قابل توجهی را برای خرید یک صندلی واقعا خوب هزینه کنید. صندلی­ها باید از چرم نرم ساخته شوند که بتوانید روی آن راحت بنشینید. چرا که شما باید همیشه در یک وضعیت راحت، چه از نظر جسمی و روحی باشید تا تجارت خوبی داشته باشید و یک صندلی سهم بزرگی در این امر دارد.

موارد مهمی که باید بخاطر بسپارید: فضای تمیز و مرتب به پرورش ذهنی منظم و متمرکز کمک می­کند. شما برای تجارت و یادگیری از بازار به آن نیاز دارید. بنابراین هنگام بررسی هر چیزی در اتاق، همیشه از خود بپرسید آیا مرتب است یا حواس شما را پرت می­کند. به یاد داشته باشید که تجارت یک تجارت واقعی است.

2) رایانه و لپ تاپ

کامپیوتر و لپ تاپ روز به روز گران­تر می­شوند. امروزه شما می­توانید یک لپ تاپ 4 برابر قدرتمندتر و 3 برابر ارزان­تر تهیه کنید. پس بخیل نباشید و یک کامپیوتر سالم بخرید. هنگام استفاده از یک یا چند رایانه برای انجام معاملات خود، گزینه­های زیادی وجود دارد. با این حال، ما همچنین برخی از نکات اساسی را خواهیم داشت که شما باید بر آنها تمرکز کنید.

اول، ما به یک کامپیوتر مدرن و کاملاً قدرتمند در اتاق معاملات شما نیاز داریم. اگر کامپیوتر قطع یا مسدود شود و یا به طور ناگهانی راه اندازی شود و غیره ناامید شوید، آسان است. ما به یک کامپیوتر نیاز داریم که به راحتی و با خیال راحت کار کند.

وقتی صحبت از امنیت می­شود، شما به نرم افزار آنتی ویروس خوبی نیاز دارید. می­توانید کمی برای هزینه مجوز پرداخت کنید. با این حال، اگر می­خواهید کمی پس انداز کنید، می­توانید از اینترنت پیدا کنید؛ چرا که کلیدهای رایگان زیاد در اینترنت به اشتراک گذاشته می­شوند.

در حالت ایده آل، شما باید 1 دسک تاپ و 1 لپ تاپ داشته باشید؛ زیرا اگر برق قطع شود، هنوز هم می­توانید با استفاده از یک لپ تاپ با سیم کارت 4G که می­تواند شما را به اینترنت متصل کند، بازار و سفارشات خود را کنترل کنید.

لپ تاپ به شما کمک می­کند وقتی از اتاق بیرون هستید، در تجارت بسیار متحرک و فعال باشید. می­توانید آن را به هر کجا که می­خواهید ببرید. برای دقت بیشتر، می­توانید یک شارژر پشتیبان برای لپ تاپ خریداری کنید. چه از ویندوز استفاده کنید و چه از سیستم عامل Mac، به راحتی می­توانید یک شارژر جمع و جور خریداری کنید.

3) مانیتور

اگر توانایی خرید بیش از یک مانیتور کامپیوتر را دارید، شجاعانه سرمایه گذاری کنید. با چندین مانیتور، می­توانید نمودارها، اطلاعات و مواردی دیگر را با سهولت و سرعت بیشتری ردیابی کنید. این گزینه الزامی نیست اما اگر پول کافی برای سرمایه گذاری در این کار ندارید، یک مانیتور کافی است.

البته حواستان باشد که تعداد زیادی مانیتور امکان دارد تمرکز شما را کاهش دهد. شاید با یک سری نمودارهای پیچیده، این صفحات ذهن شما را با اطلاعات اشتباه بگیرند که این موضوع منجر به تأثیر بد در معاملات خواهد شد.

4) بسته­های اینترنتی و تلویزیونی

تجارت به میزان زیادی به اطلاعات و داده­ها بستگی دارد. مطمئناً آنچه ما نیاز داریم یک اتصال اینترنتی ثابت و سپس سریع است. شما باید ثبات را در اولویت خود قرار دهید. نمی­توانید با یک اتصال اینترنتی که چندین بار در هفته آفلاین است و مدت زمان طولانی ترمیم می­کنید، تجارت کنید. تجارت ارز، مستلزم این نیست که خیلی سریع اینترنت داشته باشید. زیرا برخی از افراد، شبکه دیگری را نیز برای تهیه نسخه پشتیبان برای خود فراهم کرده­اند.

همچنین نیازی به استفاده از خدمات اطلاعاتی پولی ندارید و مهم­ترین اطلاعات در اینترنت و تلویزیون به صورت رایگان در دسترس می­باشد و شما فقط به یک تلویزیون با برخی کانال­های مالی موجود در اتاق نیاز دارید.

5) لوازم اداری

آنچه باید داشته باشید تخته سفید و خودکار نشانگر است که به راحتی تمیز می­شود. می­توانید روی آن برنامه تجارت خود، مواردی را که باید به خاطر بسپارید، ایده­هایی که در ذهن شما ظاهر می­شوند و غیره بنویسید. نت­های چسبناک زرد نیز مواردی هستند که باید داشته باشید. این به شما کمک می­کند تا سریع ایده­های خود را یادداشت کنید، قوانین تجارت خود را ثبت کنید و یا فقط برخی از کلمات معروف و … را ثبت کنید.

6) ایجاد فضای و سبک مناسب برای اتاق معاملات شما

بیشتر تریدرها به محیط اطراف خود توجهی ندارند. در واقع، این بسیار مهم است. مسئله ایجاد جو راحت و دلپذیر است که به موفقیت ما در تجارت کمک زیادی می­کند. اتاق تجارت یا همان تریدر کردن، باید ساکت­ترین مکان خانه باشد که از چیزهای پر سر و صدا و آزار دهنده دور باشد. می­توانید در اتاق عکس­های الهام بخشی مانند پرتره­های وارن بافت، جورج سوروس و غیره یا نقاشی­هایی از افراد صلح طلب یا مناظر را آویزان کنید. این موارد به شما کمک می­کند تا آرام باشید و الهام بگیرید. اگر این کار باعث راحتی بیشتر شما می­شود می­توانید به موسیقی کلاسیک آرامش بخش هم گوش دهید.

7) باقی مسایل

همیشه به یاد داشته باشید که سلامتی شما مهم­ترین مسئله است. بدون خواب، مواد و بی تحرکی، نمی­توانید به طور موثر تجارت کنید. به استراحت، وعده­های غذایی پر از مواد مغذی، جلسات بدنسازی، پیاده روی و دوچرخه سواری توجه کنید. سرمایه گذاری در سلامت، همیشه بهترین سرمایه گذاری است بنابراین زیاد فکر نکنید.

همچنین شما نمی­توانید بازار را کنترل کنید، اما می­توانید ذهن و عادت­های خوب خود را کنترل کنید. اگر می­خواهید موفق شوید، به یک مغز خوب نیاز دارید و یک مغز خوب به بدن سالم با استراحت کافی احتیاج دارد.

 

درآمد میلیاردی از ارز دیجیتال

به طور کلی برای سود گرفتن از بازارهای مالی سه راه اصلی وجود دارد. اول اینکه آن‌ها را درست معامله کنیم. دومین راه، نگه‌داری کردن آن‌ها برای بازه بلند مدت است و سومین روش، ارائه خدمات مبتنی بر بازارهای مالی مانند تاسیس صرافی است.

معامله‌گری به زمان و مهارت تحلیلگری احتیاج دارد که همه افراد از آن برخوردار نیستند. ارائه خدمات هم نیاز به تیم‌های قوی، کار سازمانی و فعالیت در مقیاس بزرگ دارد که برای همه کس امکان پذیر نیست. اما روش دوم که نگه داری بلند مدت است، کار دشواری نبوده و بسیار راحت است. در واقع در حوزه ارزهای دیجیتال راحت­ترین کار نگهداری بلند مدت ارزها است مشروط بر اینکه مطمئن باشیم به ما سود می‌دهند.

از سوی دیگر، یکی از راه­های تبدیل به یک میلیاردر شدن از طریق ارز دیجیتال، بستگی به حرفه­ای شدن، کسب تجربه­های بالا، داشتن سرمایه خوب، مدیریت سرمابه به همراه اهرم می­باشد که بهترین جا برای برخورداری از این موارد، آکادمی مدرسان پیشتاز می­باشد.

ترید ارز دیجیتال در فارکس

لرای انجام معاملات ارزهای دجیتال مانند بیت کوین در فارکس، باید ابتدا بروکر موردنظر برای انجام این نوع از معاملات را مشخص کنید. در بین بروکرهای بسیاری که در سطح جهان وجود دارند، بروکرهای Roboforex، eToro، Prime XBT و …. امکان معامله بیت کوین در فارکس را فراهم کرده‌اند. به غیر از این موارد نیز گزینه‌های دیگری وجود دارد که با جستجوی صحیح می‌توانید آن‌ها را بیابید. پس از انتخاب بروکر مناسب و باز کردن حساب کاربری در آن، حالا باید نرم‌افزار یا اپلیکیشن آن بروکر را روی دسکتاپ یا تلفن همراه اسمارت خود نصب کنید. معمولاً بیشتر بروکرها از طریق نرم‌افزار یا اپلیکیشن متاتریدر 5 (MetaTrader 5) برای سرویس‌دهی به کاربران خود استفاده می‌کنند که شما پس نصب آن و با وارد کردن نام کاربری و پسورد بروکر خود می‌توانید از آن استفاده کنید.

در تنظیمات متاتریدر، امکان انتخاب بیت‌کوین به عنوان یکی از موارد معاملاتی وجود دارد. اما با توجه به اینکه معاملات ارزها در فارکس به‌صورت جفت‌ارزی انجام می‌شود، بنابراین شما باید جفت‌ارز بیت‌کوین متناسب را انتخاب نمایید. برای مثال، معامله بیت‌کوین در برابر دلار با نماد جفت‌ارزی  BTC/USD نشان داده می‌شود. یعنی شما با پرداخت مبلغ معینی دلار، می‌توانید مقدار بیت‌کوین موردنظر خود را خریداری نمایید یا آن را به فروش برسانید.

سایت آلپاری alpari یکی از بروکرهای قدیمی و معتبر جهان با سابقه بیش از 22 سال فعالیت در بازارهای فارکس است. این بروکر تقریبا 5 سال است که درمیان خدمات خود، باینری آپشن را نیز اضافه کرده است. این یکی از بروکرهایی است که ایرانی­ها را مجاز دانسته و اهمیت زیادی می­دهد. این بروکر به اندازه­ای تریدرهای ایرانی را  ارزشمند می­داند که هم پشتیبانی فارسی برای ایرانیان راه اندازی کرده است. علاوه براین، برای ایرانی­ها، زبان فارسی در این سایت راه اندازی شده و فارسی زبانان بهترین رابط کاربری را دردسترس دارند. همجنین شما عزیزان می­توانید برای آموزش هرچه بهتر فارکس، به سایت مدرسان پیشتاز مراجعه کنید و از آموزش­های رایگان فارکس این آکادمی برخوردار شوید.

مهم¬ترین نکات موفقیت تریدر

در این بخش قصد داریم که شما را با مهم­ترین نکاتی برای یک تریدر حیاتی می­باشد را بازگو کنیم که کمک شایانی بر روی معاملات شما خواهد داشت.

  1. مدیریت احساسات و استفاده از ترید پیشگیرانه

شما به عنوان یک تریدر موفق باید به این درک برسید که احساسات شما بزرگترین دشمن شماست. واکنش بیش از حد و احساساتی شدن نسبت به رویدادها می‌تواند بسیار مخرب باشد. درست است که احساسات را نمی‌توان از بین برد ولی یک تریدر موفق، احساسات خود را می‌پذیرد و آنها را مدیریت می‌کند. تریدر موفق می‌داند زمانی که ترس یا حس طمع به او دست داد چگونه رویکردی معقولانه در پیش بگیرد. ترید پیشگیرانه (Proactive) یعنی به جای اینکه به رویدادها واکنش نشان دهید، بازار را از طریق دانسته‌های قبلی درک کنید.

  1. سرمایه گذاری به میزانی مشخص

تلاش کنید آستانه مشخصی برای سرمایه و همچنین ضرر خود در نظر بگیرید و بیش­تر از میزان مشخص شده سرمایه‌ گذاری نکنید. ارزهای دیجیتال و همچنین بیت کوین از ارزهای بسیار خطرناک برای سرمایه‌ گذاری به حساب می­آیند و بایستی نهایت دقت را مورد استفاده قرار دهید.

  1. مدیریت ریسک اهمیتی اساسی دارد

از نظر بیت اسکالپ، از مهم‌‌ترین نکات ترید ارز دیجیتال، خلق مداوم طرح‌‌های ابتکاری برای مدیریت خسارت‌‌ها است. او عقیده دارد که میزان سابقه در معاملات الزاما چیزی به موفق بودن شما اضافه نمی‌‌کند، بلکه قدرت یادگیری و واکنش و سازگاری شما با ریسک‌‌ها و ضررهاست که میزان موفقیت‌‌تان را تعریف می‌‌کند.

به نظر فرانک پولاک (Frank Pollack) ترس از ضرر می‌‌تواند جلوی موفقیت را بگیرد و پذیرش ریسک است که باعث سودآوری معاملات خواهد شد. البته همیشه باید نقطه خروج از ضرر (Stop Loss) را در برنامه‌‌ریزی مد نظر قرار داد.

جیسون از شرکت اویل تریدینگ گروپ (OTG) عقیده دارد که هرچه بیشتر ریسک‌‌پذیر باشید، امکان گرفتن پاداش بیشتر نیز خواهید داشت. او همچنین می‌‌گوید که تریدرها باید تا آن‌‌جا که می‌‌توانند تریدهای موفق خود را تکرار کنند. پس در نتیجه طبق گفته بزرگان،یک تریدر باید که به موضوع مدیریت ریسک خود بسیار اهمیت دهد و بر روی آن کار کند.

  1. بررسی و تحلیل معاملات قبلی خود

تقریبا هیچ تریدر سودسازی نیست که معاملات قبلی خود را ارزیابی نکند. آیا شما جزئیات 10 معامله پیشین خود را به یاد دارید؟ چگونه انتظار دارید که از اشتباهات خود درس بگیرید و این در حالی است که هیچ روشی برای یادآوری خطاهای خود ندارید؟ شما باید تمام معاملات قبلی خود را مورد تحلیل و بررسی قرار دهید تا متوجه شوید چه قسمت­هایی از کار شما خوب پیش می‌­رود و چه قسمت­هایی ایراد دارد. چنانچه در معامله‌­گری جدی هستید، داشتن یک دفترچه برای ثبت تاریخچه تمام تراکنش‌­ها لازم است.

  1. وقت گذراندن با تریدرهای حرفه ای

معامله­گران تازه وارد به صورت معمول با سوالات بسیاری روبرو می­شود و در مورد مسائل زیادی به شک و تردید دچار می­شوند. یکی از بهترین روش­ها برای حل کردن این سوالات و رفع شک صحبت کردن و وقت گذراندن با معامله­گران حرفه­ای است. معامله­گران حرفه­ای اطلاعات بسیار مناسبی در این زمینه دارند و لذا می­توانند منبع خوبی برای رفع اشکالات به حساب آیند. همچنین می­توان با مراجعه به وب سایت­های این معامله­گرها هم اطلاعات خوبی به دست آورد. البته این نکته را باید در نظر داشته باشید که یک وب سایت برای آن که بتواند به شما اطلاعات خوبی برساند، بایستی قابل اطمینان و معتبر باشد، بنابراین در انتخاب وب سایت­ها بسیار دقت کنید.

  1. استفاده از کیف پول‌­های معتبر

کیف پول‌­های معتبری را برای ذخیره و نگهداری بیت کوین‌­های خود انتخاب نمایید. کلاهبرداری در حوزه رمزارزها بسیار رایج است، اما می‌­توانید با انتخاب کیف پول معتبر و مطمئن تا حدی از این کلاهبرداری‌­ها جلوگیری نمایید. این را در نظر داشته باشید که حتما از کیف پول خود بک‌ آپ بگیرید.

برای ترید کردن ارزدیجیتال از کجا شروع کنیم؟

اول از همه باید بدانید که کسب سود از بازار کریپتو بدون تجربه فعالیت در این بازار غیر ممکن است.اگر قصد سرمایه گذاری روی ارزهای دیجیتال را دارید ابتدای امر باید دانش اولی‌های کسب کنید. یک تریدر موفق به هیچ عنوان بی پروا و بدون فکر عمل نمی‌کند،او قبل از هر ترید به مطالعه کامل وضعیت بازار، نمودارهای کوین مربوط می‌پردازد. برای اینکه تریدر خوبی باشید اول از هر چیز تمرین کنید به فردی صبور تبدیل شوید. تریدر موفق تحت تأثیر هیجانات بازار قرار نمی‌گیرد. او سعی می‌کند همیشه در جریان اتفاقات بازار قرار بگیرد. اگر یک روز از آنچه در بازار می‌گذرد بی خبر باشد قطعاً با شکست مواجه خواهد شد. بدین منظور پیشنهاد می­‌کنیم:

  1. تجزیه و تحلیل رمزارزها را یاد بگیرید.
  2. از فهرست قیمت­‌ها و اطلاعات نمودارها استفاده کنید.
  3. نحوه بازکردن حساب در صرافی‌ها را یاد بگیرید.

شما عزیزان می­‌توانید برای برخورداری از آموزش کامل و جامع ارزهای دیجیتال، به سایت مدرسان پیشتاز مراجعه کنید و ارزهای دیجیتال را با اصول و قواعد درست فرا بگیرید.

تریدر

سخن پایانی

در این مقاله خواندید که‌ ترید چیست و تریدر کیست و از استراتژی‌های مختلف معامله به چه صورت می‌توان بهره گرفت. اگر می‌خواهید ترید کردن را به‌عنوان یک شغل دنبال کنید، ابتدا به شخصیت خود دقت کنید. زیرا برای موفقیت در این شغل، برخورداری از روحیه ریسک‌پذیر، صبور و قدرت تصمیم‌گیری و تحلیل بالا الزامی است. شما می‌توانید با آموزش‌های مختلف به دانش کافی برای فعالیت در بازارهای مالی دست پیدا کنید؛ اما جو استرس‌زای بازار بورس، ارز دیجیتال و سایر بازارهای مالی می‌تواند تمام دانش و توانایی‌های شما را به چالش بکشد.

در صورتی ‌که توانایی معامله‌گری را در خود می‌بینید، با ورود به این بازار داغ و پرطرفدار می‌توانید سود چشمگیری را با تمرکز بر بازدهی بلند مدت و کوتاه‌ مدت به دست آورید. ترید و سرمایه‌گذاری در بورس، فارکس، ارز دیجیتالی امروزه به یک بحث داغ تبدیل ‌شده است که با جذب سرمایه افراد متعدد، زمینه لازم برای رشد اقتصادی و همچنین افزایش بازدهی و سود سرمایه شما را به وجود می‌آورد.